Vart ska jag börja?

Jag har en känsla att detta inlägg kommer vara högst osammanhängande, dels för att klockan är 2 på morgonen/natten i skrivande stund, och dels för det har hänt så otroligt mycket sen mitt senaste blogginlägg att det kommer bli svårt att få allt att hänga ihop.. Kommer jag skriva in saker lite huller om buller som jag kommer på det? Kanske. Men kommer det bli svårt att tyda texten pga det? Återigen, ja.. Kanske. Men, jag ska åtminstone försöka göra det till ett vettigt inlägg, så vi får se lite senare hur det gick med det.. (Skulle kunna argumentera att jag redan har misslyckats med det.. Men here we go!)


OKEJ. Så senast jag skrev så skulle jag nog sova på natten mellan en Söndag och Måndag nån gång där tidig Februari om jag inte minns fel, för att senare på kvällen den måndagen möta upp grabbarna grus, Frej, Max, Robin, och Fredrik på flygplatsen! Så nu kryper återigen en känsla över mig att det har hänt nästan FÖR mycket för att kunna skriva i ett inlägg som inte bara blir ett långt jäkla textstycke som i stil med Medusas ögon förblindar allt som kollar rakt in i det. Men jag har faktiskt utlovat ett riktigt fint blogginlägg eller två till en av mina tusentals läsare (typ 4), så jag måste ju åtminstone försöka!


Okay, som vi saejer her i america. Just nu kontemplerar jag vare sig jag ska inkludera en del bilder & videor kanske? Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord.. Vad sägs då om en video som är filmad i 60 bilder per sekund, som är 1 minut lång? Det är ju lite över 3.6 miljoner ord det alltså? Ja.. Det kör vi nog fan på! (Reserverar mig för eventuellt utlämnande av tidigare utlovad film)


Börjar i kronologisk och korrekt ordning med detta: En tom gate där jag väntade förgäves på mina vänner för det var inte där dom kom, samt en bild på hela squaden samlad då vi körde vår första skatesesh samma kväll!Ja, nu tänker jag ju definitivt inte ta det dag för dag här, då det var över 5 veckor sen jag senast bloggade. Jag tar lite bilder som var kul, och skriver en liten story om det. Som denna t.ex: Här var första dagen på stranden med grabbsen, tror det kanske var andra dagen dom var här, alltså på Tisdagen. Men vad vet jag, minns knappt mitt eget namn ibland, så tror nog att jag håller mig till att beskriva händelserna hellre än datumen.

Bild #1 har vi en Robin, med skor i handen, som betraktar det inte-så-stilla havet.

Robin med en ojämn skidåkar-bränna, Green med en nyfiken näsa from the looks of it (tror att han luktar på ölen?), och en liten Mask som njuter av lite värme och doft av hav!

En av alla tusen bilder på solnedgången. Är ju rätt lätt att få bra bilder på dessa då man är nästan så långt väst som man kommer och fortfarande vara på fast landmassa.

Så jag kan ju lägga in en liten sidnot här att våra dagar har i praktiskt taget bestått av dessa 3 saker: Skejta(byts ut mot surfande nån dag), degat på stranden, och ätit på Panda Express, vilket för övrigt är världshistoriens bästa matkedja skulle jag påstå. Så bilderna kan möjligtvis bli tämligen upprepande då jag inte tänkt lägga upp alla bilder från mega-vip festerna vi var på varje helg med alla superkändisar. You know, så ni inte blir avis osv.. (Kan möjligtvis vara så att dessa fester inte deltogs i så mycket också)


Här nedan har vi dock en bild på en par 3 shotglas, för på den tredje dagen så fyllde Max 22 år, så på 12-slaget den andra dagen så tog vi en liten hutt i hans ära, som man så fint säger det. Det vart Fireball, självfallet. Classy som vanligt!

(Märkte för övrigt att det var en mild optisk illusion i denna bild då det ser ut att vara 4 händer till 5 shotglas. Den ni)


Tänker ta en liten de-tour här mitt i denna gång ner för memory lane, för att skriva av mig lite milt. Då jag sällan skriver sånt här på Facebook osv, så känns det rätt perfekt att skriva det på bloggen, mest bara för att få skriva ur mig lite!


FAN.VAD.MÄNNISKAN.SUGER!! Och nej, jag menar detta inte bokstavligt talat, åtminstone menar jag det inte på sättet att du som läser detta suger, för högst troligt, om du väljer att läsa min blogg, så är du nog en person jag tycker om! Men för i halva helvetet, varför ska det vara så jävla svårt för den mänskliga rasen att inte vara så jäääääääävla idiotiska?? Finns för många saker som vi är idiotiska på, dels med rasism (vilket jag hellre skulle kalla etnocentrisism för övrigt då det mer handlar om folks etnicitet än deras ras(?) skulle då säga att vi alla är del av den mänskliga rasen, men det är ju subjektivt antar jag, och inte det jag tänkte prata om nu), samt med all sexism som sker runt om här i världen, och då pekar jag inte nödvändigtvis på den som vi ser i våra i-land där en tjej blir busvisslad till som så många feminister väljer att lägga all fokus på (JAG VET, det är mer än så, mycket mycket mer än så, och jag kommer aldrig fullt förstå det, men drar en överdrift för att visa på min kommande poäng), nej jag menar sån sexism som sker i Afrika och liknande u-länder där kvinnor som blir sexuellt utnyttjade mot deras vilja och tvingas leva med ifall dom blir gravida, eller får HIV eller dylikt, och säger dom nåt som går emot vad mannen säger eller gör så är det ju det värsta du kan göra, och du kan bli dödad pga det.. Och allt detta är så otroligt hemskt och vidrigt och i mina ögon HELT fucking jävla ologiskt, alltså så där ologiskt som relativitetsteorin är för en 5-åring, det är nåt som inte hänger ihop ALLS, det finns bara inte att jag skulle kunna se en person som sämre än mig pga dess kön eller ursprung. Det enda jag ser är vad personen gör i dagsläget, och baserar min bedömning av personen på dennes val och personlighet, för det är där vi skiljer oss åt. Inte i könet eller färgen på våran hud.

Där trodde ni att min ramble var klar va? Sorry, men ni misstog er.. Det var faktiskt det jag tänkte lista som det som ändå inte toppar min lista av varför människan är så jävla otroligt konfunderande idiotisk. Och det är 2 saker som delar min första plats här, och det är dessa: Våld mot djur, och att skada miljön. Och nu snackar jag så klart inte om att inte mata guldfisken på nån timme (dock så suger ju det för firren), eller att man kanske burnade med epan i nån sekund på Coop-parkeringen.

Nej, jag snackar om dom snuskiga jävla idioterna (pardon my french), som fiskar upp hajar ur havet, skär av deras fenor, och kastar tillbaka dom i havet igen för att dö. Enbart för att göra soppa på deras fenor.. SOPPA?! Tänk om jag skulle kapa av dina armar för att göra korv i bröd? Jag pratar om dom som sätter björnar i smutsiga små burar i skogar i asien för att tappa dom på deras galla, för att sen släppa ut dom svaga i skogen där dom blir ett lätt offer för andra rovdjur, enbart för att göra medicin som man kan göra på syntetiskt vis. Jag snackar om dom som överfiskar alla haven och förstör boenden för djur i skogarna, enbart för pengar. Dom där fucking jävla papperslapparna, och siffrorna på en datorskärm som inte är nånting annat än symboliska, inget som är utav värde. Och speciellt inte värdet av ett djurs liv, då dom fan inte gjort annat än bra saker här i världen.. Sånt gör mig otroligt frustrerad, och det är sällan jag tar till våld, men skulle jag se någon kapa av fenorna på en haj, då är det inte en person jag skulle påpeka är värd nån sorts nåd. Trots att hat föder hat, och ett öga för ett öga lämnar världen blind, så är det just det bottenskrapet som fan tar bort alla fredfulla tankar jag vanligtvis har. Sen på miljöfrågan så är det ju bara helt absurt att stora länder som Kina, Ryssland, och USA inte har mer vett bakom pannbenet än att skylla på varandra, då vetenskapen pekar åt ett håll enbart, att luften blir sämre, ozonlagret blir tunnare, och att temperaturerna höjs. Och att politiska partier inte lägger mer vikt på detta förbluffar mig. För vem fan bryr sig om hur ni ska lägga om ert lands budget om det fan inte ens finns luft att andas? Såna saker förbluffar mig dagligen.. Men vem vet, kanske missar jag något? Är detta logiskt för dig, att mörda djur på detta sätt och att skita fullkomligt i hurvida vi kommer kunna leva kvar på denna planet, så kan du ju antingen maila mig med ett bra svar på pontus-g@hotmail.com, eller så kan du hoppa in i en rymdkapsel och skjuta iväg dig själv långt ut i det näst-intill oändliga vakumet som vi så fint kallar "rymden". Så kanske vi löser alla problem lite snabbt! Sen har vi ju så klart krig med, att lägga pengar på att mörda varandra, då det finns sånt här som händer runt om i världen, och människor som inte kan äta pga brist av pengar, är också nåt som förbluffar mig. Sen hjälper det ju inte direkt miljön att droppa (eller skapa för den delen) kärnvapen, eller vanliga hederliga raketer som inte har med atomklyvning att göra. Men som min idol och förebild här i livet; John Mayer säger: 

One day our generation

 Is gonna rule the population

 So we keep on waiting

 Waiting on the world to change


SÅ, nu fick jag ranta av mig lite om saker jag stör mig på. Och tro inte att jag inte bryr mig om etnocentrism och/eller sexism osv, för det gör jag. Bara inte lika mycket som Tellus hälsa, och djuren, som fan inte gjort nåt för att förtjäna det grymma öde som vi ger dom!


Nu återgår jag till att lägga upp bilder på vad vi gjort, och skriver små storys om det istället! Du förväntade dig inte direkt att inlägget skulle gå i den riktingen som den gjorde va? Ja, jag är en mångsidig person ibland :-)


Här tror jag var på dagen på Max faktiskt fyllde år, och vi spelade beer-pong, fast vi hade ingen öl, så det blev Vodka+Sprite groggar i glasen, vilket resulterade i en kalasfylla deluxe för oss ovana Svenskar som inte är van med alla dessa lekar på fester. Seriously, det är skitroligt att kalasa här, för det är fan lek på lek, typ som ett födelsedagskalas för 5-åringar!!


Ja, mer än så visar jag nog inte från den kvällen. Tror faktiskt inte det vart en så himla stor festarkväll, nästan allt var stängt när vi hade lyckats tagit oss ut, så vi vandrade och käkade Jack In the Box efteråt, sen gick vi nog hem och la oss. Fast Fredrik och Frej tror jag drog iväg på egna äventyr och hittade nån egen fest och kom hem aningen senare än oss andra. Just ja, så var det! My memory prevails once more!


Här var vi på Ocean Beach för att bevittna ännu en solnedgång, samt att bada en skvätt efter vi hade vart och skejtat en skatepark där i närheten!

Inte för att skryta eller så, men har blivit ett jäkla ess på att kasta jenkar-boll nu efter alla dagar på stranden. Förjävla kul att bara kasta fram och tillbaka! Tror jag och Max stod och kastade den i 2 timmar i sträck en dag då alla andra låg och pressade i solen!​

Som sagt; blev en hel del fina bilder på solnedgångar.


En vacker dag så träffade grabbarna en snubbe utanför lägenheten som skejtade, som sa att vi borde filma nåt och dom gav han mitt nummer, så en vacker dag hörde han av sig och sa att han skulle till en nybyggd park i Encinitas och frågade ifall vi var down att hänga med, vilket vi givetvis var. Så vi klämde oss in i hans BMX X3 med 2 12" subbies i bagaget som skakade hjärtat i roten, E-cigg hotboxning deluxe, och begav oss till denna fina park!

Svårt att inte njuta av en sån här dag i parken, även fast jag knäckte brädan.. Fick dock en del filmande gjort, speciellt på Frejjan, han la upp en video på sin Instagram där ni kan se lite fina klipp.


Sen kom jag hem dagen efter från skolan till en rätt fin surprise av rätt fina vänner (läs rätt - jävligt), nämligen en sproilers ny Primitive-bräda, eftersom jag knäckte min dagen innan! Jävla tur man har ibland ändå att lyckas hitta såna vänner som jag har!


Dagen efter (eller några dagar efter, minns inte riktigt) så drog vi och surfade första gången! Just denna bild är inte därifrån, men bilden på brännan är det åtminstone.

Vi tänkte att vi inte behövde nån solkräm, det var ju trots allt molnigt och vi var i vattnet med våtdräkt hela dagen.


Jävligt dumt tänkt av oss. Men vi lärde oss en läxa, efter att nästan alla våra ansikten såg ut som att vi använda Rudolfs snok som mask, och en rätt markant linje på brännan på armarna.

En av alla dagar på stranden så ville jag bli ett med sanden en skvätt, vilket var ett mål som mina vänner osjälviskt hjälpte mig att uppnå

I know. Jäävligt coolt, right? Y'all wish you could be Sandpeople too.


Ett färgglatt träd som tydligen heter Eucalyptus Deglupta, eller Rainbow Eucalyptus. Dessa ska tydligen kräva lite vård för att växa i Södra Kalifornien, så jag undrar vilka som lägger tid och pengar på detta? My kind of people skulle jag gissa på 8-)

En cool byggnad som reflekterade en hel del. Hittade vi på ett skatemission på väg till det allsmäktiga IKEA!

Ännu en helt otroligt fin solnedgång. Denna var tagen vid Seaport Village.


Ja just ja, så var vi ju i Vegas.. Vilket var jävligt roligt. Men som seden säger: Det som händer i Vegas, stannar i Vegas. Så jag kan ju inte säga för mycket. Men en bild kan ni få, för det är en tämligen harmlös bild skulle jag säga.

Själva idén att åka till Vegas var dock väldigt spontan. Jag satt på balkongen nånstans runt 2-tiden på eftermiddagen och pratade i Skype med farsan, så precis innan jag la på så kom Richard hem från dagens äventyr som aspirerande pilot. Så efter jag la på så frågade han vad vi skulle göra ikväll, då det trots allt var Fredag, och vår roomie, Daniel hade precis dragit till LA för helgen. Han sa lite halvt på skoj "Ska vi dra till Vegas eller?" varefter vi båda skrattade lite lätt, följt av att jag sa "Let's do it!" (sa antagligen nåt lite tråkigare, men för historiens skull.. Just.. okay?) Så vi sökte på det heliga Google efter bilar stora nog att hyra för att få plats med 6 personer, hittade en, och drog för att hyra den. Det vart efter många om och men en jäkligt fräsch 2015 KIA SUV med 7 säten, så jag skrev till dom andra (som var på stranden), att vi ska dra till Vegas och att vi hämtar dom snart. Ingen trodde på mig förutom Robin dock.. Så deras häpnade miner när vi plockade upp dom utanför IKEA är något som sitter inristat på min hornhinna ett bra tag skulle jag tro! In i bilen, hem och packa och duscha lite snabbt, sen trycka in oss i bilen, upp på affären för att köpa färdsnacks, sen påbörjade våran resa till Vegas. 19:30 nånstans tror jag klockan var när vi lämnade lägenheten, och det är ungefär 53 mil, så vi hade ju en del resande framför oss. Tror vi kom fram runt 1 på natten, och gick väl inte och la oss förens 6 på morgonen iaf. Men mer än så får ni inte veta.

Ni kan däremot få veta att det var sjukt coolt att ha sett Vegas in person, men det är inget ställe som jag jäktar för att komma tillbaka till.

Här är åtminstone den utlovade bilden från Vegas, inte mycket att hänga i julgranen om ni väntade er en bild där vi vann $70.000.000 på No Limit Hold 'Em och hängde med massa kändisar. Men som sagt, kan ju inte avslöja för mycket heller 8-)


På vägen hem från Vegas på Söndagen så stannade vi på ett 50-tals hak ute i öknen och käkade. Eller ja, jag käkade på Jack, för let's face it, deras kycklingburgare är ju så prima som det blir. Men det var ett coolt ställe faktiskt, och maten fick många tummar upp av mina reskamrater!

Fanns en gammal tidning med denna fina annons i sig där med! Hela 33MHz CPU med en kärna. 200MB HDD, 4 MEGABYTE RAM SOM GÅR ATT UPPGRADERA TILL 20 MEGABYTE?! Denna dator var då fan inget att leka med! Jäkla tur att Moore's lag har stämt hittills. Att var 12e månad så har antalet transistorer per inch² fördubblats, vilket har resulterat i runda svängar att datorn har blivit dubbelt så kraftig varje år. Hade vart rätt segt att multitaska med bara 33MHz CPU och 4MB RAM.

Fanns också ett roligt spel där som skulle testa ens IQ

Så svängde vi in en skvätt på vägen där Route 66 en gång gick, vilket var jävligt coolt att ha sett faktiskt. Den gick alltså mellan Santa Monica, CA och Chicago, IL. Det är alltså nästan över hela jäkla landet. Gått en heeel del coola saker på denna väg skulle jag tro.

Sen drog ju Frej och Max hem på Måndag morgon efter Vegas-resan! Så då var vi bara 3 musketörer kvar om man inte räknar med dom som bor här redan! Vi drog en till skateresa till Encinitas innan vi lämnade in bilen. Men inte innan jag hann ta detta utomordentligt vackra kort på min käre vän, Robin. Ladies, control yo'selves alltså

Just ja, så var vi förbi La Jolla (uttalas La Hojja för er som undrar) där vi kollade på lite sälar som stekte i solen, samt kollade på hattar och lite annat roligt som La Jolla hade att erbjuda på! 8-)

Fashionable homies jag har :-) På väg hem från att ha lämnat bilen

Vi var på en del shoppingcenter, här var vi på Fashion Valley då jag bestämde mig för att ta kort på dessa två busar som röker​

Ja, sen drog ju även dessa grabbar vidare. Efter 5 veckor sovandes i mitt rum, till stor del på golvet, så drog deras kosa till LA där dom mötte upp lite andra svenska dudes för att åka skidor i Big Bear! Hade ingen riktig bild på avskedet så får bli en bild på ett tåg istället. Relevans: Dom åkte till LA med ett tåg.

Det var grymt nice att ha alla 4 kamrater här, och vi har fått otroligt många grymma minnen tillsammans denna tid! Så ifall nån av er läser detta; Tack för att ni kom, och för att ni är grymt jävla grymma!


I måndags gjorde jag väldigt lite då vi ej hade en fungerande internetuppkoppling här i lägenheten i ungefär 24 timmar. Så jag var ute och skejtade lite på min återigen knäckta bräda, sen satt jag och skrev lite kod, spelade CS:GO offline, samt lekte i Photoshop. Så idag var det ju St Patrick's Day, vilket resulterade i att jag, Daniel, och Richard drog ut för att käka på The Blind Burro, följt utav lite sightseeing i Downtown med våran lite mer erfarna roomie och avslutades på en jäkligt cool bar som han visste om som jag tror hette Sky Lounge eller nåt liknande. Det var iaf en krog längst upp på en byggnad mitt i stan, så vi drog upp dit och tog en öl och snackade lite, sen åkte vi hem igen!

Eldstad på Sky Lounge

Panorama från Sky Lounge med sikt över Petco Park och Coronado-bron (lite mörkt för att se bron på bilden dock..)

Bild över Downtown San Diego från Sky Lounge​


Och nu har ju senaste timmarna denna natt gått till att skriva detta monstruösa meddelande som jag DEFINITIVT inte kommer att renskriva, då det kommer ta en timme till typ.. Men jag skrev iaf av mig en heeel del! Så ifall du har läst igenom allt, och tagit dig hit. Kudos! Om du bara skimmat igenom allt och läser detta för en TL;DR så förstår jag dig, men tyvärr blir det ingen sån.. För nu ska jag städa lite för lite uppkommande saker som jag tar lite senare med er läsare! Så jag hoppas att du har en jäkligt bra dag/natt vem du nu än är som läser detta!


Har nu insett att Adios Amigos inte är så jävla dåligt ändå.. Så håller nog kvar vid den ett tag till 8-)


​¡Adios Amigos!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja, inläggen var ju few and far between som man säger här i amerikat, men jag har haft lite att göra så att skriva ett monstruöst inlägg á 3000 rader om vad som har hänt från det att vi landade, den 6e Januari, till idag - lite över en månad senare, kändes lite avskräckande. Så jag väljer nu att istället för att skriva ett jättelångt inlägg som berättar varje dag i detalj -- att jag lägger upp några bilder som jag har tagit, och skriver lite smått och gott runt det. Så får jag dra in lite historier från tidigare dagar i inläggen som dom kommer! På så sätt slipper jag uttråka både mig själv, och förhoppningsvis er med. Så here we go! (Vissa bilder har ju ingen direkt historia bakom sig, så dom lägger jag bara upp för dom är fin/cool/frän)


Som denna lastbil t.ex: Så jävla amerikansk! Får säkert plats med en basketboll i de där avgasrören

(Och ja, jag hoppades att det var en Autobot.. Men så var icke fallet.. I så fall en asocial en)


Tämligen större än Hamm&Nilsson.. Och detta var bara en liten del av denna Guitar Center.. (No offense mot Hamm&Nilsson, lätt en av favoritbutikerna!)Några bilder på lite sol och gräs om ni saknar det :-)

Det var varmt att sitta och vänta på bussen vid skolan i Torsdags 😲


Ja allt verkade ju soligt och fint, men sen så hände nåt otroligt tragiskt.. På väg hem efter en sen solo-skatesession i ett parkeringsgarage vid SDSU (San Diego State University) så skulle jag göra en liten harmlös frontside lipslide på en av dessa små betongsuggor som de använder på parkeringsplatser här.. Little did I know, att min bräda hade vart under mycket tryck på senaste, så detta var den sista droppen. Hon vart helt knäckt..


Så detta var ju inte glada nyheter.. Men som tur var så kommer det ju sol efter regn som det oftast sägs! Solen manifisterade sig denna gång i formen av en ny bräda, från Active Rideshop här i San Diego, där snubben som arbetade var schysst nog att ge mig ett par hjul helt gratis med, och lät mig stanna kvar efter dom hade stängt för att föra över truckar och gänga om dom osv osv.. Så big up till Drew på Active Rideshop, jävligt schysst dude!


Här kommer en bild eller två på nyförvärvet!


Nu när jag är inne på racet att visa nyförvärv så kan jag ju visa två av mina senaste inköp från Amazon; nämligen ett paket med GoPro-tillbehör, samt en jävligt fiffig Whiteboardtavla som säljs utav samma företag som gör Post-It lappar, så den fäster på platta ytor, som väggar, speglar, bord, andra Whiteboardtavlor som redan är utslitna etc etc.. Grymt stokad på att ha en egen whiteboardtavla, så jag kan organisera skolarbete, idéer och skriva ner algoritmer, pseudokod, och sånt roligt 8-)

(Bilden är från då jag precis hade satt upp den, så den är garanterat mer nedkluddad nu!)


Richard och jag invigde den med våra autografer


GoPro-tillbehören i sin påse


GoPro-tillbehören ute i det fria


Lite bättre tips här i amerikat än vad det är i Sverige i detta fall tycker jag.. För tåg brukar ju oftast inte flyga (hehe)


En bild på en vardaglig brandslang i ett parkeringsgarage som jag tyckte var fin :-)


(Ja, milt redigerad ljusstyrka och kontrast)


Avslutar nog denna ström utav bilder med en bild på boken som tillhör kursen CSIS 119: Introduction to Computer Programming, vilket hittills är min favoritkurs, och min favoritbok.. Det är inte mycket kodning i denna kurs (läs: inget) förutom pseudokod då.. Utan detta är en logik-kurs, där vi lär oss om logiska uppbyggnader utav mjukvara och hur all data ter sig inom datorn då ett program körs osv osv.. Otroligt fascinerande kurs, och jag har lärt mig väldigt mycket om mina älskade datorer på bara 2 korta veckor :-)


+ ett set med Martin-gitarrsträngar, då den höga E-strängen gick av, så kände jag att det var lika bra att byta alla mot några strängar med lite skönare ljud 8-) (Har förvisso bara bytt den som gick av hittills, dels pga att jag vill spela, inte byta strängar, och dels pga lathet.. 😁)


Så där ja, det här blev ju ett relativt långt inlägg ändå må jag säga! Way to go, me!!


Nu ska jag fortsätta lyssna på musik, äta lite godis, spela lite datorspel/alternativt skriva lite kod, sen försöka sova.. Och om inte det går så drar jag ut och skejtar 8-) För imorgon då har jag skola från 12:30 - 15:00, sen så landar Frej, Fredrik, Robin, och Max på San Diegos flygplats hela vägen från det vilda Colorado vid 18:30, så jag ska möta upp dom där, sen så ska dom bo här ett tag!! Så det ska bli himla kul att få lite Östersund-homies här!


(FORTFARANDE INGEN BRA CATCHPHRASE...)


Adios amigos!

Likes

Comments

Hola, läsare! (Måste ju finslipa den icke-existerande spanskan nu då en stor del av San Diego är spansktalande!)

Sitter just nu vid ett bord på campus i det kalla vinter-vädret (24 grader Celsius), och inväntar att börja veckans första lektion - Introduktion till Java-programmering! Den börjar 12:30, och jag kom till skolan ungefär 11:00. Tror jag kanske överkompenserar min tidsoptimism en hel del, haha..

Oh well, idag hade de iaf fått in boken i skolans bokhandel som jag behöver till dagens lektion, vilket var jäkligt fint, förutom att det av någon anledning som är helt bortom mig, inte var en bok, utan ca 250-300 sidor som ligger helt lös ovanpå varandra.. Jättesimpel bok att läsa ur :-) Och den fick man punga upp $117 för... Men den har ju åtminstone hål i varje sida så man kan fästa ihop sidorna själv, så det är ju ett bra DIY-projekt kanske? Och programmering handlar en stor del om att lösa problem, så kanske detta är det första provet från boken? Det går ju att hoppas iaf, för i så fall känner jag ett A på ingång 8-)

Skriver något mer när jag kommer hem, om gårdagens Superbowl och allt sådant roligt, för nu ska jag navigera mig till klassrummet och lyssna på en 2.5 timme lång föreläsning om Java-programmering, vilket för dom flesta som läser detta kanske inte tycker låter sådär superkul, men som tur är så gör jag det! Hade blivit rätt jobbigt att plugga detta annars 8-)

Adios, amigos! (Fortfarande inte hittat en bättre catchphrase..)


Likes

Comments


​Jaha, då sitter jag här efter ett bra tag och skriver ett första inlägg på min nya glamourösa blogg!

.

.

.

(Skämt åsido, den är inte så glamourös)

Jag hade ju då tänkt skriva ihop en egen-designad hemsida som även skulle vara min egna lilla bloggportal

MEN, så kom det en del i vägen (skola, bygga dator, åka rullbräda, njuta av livet här i Kalifornien OSV), så det blev lagt på hyllan en stund, och då jag nu kommer att börja med kurserna i skolan på riktigt till veckan så kommer nog inte fokus ligga på den hemsidan inom den närmsta framtiden, så jag valde att påbörja mitt bloggande på en sån här bloggportal som har inbyggd designer och allting så jag slipper skriva massa CSS och HTML "kod". Så vi får se när min egna lilla hemsida släpps, om det är en månad från nu, eller om det är ett år.


Chansen är ju rätt stor att mina mest frekventa besökare (läs: alla) kommer bestå av Mor (om hon lyckas ta sig in på hemsidan dvs - och ifall du läser detta, WAY TO GO tech-mom!!), Far (han är nog närmre att kunna göra en egen hemsida än att inte kunna göra en, så hans kunskaper om att hitta hit tvivlar jag inte en sekund på), mina systrar, systerdöttrar, och eventuellt någon till släkting! (Ifall du är här av egen fri vilja och inte är släkt med mig utan bara är nyfiken och vill kolla in denna superbt grymma blogg, så BIG UP till dig! You da real MVP)

SÅ, välkommen, familjemedlemmar och eventuella MVPs!


Jag tror nog att jag avrundar mitt första inlägg här, och återkommer lite senare med information om hur jag mår, vart jag bor, vad jag gör, och allt sånt skoj! Har en hel del att ta ikapp då jag vart här i snart en månad utan att blogga en sekund.. Så förvänta er minst 1 inlägg/dag nu i början. Hur frekventa uppläggen blir senare, det får vi se när den dagen kommer! Ska ta och öppna fönstret och få in lite frisk luft nu, måste hålla mig vaken tills klockan 15:30 då det är SUPERBOOOOWL 49! New England Patriots spelar mot förra årets vinnare, Seattle Seahawks, så jag ska traska till en sportbar en bit härifrån med mina roomies och kolla, så det kan ju krävas att man är någorlunda pigg då! (Ja, jag dygnar för jag lyckades vända dygnet nu när jag vart ledig sen i Torsdags eftermiddag med nybyggd dator och inte spelat på en månad.. Don't you dare to judge me)


Adios amigos! (Ska arbeta på en bättre catchphrase)

Likes

Comments