Heej! Nu har nästan alla skrivit en sån här presentation så nu tycker jag att det är dags för mig att också göra en. Jag heter Thea och är snart 13 år. Min storasyster Hedda och jag delar på en av världens bästa ponnys (enligt oss iaf). Han heter Earl Of Eclipse men kallas oftast för Eclipse eller Eppe. Eclipse är en Irlänsk 7årig D-ponny (147cm i mankhöjd) som älskar mat. Vi har haft Eclipse sen augusti 2014 och har stått på Stora Wäsby sen 2 januari 2015. Innan vi flytta till Stora Wäsby stod vi på Väsby ridklubb/Sättra och på sättra hade vi mest tävlat klubb tävlingar, blåbärshoppning och lingondressyr. Men sen vi kom till stora Wäsby har vi tävlat upp till Lätt C och vårar mål starta en Lätt B i höst.

//Thea

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Tänkte att jag skulle berätta lite om min plan inom tävling framöver. Nu i helgen ska jag till Mantorp som jag sa och tävla P80 i fälttävlan. Sedan nästa helg ska jag till Roslagen för att tävla LB och debutera LA. Det ska bli super kul. Sedan ska jag till Botkyrka efter det. Och kanske ska jag till åkerbo och tävla en till fälttävlan med Agnes! Liten update för vi har inte uppdaterat på ett tag nu utom jag som gjorde det i lördags men annars har det ej varit så mycket! Men vi hörs sen!
// Maja

Likes

Comments

Hej allihopa! I morgon så ska jag, agnes, Hedda och Bettan träna terräng för Maria. Och i helgen så ska jag tävla min första p80. Jag skulle bara göra en liten uppdate eftersom att det var så länge sedan! Men iallafall så tränade jag dressyr idag för Evelina Karlsson. Hon är super bra så tipsar om henne! Han var super fin och jättemjuk! Men ni borde verkligen gå in på hennes sida Evelinasridutbildning.se ni borde verkligen gå in där. Men vi hörs lite senare!
Kram Maja

Likes

Comments

Hello there🎉


Idag har Majsovitsch hoppträning, Min duktiga kompis ska hoppa på Frida eftersom hon ska få starta en klass på henne i helgen! Ritigt taggad! Även Bettis och Heddis ska hoppträna idag👌


Jag, Theis och Majsan hade eget markarbete igår vilket gick bra, alla hästar var dock lite spända och ivriga på första utomhus träningen för iår❤️

Bilder kommer

//Agnes

Likes

Comments

Hej! I fredags till lördags var jag och Hanna på tränings helg i Mantorp. Vi red terräng och dressyr! Först på fredagen red vi terräng och på söndagen red vi båda! Quido var super duktig i båda han hoppade allt felfritt och var ganska fin i dressyren. Helgen som kommer ska både jag och Hanna tävla där våran första fälttävlan som går i p70! Nu ska jag träna dressyr.!
//Maja

Likes

Comments

Hej bloggen, igår var jag och tävlade dressyr på Botkyrka Ridsällskap. Jag red LC:1 2015 och fick någonstans runt 58,7%, minns ej riktigt. Synd för Fluffy var så himla fin och framåt, han gick verkligen stadigt och såklart hade vi småmissar men den enda riktiga missen var att han slängde med huvudet i ena galoppfattningen. Vi såg på mitt protokoll att jag fick 5,5 poäng i genomsnitt. Det var jättekonstigt för jag fick bara 6:or och så fort något var lite bättre fick jag bara ett halvt poäng, alltså 6,5 p. Jag fick inte en enda 7:a. Inte för att vara mallig men våran ritt var helt klart godkänd och alla som sett filmen har också gjort det. När mamma kollade resultaten senare (Det var en clear round) insåg hon att ridskoleekipage. det var ganska många, hade fått över 60%. ALLA privatryttare förutom någon enstaka låg långt mellan 50-60%, de flesta under 60. Väldigt surt och jag förstr inte varför ridskoleryttare ska bedömas via en annan skala? Tråkigt med sånna här domare.


Parkering: Bra men trångt.

Framridning: Fanns både ute- och innebana som alternativ vilket var jättebra. Dock var det väldigt dålig "reklam" för att det fanns ett ridhus, jag var ensam där inne. Fast det var väldigt skönt.

Bana: Bra och fint underlag. De hade ordnat med  koner med bokstäver men det var väldigt tydligt vart bokstäverna var.

Funktionärer: Fanns inte en enda. Inte för att man har så många på dressyrtävlingar men det fanns inte ens en parkeringsvakt.​

Cafeteria: Bra sortiment med både godis, fika och lite matigare sortiment. Völdigt gott.

"Organisering": Det var lite konstigt då de inte var så tydliga med var ex. sekretariatet var mm. Men jag hade det ganska enkelt då jag tävlat är tidigare.

Slutbetyg: 2,5/5. Trevlig tävling men finns en hel del att förbättra.

Kram Hanna


Likes

Comments

Hej! Idag så skrittade jag ut på honom. Han var jättesnäll och super fin! Imorgon ska jag tävla på runsten. LB och på lördag ska jag vara med i division 1 (laget) och innan ska jag rida en förklass i LB också. Är super taggad och det är Quido också!

Kram //Maja

Gammal bild från en hopptäning.

Likes

Comments

Hej! Idag så red jag ut på prinsen. Han var superfin och vi galopperade upp för backar, gick över små pinnar och han tyckte det var super kul! Gå in på instagram för film:) heter majacroon //Maja 

Likes

Comments

Hej! Jag tänkte att det kunde vara kul att tipsa om en jättebra markarbetes övning. Först kommer man in i trav sedan så fattar man galopp. Galopperar över galoppbommarna. Sedan så hoppar man över ett hinder med något tittigt. Denna övning är jättebra för att man får hästen att lyssna på skänkeln och rösten. Få den framåt och lyssna. Har man något tittigt så är det bra om man kommer på tävling och då är hästen inte lika tittig. Denna övning är jättebra för hästar som inte lyssnar på skänkeln och även lite tittiga hästar:)

Likes

Comments

Hej, Idag (1/4) Ska jag hoppträna för Lena Bredberg. Själv har jag inte hopptränat på 2 veckor. Min "kompis" Maja Rudolfsson, hoppar Frida varannan vecka då hon har varit lite knepig i just hoppningen. Men jag märker stor skillnad redan nu! Jag är super taggad!!! Hon har varit super fräch och i bra form denna veckan så jag hoppas på en bra träning!


Bilder kommer förmodligen lite senare!!


// Agnes 😊j

​Detta är ifrån förra helgen. På bilden är det Jag, Hanna, Frida, och Fluffy.

Likes

Comments