Header

Halloj
Idag så skulle Milly få massage men den blev inställd så vi tog ett ridpass istället. Jag började med att skritta till skogen som ligger väldigt nära, där red jag upp och ner i backarna några gånger. Det gick jätte bra! Därefter började jag trava på en väg fast ingen bilväg utan typ gå väg (grus). Så där började jag att trava fram och tillbaka, Milly tyckte de var jätte roligt!!! Sen tog vi galopp o då red jag i ett vanligt tempo. Men en gång gasade jag på så det gick jätte fort!
När vi ridit lite kort i alla gångarter skrittade vi tillbaka till stallet och red i en gräs hage fast nu var det ju snö där. Och där red jag på en volt i alla gångarter. Milly var så fin och lyssnade jätte bra på mina hjälper. Hon var bäst, som alltid!!
Det är så härligt att rida i snön tycker jag!
Ha det bra, hejdå!
-Amanda

Fick bli en gammal bild för det blev ganska mörkt när vi red så det fick inte bli några bilder eller videos. (Fast bilden är från Tisdags så inte jätte gammal)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan!
Igår var jag och Milly som vanligt och hopptränade för Tessan. Vi körde inga höjder utan vi jobbade mer på att allt skulle sitta. Vi gjorde Rolf-Göran Bengtssons favorit övning som var riktigt svår men väldigt bra och gjorde bra resultat på Milly. Men vi började att rida fram såklart och därefter hoppa på ett räcke med en galoppbom både före och efter hindret. Milly kom först in lite dåligt men blev jätte bra sen! När alla hade hoppat de gick vi över på Roffes favorit övning, den var väldigt svår men vi klarade den efter några gånger! Sen började vi bygga på en bana och då började vi med Roffes favorit övning därefter mot en kombination vidare till räcket och till sist till en oxer. Det var första banan, och den gick super bra. Sen lade vi på en linje med två räcken efter oxern och det var sista banan. Medans dom andra i gruppen red vilade jag och Milly, men jag tränade även att korta galoppstegen för det var det övningarna gick ut på lite, och till slut fick jag riktigt fina resultat! Även sista banan gick jätte bra, vi hoppade den två gånger och sen hoppade jag om lite i slutet för det kändes inte jätte bra då. Men sen satt allt!
Tillslut travade och skrittade vi av och fixade med Millsan sen lastade vi in. Och vi samåkte faktist med en kompis och det gick jätte bra!
Hejdå!
-Amanda

Det är för lågt! Jag vill hoppa högt// Milly (Milly överhoppade jätte mycket), hon var jätte hoppglad eftersom hon inte hoppat på mer än en vecka!

Likes

Comments

Hej!
Igår var jag med Justice på hoppträning! Det var en ny hopptränare vi tränade för eller jag har tränat för den tränare för några år sedan med King men aldrig med Justice!
Justice var pigg och fin! Träningen var inriktad på markarbete. Något vi kämpar med med Justice är att han ska byta rent. Vi har inte börjat träna så mycket på byten än men förberedande. Igår på hoppträningen på första försöket bytte han rent och han blev så glad efter så han började bocka! Han var verkligen Såå pigg och glad. Vi hoppade lite serie och en kombination och två olika linjer. Han var jätteduktig på alla övningar och han tyckte det var jättekul!
Jag är sååå nöjd över världens bästa lilla häst!

~Elsa

(Gammal bild) (Foto: Nellie)

Likes

Comments

Hej!
Idag så har jag joggat Justice eftersom han gick P&J igår med Nellie. Idag så gick det även rida på banan vilket var superbra för den har varit hård ett tag men nu bet saltet och den gick att rida på!! Dock fick jag inte skönaste vädret:( Snöregn och lite blåst och banan var ganska blöt. Men det blev ett bra pass ändå! Och oj vad fin han var!!!
Jag är sååå nöjd över honom. Han var fin i formen, pigg och lagom takt och tempo.
Jag är jättenöjd över passet och Jusse var så duktig😍

~Elsa

Likes

Comments

Hejsan jag har en bloppis på instagram. Där säljer jag just nu lite klänningar, en ryggsäck och hästsaker. Men det kommer mer! Kika gärna in den, sök på amandas_bloppis1
Fick bli ett kort inlägg. Ha det bra!
-Amanda

​Följ gärna! <3

Likes

Comments

Hej!
Igår hoppade jag lite med Justice i ett ridhus tillsammans med kompisar.
Jag hoppade inte supermycket och inte så högt men jag skulle bara känna lite på han eftersom jag ska hoppträna på tisdag och även tävla P&J på lördag.
Jag började med att värma upp. Jag kände att han hade ganska mycket energi men han var lite loj! Men när jag började galoppera fram så blev han mycket piggare och han förstod vad som skulle hända. Vi värmde upp på ett kryss, Justice kändes superbra och verkligen bjöd mot hindret. Jag skuttade lite över det hindret i båda varven innan jag började jobba en linje.
Jag tror det var 14 m emellan hindren och första gången hade jag lite dåligt tempo så det blev 5 och ett halvt galoppsprång men när jag hade lite bättre tempo blev det perfekt. Vi satte ihop lite olika minibanor som vi skuttade över och allt gick jättebra!
När jag hade hoppat färdigt skrittade jag av barbacka i grimma❤️.
Jag är supernöjd över ridpasset!!
-Nellie

Likes

Comments

Hej! Tänkte göra en liten resumé utav januari!


Vecka 1:
Värdens bästa häst flyttade till oss och vi startade våran ”resa” tillsammans.

Vecka 2: Justice gick lungt och fick acklimatisera sig.

Vecka 3:
Yttligare en lugn vecka pga snö (underlaget). Men lite träning i ridhus och Justice fick nya skor! Våran transport kom.

Vecka 4:
2 lite jobbigare träningar, annars gick han ganska lugnt. Vi gjorde våran första dressyrträning tillsammans vilket gick super!!

Vecka 5: Lite hårdare vecka! Första hoppträningen för Justice tillsammans med Elsa. Även första P&J:en som gick super! Tävlade 1 start och blev felfri bland massor av titthinder.

Detta var min, Elsas och Justice första månad tillsammans. Justice är sååå underbar och vi kunde inte varit mer lyckliga!


Gillar ni denna typen av inlägg? Kommentera gärna!
-Nellie

Likes

Comments

Hejsan!

Igår var det hoppträning för Tessan med Milly. Igår var vi fyra i gruppen oftast brukar vi vara tre. Vi värmde upp i alla gångarter först och därefter gick vi in på en volt och jobbade sten hårt. Milly var fin men som vanligt stelare i höger varv. Vi jobbade väldigt mycket med formen och tempot. Det var väldigt nyttigt för Milly. Därefter började vi att hoppa, och vi började hoppade på en två kombination. Jag tycker det är jätte roligt att hoppa kombinationer. Jag sa faktiskt i bilen påväg till träning att jag hoppas att vi ska hoppa kombinationer! Höjden va kanske 70 cm på hindren. Milly kom in bra och hoppade jätte bra! Vi hoppade från båda hållen tills det kändes bra. Därefter hoppade vi fram på en studs till två hinder, Milly tyckte det var jätte roligt hon blev jätte pigg. Vi hoppade även över en oxer som vi kom från en svår sväng. Men vi kom bra på den ände, jag tror nästan att vi kom rätt in på den varje gång. Sen så kom vi på en oxer med två kryss, under låg det en vattenmatta så Milly flög över! Då skulle vi rida en linje till en grind som låg på ca 60-70 cm. Där emellan skulle vi rida på 8 galoppsteg, och det gick jätte bra, första gången blev det lite fel, men andra gången kom vi helt perfekt in och fick 8 galoppsteg!! Vi skrittade runt och vilade när dom andra hoppade. Nu var det dags för banan. Först i banan kommer oxern som det var en svår väg till, linje till två kombinationen, in till studsen och avsluta med linjen mellan vattnet till grinden. Det gick jätte bra. Hinderhöjden låg på 80-85 cm, och första hindret i kombinationen låg på 90 cm. Vi kom bra in på första oxern, hon hoppade kombinationen med någon vägring innan för jag tror vi kom fel in. Och resten flöt på super tills vi kom till vattnet, kryssen var upphöjda till 110 cm men det blir ju lägre eftersom det var kryss. Hon testade mig lite, men ingen avramling som tur va! Sen hoppade vi hela banan igen och då gick det jätte bra, jag minns inte om hon vägrade någon gång då.. Men på linjen mellan vattnet och grinden kom vi fel så jag valde att ta om den. Och då satt den perfekt!!

Hoppas ni gillade inlägget, ni får gärna gilla och kommentera. Ha det bra! 

Bilden nedan fick bli en gammal bild från när Milly löshoppades. För telefonen dog i -10 graders kylan igår.

-Amanda

Likes

Comments

Igår red jag i ridhus med Justice. Vi var 7 stycken personer som red tillsammans. Superkul!

Jag började med att värma upp i alla gångarter. Som jag skrev i ett tidigare inlägg strävar jag efter en ganska lång och låg form i början. Justice var lite stelare i galoppen än vad han brukar men han vilade dagen innan så det är inte så konstigt.

Jag red med lindor och boots i fram. Dock hade jag inga lindor i bak för vi har märkt att han inte gillar det så mycket. Men det går bra med vanliga bak-benskydd som är godkända för ponny på tävling.

Lindorna är i från PS of Sweden och jag och Elsa köpte dem för 99kr för alla fyra lindor. Superbra pris, vi köpte dem på PS stora vinterresa. Vi tycker dem är superfina och verkligen prisvärda. Vi har använt dem några gånger och kvaliten verkar också jättebra!

Men efter uppvärmningen igår galopperade jag lite över en bom som låg öpphöjd på 2 sockerbitar/kuber. Justice var superfin och duktig.

Idag ska han vila, dock ska jag och Elsa som i måndags rida lite på ett fält i grimma och tyglar om det inte blir snösulor under hovarna. Hoppas inte det✊🏻

-Nellie

Likes

Comments

Hej!
Igår red jag Pondus i ett ridhus!
Han fick gå ett lite lugnare pass, jag hade tänkt att rida med sadel och hackamore men jag glömde sadelgjorden så jag red barbacka igår!
Det var jättemysigt och han var pigg och frech.
Testade ta några skutt över en sockerbit och det gick också bra!
Jag gjorde även några backdelsvändningar och han var jätteduktig!
Jag är jättenöjd över passet och Pondus<3

~Elsa

Likes

Comments