Alligatorer i Everglades


Igår var vädret lite blåsigt och inte så varmt, så vi bestämde oss för att åka till Everglades och försöka se några alligatorer.


Vi åkte airboat och jag kom snabbt på att J nu kommit på sin pensionsplan. Ett hus i Florida och få köra airboat med turister hela dagarna, ha ha!


I närheten av bryggan som vi skulle åka ifrån låg en stooor alligator och solade. Läskigt! De kan ju inte bara röra sig ganska snabbt, de kan hoppa hyfsat högt också!


Då det regnat ganska mycket den sista tiden och vattenståndet är högt i Everglades så var där inte mycket alligatorer för oss att spana på. De gillar tydligen inte allt för djupt vatten. Lite här och där hade de här tur-företagen lagt ut flottar för att öka chansen för turisterna att få se en alligator. Vi hade turen att hitta en som låg och solade. Den blev lite störd av oss så den simmade iväg och försvann under vattenytan. Det är också läskigt - att de kan vara länge under ytan!!

Vi fick lära oss en hel del om alligatorer och även chansen att klappa eller hålla i en liten. Anledningen till att det satt ett litet band över "nosen" när vi fick hålla var för att den lätt kan dra loss ett finger. När alligatorskötaren höll den hade den inget band. 

Även om vi inte såg mer än 3 vilda alligatorer så var det en häftig tur i träsket. Airboaten flög fram och det var förvånansvärt att vi inte åkte vilse :-) Det var en riktigt häftig miljö och jag kan tänka mig att den egentligen skulle var ännu häftigare. Orkanen och översvämningen som nyligen hälsade på i området orsakade en del förstörelse. Ex på bilden ovan var det tidigare ett lövverk som gjorde att det kändes som om man åkte genom en tunnel.


Efter turen i Everglades åkte vi till Naples för att äta glass och då hittade R ännu en alligator :-)

Gillar

Kommentarer

Fröken M,
Så jäkla coolt ! Vi såg tyvärr inga fria alligatorer när vi var där förra sommaren, men vi tyckte det var super kul att bara åka airboat !!
Även jag skulle kunna tänka mig att leva mina äldre dar i florida - Utan tvekan !! 😊
www.frokenmela.se