Don Jon (2013) handlar om Jon (ja, dem stavar det utan h) som bara bryr sig om några få saker: hans bil, lägenhet, att se bra ut, kyrkan, sin familj, kvinnor och sist men inte minst porr. Varje helg raggar han upp de vackraste kvinnorna i baren han jobbar i, men inget sex i verkligheten mäter sig mot det som han upplever framför sin datorskärm.

En (väldigt..) viktig detalj är att joseph Gordon Levitt både har skrivit manus och är producent. Det är hans första, och enda "egna" långfilm.

Det var roligt men framförallt konstigt att se Joseph Gordon Levitt i en sådan här roll. Han har aldrig riktigt spelat något som liknar denne porrberoende macho man som har tydliga rutiner i vardagen. Det blir lite konstigt och inte helt övertygande, speciellt när han pratar med sina killkompisar - dock kan det bero på att jag aldrig riktigt hört någon som talat så i verkligheten. Levitt funderade på att casta Channing Tatum i rollen som Jon men han valde att ta den själv istället, personligen tror jag att Channing Tatum hade gjort det mycket bättre.

Och låt mig bara säga att Scarlett Johansson är sååå duktig - varje roll jag sett henne gör hon otroligt övertygande, hon verkar kunna göra vad som helst. Jämför till exempel det här skådespelandet med det i Lost In Translation.

Centralhandlingen är att han är beroende av porr: men just varför får vi reda på i slutet, något som skulle ha presenterats i inledningen. Det enda som nämns är "For the next few minutes all the bullshit fades away, I just fucking lose myself", jag förstod dock aldrig vad som var så mycket "bullshit" i hans liv? Till synes stod det väldigt bra till med "Don Jon". Själva idén med en person som är beroende av sex eller porr är riktigt bra, men i Don Jon faller den platt.

En av de få snyggt framställda karaktären är Esther som Jon träffar när han studerar. Hon får en större roll för handlingen än vad man anar. Scenerna med Jons familj räddar filmen, hans farsa som spelas av Tony Danza är klockren. 

Fun fact: Joseph-Gordon Levitt kom på idén till filmen när han rökte "Some really good british colombian weed that Seth Rogen had given me"

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En ny serie kommer den 23 augusti, som är baserad på The Walking Dead - en av mina favoritserier. I The Walking Dead vaknar Rick Grimes upp efter att ha legat i koma, men finner sin omvärld vara i komplett kaos där majoriteten av mänskligheten har förvandlats till zombies. Det har nu producerats 5 säsonger av The Walking Dead, och denna nya serie utspelar sig i samma miljö, men innan och under epidemin bryter ut.

Hela första säsongen är filmad och en andra har de påbörjat att skriva manus till. Robert Kirkman har arbetat med TWD förut, men en ny producent är Dave Erickson - han har arbetat på serier såsom Sons Of Anarchy och Marco Polo så jag tror resultatet blir riktigt bra! 

Det är erfarna skådespelare i huvudrollerna, däribland Cliff Curtis, Mercedes Mason, Ruben Blades och Kim Dickens. 

För att klargöra: du behöver inte ha sett The Walking Dead för att börja se den här nya serien, den är fristående :)

SE TRAILERN HÄR! 

Likes

Comments

THE KINGS OF SUMMER

Joe, hans bästis Patrick (och den konstige killen Biaggio som bara hänger på) är så jävla trötta på deras föräldrar att de bestämmer sig för att bygga ett eget hus i skogen och leva självständigt.

Regissören är Jordan Vogt-Roberts som har gjort liknande projekt och kortfilmer såsom Successful Alcoholics som vann pris för bästa kortfilmskomedi. Han förväntas också arbeta med "Kong: Skull Island" som ska handla om King Kongs ursprung.

Manusskrivaren är Chris Galletta (och detta är hans första film) han har tidigare jobbat som manusskrivare till många avsnitt på David Letterman Show. Att han jobbat på just en komedishow märks eftersom skämten och situationerna i The Kings Of Summer är roliga - men de seriösa scenerna inte riktigt blir lika bra.

Filmen har den klassiska "tonåring växer upp"- intrigen men budskapet kommer inte riktigt fram. Komedi och "lär dig något av den här filmen" genrerna skulle lätt ha kunnat samsas om platsen i den här filmen, men skaparna har inte fått det att funka, tyvärr. Det blir luddigt och i slutet kommer inte karaktärerna riktigt fram till en upplösning med de problem som uppstått. Inte heller med deras föräldrar - som faktiskt var själva anledningen till att dem rymde. 

Nick Robinson (som just haft en huvudroll i Jurassic World)

har fått mest uppmärksamhet efter filmen, men jag tycker att Gabriel Basso och Moises Arias är mer trovärdiga.

Även om man inte tänker på bakgrundsmusiken är den perfekt för att skapa rätt känsla, och hela albumet finns på spotify!: https://open.spotify.com/album/27vMcpZUhSO8ikQ6Dls1Q . Min favoritlåt är "Rabbit Kill".

En annan bra låt från den här filmen:  17 - Youth Lagoon


Också fotot är snyggt gjort, ljussättningen är alltid "on point" och alla miljöer känns väldigt naturliga. Tacka Mike Berlucchi som är director of photography! Han är noga med att framställa den skönheten och lugn som naturen har, till exempel här:

Fun fact: Hela scenen när de slår och dansar på röret är improviserad av de tre killarna!

Mysig, enkel och somrig film. 4 av 5 i betyg pga att den kunde haft en bättre storyline (trots det låga betyget är det en av mina favvos!! tycker fortfarande att alla ska se den hehe)

SE TRAILERN HÄR!

Likes

Comments

The Breakfast Club handlar om en lördag då fem ungdomar sitter i "detention" under 8 timmar. De representerar nästan alla varsin stereotyp på skolan (hej, 80-talsfilm) men efter en stund inser dem att de har mer gemensamt än vad dem tror.

Trots att dialogerna nästan aldrig upphör blir de inte tråkiga - varje ord som sägs är viktigt för karaktärsbyggandet. Det är också en stor skillnad med breakfast club och andra ungdomsfilmer från åttiotalet: man får veta mer om karaktären under hela filmen, den första presentationen är inte allt. Karaktärerna är mångsidiga och när slutet väl har presenterats förstår man att deras liv kan ta vilken vändning som helst - helt beroende på vilket personlighetsdrag de väljer att nära. Det som dessutom måste påpekas är hur bra skådespelarna är, det känns riktigt genuint - något som ofta saknas i tonårsfilmer.

Klicka på bilden för att se den som rörlig :)

Regissören är John Hughes som varit producent, regissör och manusförfattare till en bunt med filmer, däribland ensam hemma 1 & 2 och Pretty In Pink. Inget av hans andra verk mäter sig dock med The Breakfast Club, något som gör mig riktigt ledsen då jag skulle vilja se fler liknande filmer med manus som denna. Detta är en av de få tonårsfilmer som inte framställer tonåringar som hormondrivna, uppsluppna varelser utan en tanke på deras handlingar. Istället presenterar The Breakfast Club dessa fem ungdomar som unga vuxna som försöker forma sig själva till de dem vill vara - utan hjälp från deras omgivning.

Fun fact: 1. Förvånansvärt många saker i denna film var "ad-libbed" (improviserade) däribland Judd Nelson när han kryper ovanför takpanelerna och börjar berätta ett skämt. Alla fem ungdomar improviserade också när de berättade varför de fick kvarsittning.

2. Marijuanan som de röker i filmen är i själva verket oregano.

3. Nicholas Cage skulle spelat Judd Nelsons roll från början (John Bender- bråkstaken) men de hade inte råd att betala hans efterfrågade lön.

4. Från början fanns det en extra, ganska betydande karaktär "Robin" som var en idrottslärare. Karen Leigh Hopkins var med på en dags inspelning men sparkades sedan för att det fanns kontroverser vid en scen där hon skulle vara naken. Att ta bort karaktärer och andra extra scener gjorde filmen en timma kortare än väntat.

5. Judd Nelsons lite speciella outfit för John Bender var de exakt samma kläderna som han hade på sig vid castingen för rollen.

The Breakfast Club är en sådan banbrytande klassiker att du helt enkelt måste se den. Jag tycker till och med att det är den bästa 80-tals filmen som har gjorts.

Likes

Comments

Jurassic World är som en ny, uppdaterad version av Jurassic Park (1993) där parken nu är som ett disneyworld med restuaranger, attraktioner, giftshops och hotell. Men besöksantalet måste stiga och därför skapar forskarna en ny dinosaurie som ska attrahera mer besökare. Dock visar sig hybriden vara lite för intelligent och stark och kaos bryter ut.

Specialeffekterna och animeringen är supersnyggt gjorda - till och med sådana saker som skuggor nedanför de flygande dinosauriefåglarna har de inte missat.


I rollerna finns Bryce Dallas Howard som är känd från Niceville, 50/50 och spider man 3 (2007). Man känner också igen Chris Pratt som främst är känd från Parks And Recreation och Her. Det finns inga gamla skådespelare kvar från den gamla trilogin.

Jag har tidigare sett Nick Robinson (till höger) i The Kings Of Summer (en stor favorit) där han var riktigt bra. Jag förstod att hon tog rollen i en så stor film som Jurassic World för att bli mer välkänd och kunna ta bättre roller sen, men det är sorgligt att se en bra skådespelare få ett så hemskt manus att utgå ifrån - om man spelar scener som redan har blivit gjorda tusentals gånger så är det svårt att hitta en känsla i det.

Karaktärerna är otroligt klyschiga: vi har den lilla ungen som är intelligent och missförstådd. Tonåringen som bara bryr sig om att haffa och inte vill umgås med familjen. Den fisförnäma kvinnan som inte kan göra något själv. Den mycket intelligenta och vältränade mannen som räddar dagen. Skurken som redan från början framställs som ond. Den utländska killen med brytning som gör roliga kommentarer osv...

En annan sak som sänkte filmen var de många missar i kontinuitet och allmän logik. Som exempel kan nämnas att labben och kontrollrummen alla hade de klassiska inslagen av superavancerade plattor, DNA-strängar och blåa skärmar som visar onödig information. Det blir lite löjligt när man ser samma sak i varje film med framtidstema. Andra missar är sådana som när de visar en grupps soldaters hjärtrytm och de är exakt likadana. Vid ett tillfälle attackeras huvudpersonerna och en stor folkmassa av flygande dinosaurier - och måste desperat skydda sig för att inte bli uppätna, men när en viktig scen utspelar sig i mitten av kaoset så slutar dinosaurierna att attackera dem - coincidence, huh?

Ooooch manuset *suck*. Dels upprepar de saker flera gånger för att dumma amerikaner verkligen ska förstå handlingen, saker som att dinosaurierna dog ut för 65 miljoner år sedan och att den nya indominous rex är den bästa och starkaste hybriden någonsin. Repliker som man har hört hundratals gånger förut upprepas och jag kunde i princip förutspå vad karaktärerna skulle säga. 

Fun fact: I de tidigare filmerna har robotar använts som dinosaurier, men i denna är alla animerade, och de använder människor som grund för animeringen (se nedan!)

Trots att varenda händelse är förutsägbar, karaktärerna klyschiga och manuset är kasst så är filmen ändå ganska välgjord och underhållande. Därför ger jag den 2 av 5 i betyg.

Likes

Comments

Disconnect följer olika personer i blandade åldrar som alla får sina liv omvända genom relationer de har på internet. En ung kille vars nakenbilder blir spridna, och de två killarna som lurar han. En reporter som upptäcker en 18-årig kille som prostituerar sig över webcam, och ett par som blir bestulna på alla deras pengar över nätet.

Vad jag gillar med den här filmen är att inga relationer är särskilt klyschiga, till exempel har vi en kille vars "nudes" blir spridna, istället för en tjejs som ofta är filmnormen. Filmen är inte särskilt förutsägbar, den slutar inte som man tror. Den briljante manusförfattaren Andrew Stern, som tragiskt nog tog livet av sig för ett år sedan, har skapat ett bra manus som tydligt framställer karaktärerna, och relationerna de har mellan varandra. I slutet knyts trådarna ihop.

Regissören är Henry Alex-Rubin som överraskar med en så här bra film, han har nämligen inte jobbat med välkända produktioner innan.

I rollerna känner man igen Alexander Skarsgård och Michael Nyqvist (wohoo sverige!), Jason Bateman, Paula Patton och Andrea Riseborough. Perfekt casting av skådisar, även barn/ungdomsskådisarna är jätteduktiga trots lite erfarenhet. Är grymt imponerad av Haley Ramm som tidigare spelat i X-men och Into The Wild.

Grymt bra filmmusik till, den är inte orkesterproducerad men passar alltid bra in i miljön. 

​Jag rekommenderar den här filmen starkt, den är en av mina favoriter. Se trailern här: DISCONNECT TRAILER 

Likes

Comments

Som läsare av maze runner-trilogin var jag liiite besviken på den första filmen. Jag hoppas att tvåan blir bättre. Flmen släpps 18 September i Sverige så det är ett tag att vänta.

Samma regissör som förra gången, Wes Ball. Ser fram emot att se Rosa Salazar i rollen som Brenda, som huvudrollen Thomas kommer att interagera mycket med.

Eftersom den är i post-produktion så har inte allt material redigerats och den första släppta trailern är inte jättelång, men här är den!: THE SCORCH TRIALS TRAILER

Likes

Comments

Whiplash handlar om Andrew Nieman som går på en av de bästa och mest tuffa musikskolorna i USA. Han vill blir jazztrummare och drömmer om en karriär. På skolan finns en lärare, Terrence Fletcher, som ständigt driver eleverna till att se deras "fulla potential", och han kommer gå långt innan han slutar.

Filmen började faktiskt som en kortfilm eftersom regissören Damien Chazelle inte kunde få någon sponsring för att kunna genomföra en långfilm. Han visade kortfilmen på Sundance film festival, den vann pris - och sen fick han pengar för att kunna göra långfilmen.

Miles Teller är en av mina favoritskådisar, och jag blev jätteglad när jag fick se att han spelade en roll som inte var den "charmiga-unga-killen-som-alla-gillar". Han har tidigare spelat stora roller i The Spectacular Now, Divergent, Insurgent och Footlose.

J.K Simmons gjorde en så bra tolkning av hans karaktär Fletcher (han har vunnit 45 priser för rollen!!) att jag trodde att han skulle vara lik honom i verkligheten, sedan blev jag förvånad när jag såg att han var en helt vanlig, trevlig man under intervjuer. Simmons har tidigare medverkat i Men, Women And Children, Spider Man och Juno.

Regissören och manusskrivaren är Damien Chazelle, ett namn jag aldrig hört förut. Jag har inte sett någon av hans tidiga filmer eller samarbeten men han är både regissör och manusförfattare till den kommande La La Land vilket Emma stone och Ryan Gosling ska medverka i, är förväntansfull inför den filmen eftersom jag så gärna vill se hans regissörstil igen, helt otrolig.

Tempot mellan bildvinklar tillsammans med musiken och ljussättningen blir helt perfekt. Detta är en musikfilm, och med det älskar jag att de ofta lämnar en tystnad (förutom bakgrundsljud) när Andrew Nieman (huvudpersonen) inte håller på med musiken.

FUN FACT:

Scenerna när Miles Teller blöder på händerna av sitt trummande hände på riktigt, sedan så lade dem till mer fejkblod på grund av att det såg så bra ut.

MINNESVÄRDA CITAT:

Terence Fletcher: "I was there to push people beyond what's expected of them. I believe that's an absolute necessity."


Se trailern!! https://www.youtube.com/watch?v=7d_jQycdQGo

Det här är helt klart en av de bästa filmer jag sett, och jag ger den utan tvekan 5/5 i betyg.​

Likes

Comments

IMDb har just släppt information om en ny serie som ska förväntas bli omtyckt: Containment (planerades först heta Cordon). Den ska utspela sig i Atlanta, USA efter att staden sätts i karantän efter ett epidemiutbrott. Där inne kämpar människorna för sin överlevnad.

Regissören David Nutter har gjort Game Of Thrones, och manusförfattaren Julie Plec har arbetat med The vampire Diaries. Även om jag hört att the Vampire Diaries är riktigt dålig så tror jag att serien kommer att bli lyckad med två så erfarna skapare.

I rollerna (som är färdiga) finns David Gyasi (Interstellar, the Dark Knight Rises), Chris Wood (The Vampire Diaries) och fler, inte jättekända, men erfarna skådisar.

Hoppas, hoppas, hoppas på att den här serien blir bra! Jag som älskar jorden-går-under-scenarion så mycket och tv-serien The Walking Dead.


Likes

Comments

En dokumentär om en grupp barn vars pappa låste in dem i en lägenhet nästan hela deras uppväxt. De hade ingen kontakt med yttervärlden och för att få det såg de på filmer. Filmerna, och verkligheten, blev en drömvärld för dem.

Det verkar också som att de sen förväntar sig att verkligheten utanför lägenheten ska vara lik en film, lika dramatikfylld och spännande. (som man tydligt ser i slutet av trailern)

Se trailern här!

Likes

Comments