Oj, vad det är längesedan jag bloggade. Tack till alla som varit inne och välkomna mina nya prenumeranter.

Det var också väldigt längesedan jag var med när Linnéa red i lilla ridhuset. Kanske för att hon inte ridit där på länge eller för att hon oftast rider själv eller för att Calle inte rids så ofta.
Men idag var jag med. vi hade tänkt att göra en hoppövning ute men det blåste JÄTTEmycket så vi gick in.
Här är en liten filmsnutt från slutet av ridpasset.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Under en tid har vi funderat på att hitta en hagkompis till vår häst. En annan familj i stallet var också intresserade så vi sa att vi skulle testa att släppa ihop dem.
Båda familjerna hade laddat för bråk och skrik. Kolla på filmen hur det gick.

Likes

Comments

Oj, vad det hänt mycket med denna "lilla" häst på 1,5 månad.

Likes

Comments

Att hitta en sadel. Vi hade en sadelprovare ute idag. Lagom till att hon kom hände detta

Han hade trampat in tåkappan och vridit skon. Som tur är kunde vi smidigt dra av skon och han var inte öm.

Linnéa red lite försiktigt. Detta var första gången i padocken hemma. Lite spänd var han.

Vi testar nu denna sadel fast utan ullpadd men med Akton- padd.

Likes

Comments

Har fått så många frågor om vad som hänt med vår fantastiska vita häst. Det är fortfarande svårt att förstå att han inte finns kvar, som Linnéa sa igår:

- Mamma, det känns som Calu är på bete och att vi snart ska hämta honom.

Jag vill absolut inte smutskasta någon utan bara berätta om vår tid med Calu.

i slutet av februari 2016 träffade vi Calu för första gången. Linnéa var helt inställd på att vi skulle provrida en annan häst men ägaren till den hästen kunde inte förrän på eftermiddagen så vi passade på att prova en häst innan som stod i närheten. Vi kom aldrig till den andra hästen för vi kände att hos Calu finns "det" vi letade efter, eller kärlek vi första ögonkastet. Det var inte så att Calu var den första hästen Linnéa red utan vi hade provat många andra.


Vi kämpade på, utbildade, gick från att ha en häst som aldrig tävlat i Sverige till ha en häst som hoppade en bana på 1 meter på ett halvår. Allt kändes väldigt bra och vi började med lite svårare hinder och lite högre höjder. Calu var så otroligt snäll i allt och framförallt Cool! Det var väldigt sällan han hetsade upp sig eller blev stressad, han var precis så som vi önskade. Problemet med att han bockade efter hinder och bytte galopp blev bara mindre och mindre, vi såg verkligen framstegen och började tänka på kommande tävlingssäsong.

Så kommer då dagen 28/2-17. Vi var på hoppträning. Krånglet började redan när vi skulle gå till stället vi tränar. Det blev också sista gången Linnéa red Calu ordentligt. Trots en dålig start blev det en väldigt bra träning.

Efter denna träning bestämde vi oss för att ta kontakt med en kiropraktor vilken kom och behandlade Calus rygg. Vi har också samarbetat med en massör regelbundet.

I mitten av april red vi ut i skogen och kom till en nedförsbacke där Calu både bockade och stegrade då bestämde jag att nu kontaktar vi en veterinär för detta beteende är inte som det ska. Så hade han aldrig gjort tidigare. Calu undersöktes av tre olika veterinärer och det konstaterades att han hade problem med SI-lederna, han hade även problem med tornutskotten i ländryggen. Så blev han behandlad men svarade tyvärr inte på behandlingen. Vi valde att låta honom få somna in.

I januari var Calu en av visningshästarna vid en dressyr clinic. Den som visade Calu berättade om hans "problem" med bockningar och att det blivit bättre och bättre. Vi som ägare till Calu satt anonymt i publiken. Helt plötsligt ställer sig en av deltagarna upp och frågar den som visar Calu:

- Hur kunde ägarna köpa en häst som håller på och bockar hela tiden?


Tonen i det personen sa var så dömande och vi nästan idiotförklarades. Den frågan sitter som en pil i hjärtat och återigen förundras jag över hur människor inom ridsporten är. Jag hoppas att man inom denna sport ska kunna glädjas åt andra människors framgångar istället för att se och påpeka de tillkortakommanden som finns. Vi behöver hjälpa varandra och hitta det som är positiv utveckling och framgång för det stärker alla individer.

TACK Calu för den tiden vi fick ha dig som vår häst jag kan inte tänka mig en bättre start på livet med storhäst.

Likes

Comments

Det finns så mycket man kan göra med sin häst utan att rida den. Idag var det dags för löshoppning eftersom Calle inte är så igång blev det bara några skutt.

Tyvärr är det väldigt dålig kvalité på filmen.

Jag kan inte låta bli att dela även denna bild. Tycker manen är så rolig. Vi försöker få den att ligga åt ett håll med knepet att använda gummisnoddar fast då ser det ut som "stubbman" ibland, istället.


Önskar er en härlig kväll och dag imorgon. För oss väntar ett nytt kliv i utbildningen av Calle, kika in imorgon kväll så får du se vad vi gjort.

Likes

Comments

Vädret var verkligen på sin alldeles underbara sida idag. När vi tog  en tur  i skogen  märkte jag hur  mycket jag har saknat dessa promenader.

Calle skötte sig perfekt, svårt att förstå att han aldrig gått i den här skogen förut.

Likes

Comments

Nu var det väldigt, väldigt längesen jag både longerade och red så idag var det dags för det ena.
Jag tror att vi många gånger kommer fråga oss om denna fantastiska häst bara är 4 år.
Tack Linnéa för att du coachar fin mamma, men det är inte så lätt att filma, eller hur (hihihi)

Likes

Comments

Så roligt att få se trots att vi inte är på plats.

Men det var så spännande att jag glömde andas. Hatten av, återigen, för Peder F och "Allan"

Likes

Comments

När jag gör mina blogginlägg är det ofta en filmsnutt med. Det är svårt att få bra kvalitet när filmen spelas upp, tycker jag

Vad använder du för app när du redigerar filmer på din mobil?

Likes

Comments