Bortskämd brat?

Igår var L en sådan surskånk!! Och idag har det börjat likadant. Och jag kan ändå inte låta bli att köpa små presenter till henne.. Lite irriterande. Jag vet inte om jag håller på att göra min dotter till en bortskämd brat?!?

Idag hann vi inte mer än vakna förrän hon började gnälla. Hon skulle gömma sig under täcket och blev sur när vi hittad henne. Sedan skulle hon duscha och då gjorde det ont i ett sår på armen (förståeligt att hon gnällde), när vi skulle tvätta håret, men jordgubbsschampot som hon själv valt ut i affären så började hon gnälla igen, för hon skulle INTE ha det i håret, utan på benen.. Ahh! Och när jag skriver gnäller så menar jag låtsasgråter/skriker. Jag får panik! Och mitt tålamod finns inte idag. Det är som bortblåst. Jag har ingen toleransnivå och vill också bara ställa mig och skrika när hon gör det. Hon fick mig tom att börja gråta eftersom jag känner mig som en så jäkla dålig mamma för tillfället...

Igår var hon som sagt likadan, tror att hon fick sina gnällutbort 75 gånger och ändå så fick hon en badboll (till poolen här), en liten prinsessmikrofon och en liten prinsessväska i plåt. Känner att vi måste markera på något sätt och kanske inte ge henne något idag.. men å andra sidan är det ju så svårt här... Det finns så mycket kul saker! Men jag får väl skaffa mig ett mantra idag "Jag vill inte ha en bortskämd brat!", "Jag vill inte ha en bortskämd brat!", "Jag vill inte ha en bortskämd brat!". Det är kanske bättre att jag shoppar till mig själv?

Gillar

Kommentarer

Veronica
,
Känner igen gnället och de små presenterna. Vi kör med lite hot och mutor. Fungerar ofta ganska ok. Om du vill köpa små presenter till henne nu så gör det, men stoppa ner dem i väskan och överraska henne när hon haft en bra dag! Och inte är du en dålig mamma! Du får tänka att trotsiga, krävande barn är intelligenta barn! Kramar Veronica
Potatishäxan,
Vänta tills hon blir 6 år... =). Fast L kanske har sitt nu och är supersnäll vid 6.
Johanna är grym, hon gnäller så hela tiden. Allt är fel, och dessutom mitt fel. Och allt är orättvist. Viktor däremot har rätt gott humör, blir arg ibland, är trotsig, men på ett annat sätt. Tjejer är nog värre med gnäll och missnöje. Känner igen det här med paniken, jag lipade i duschen häromdagen för att jag känner mig som en hemsk morsa som får utbrott. Det går till en viss gräns, men när hon ylar i bilen för att hennes kompis bor i ett större hus än vi då är liksom gränsen nådd. Skickar lite pepp! Kram!
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Rebecca,
Våra barn har bägge två varit på uruselt humör de senaste dagarna och gnällt och skrikit för allt. Känner med att tålamodet börjar försvinna och mungiporna sitter inte riktigt lika högt som de brukar.
Hoppas hon är på bättre humör idag och att ni får en jätte rolig dag!
Kram Rebecca
cheeky.webblogg.se/cheeky