​Det har blivit otippade förändringar bland hästarna. Gloria ska åka hem igen till sin ägare. Så jag står utan häst, mot min vilja. Men sånt händer! Tyvärr... 

Så bloggen läggs på is tills jag fått hem någon ny. 

Hej sålänge :) 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Visste du att?...

*Djuret häst ingår i gruppen Equus, ordet härstammar från Grekiskan och betyder Snabbhet!

*Hästens hjärna är ungefär lika stor som ett barns hjärta! (det förklarar en del...)

*Man brukar mäta motorer i hästkrafter, men kraften i sig är inte mätt efter en enskild häst per hästkraft. Som mest kan en enda häst komma upp i 14,9 hästkrafter. Det vill säga, har du en bil på 110 hästkrafter så är den inte lika kraftig som 110 hästar!

*Grisar, hästar och även insekter kan i flera europeiska länder bli fällda för brott i domstol. Att dela cell med en häst låter mindre bekvämt!

*Hästen Förste Sergeant Reckless var en packhäst under Koreakriget. Hon gick 50 gånger upp och ner för bergen för att bära ammunition och sårade soldater. Hon hade aldrig någon som ledde henne. Hon brydde sig inte om att det sprängdes, small och sköts runt omkring henne och gick alltid rätt väg. Nu i efterhand tror forskare att hon blivit döv av allt ljud. Vid 14 års ålder avled FS Reckless. Hon hyllas fortfarande för sin tapperhet och har ett eget Monument.

Detta visste ni inte va??

XOXO


Likes

Comments

heej!

Vad var denna hemligheten nu då? varför har jag stängslat av hagen? Och varför i hela världen har jag köpt ett blått schabrak och en blå grimma i stl Full när gloria har Ponny?

Jo, inom kort kommer en ny häst till mig. Lukas. Lukas berättade jag om i min presentation, han hyrde jag år 2013 och 2014 under sommaren.
Hagkompisen Isor är såld och flyttar snart och jag vägrar lämna tillbaks Gloria till sin ägare. Hon är långt klar. Jag började då leta efter en foderhäst som kunde gå med Gloria. Då sa Helena (lukas ägare) att han väldigt gärna vill komma! Blev och är såklart jätteglad!

Så nu har jag stängslat av hagen, så hästarna går separat ett tag, så dom får nosa över staketet. Vill inte släppa in dom till varandra det första jag gör.

Tanken med Lukas är att Michelle ska hjälpa mig. Jag hinner verkligen inte med två hästar själv! Gloria har ju evt en medryttare så hon är ju lite till hjälp. Men nu till en början tror jag att det kommer bli lite promenader eftersom att han har stått ett tag. Promenader är ju faktiskt mysigare än att rida!

Tror detta kommer bli superbra! Är jättetaggad till detta :D

XOXO

Likes

Comments

Heej!
Det har varit så sjukt mycket att göra förra veckan och denna veckan. Hade ett flertal prov och läxor som var tvungna att göras. Satte då plugget framför bloggandet helt enkelt.
Sen gick jag på loov! Det var välbehövligt haha. På lovet har jag inte gjort så jättemycket. I måndags kom en tjej och provred gloria för medryttare. Hon var jätteduktig och som första intryck passade hon och gloria jättebra tillsammans. Hon kommer på torsdag igen och ska rida. Så får vi se sen om hon vill fortsätta. Sen har jag stängslat av hagen, varför berättar jag i ett annat inlägg! Men det ska bli såååå spännande!
Igår var jag och farmor på en liten tripp i Borås. Stannade på Hööks och köpte en grimma, sadelöverdrag och en borste. Var rea så det var bara impuls! Sen åkte vi till Jula, där köpte jag en jacka. Tänker ha den som ridjacka sen när det blir lite varmare!
Sen gick vi in på City Gross. Där hittade jag hästtofsar och en ram!
Har även beställt ett schabrak från BR, har redan matchande benlindor och huva från samma märke!
Idag ska jag städa i garaget. Ska flytta ut sadelkammaren dit! Där jag har allt nu är jättetrångt och har knappt någon plats att lägga allt. Har beslutsångest över hur jag ska inreda där bara haha!
Vi har fått snö igen... Den var borta några dagar, sen kom det lite, och nu kom allt på samma gång. Vill inte ha snö!!!

Vera fick platsen i ramen ❤

Likes

Comments

Idag har det varit ett helt okej väder. Sol och moln i omgångar och inte allt för kallt.
Hade inga större planer för Gloria mer än att ta en liten ridtur/promenad.
När Lina var ute med Isor gjorde jag i ordning Gloria, sen gick jag Mamma, Moster, Lina, Isor och några till ut på en liten promenad. Jag hade tänkt fortsätta en bit med Gloria men hon bara trotsade emot så orkade inte bråka med henne.

Hon har blivit så fruktansvärt trotsig. Ibland kan det ta 10 minuter att ens ta sig från gårdsplan. När jag går promenader och så går det bra, men när jag ska rida går det åt skogen. Hon backar, kastar sig, stegrar, sparkar osv osv. Oftast så får jag hoppa av och leda henne en bit för att sen hoppa upp igen. Vägrar att vända och ge upp. Varje gång vi förlorar har hon vunnit. Och i detta läget ska hon INTE få vinna. Hon har 4 "stop" ställen på vägen upp till dit vi brukar rida. Gårdsplanen, den går oftast bäst. Ovanför första backen, där ska hon alltid stanna och vägra gå framåt. Driver med långa tyglar men ändå backar hon i full fart. Tillslut får jag alltid snirklat runt henne "lurat" henne till rätt håll och då går hon framåt igen. Sen har hon en plats där skogsvägen tar slut och asfalten börjar. Där kan man liksom gå runt ett träd och gå in på skogsvägen igen. Som rondell, där ska hon alltid! gå runt. Asfalten är som henne största fiende, hon tycker det inte är obehagligt med asfalten för hon går på som vanligt annars men just då är den livsfarlig.
Sen har hon en plats där asfalten tar slut och går in på en grusväg. Även där är det som en rondell och då ska hon såklart gå runt den. Blir så trött på henne när hon håller på så. Både utmattande för henne och för mig. När dom ställerna väl är förbi går det oftast hur bra som helt och hon går på som loket.

Hon är lite dum denna damen. Men det gör inget för hon är underbar ändå!

XOXO

Likes

Comments

Idag tänkte jag visa vad jag använder till vardags när jag rider. Inga speciella saker. Bara dom fungerar som dom ska så är jag nöjd :P

ett vanligt svart simpelt träns med engelsk nosgrimma. Rosa pannband, och ett nack ludd.
Martingal från Hööks stl ponny. Har ingen speciell inverkan. Den är där för att den hjälper henne att fokusera på annat än farliga saker. Vet inte hur det fungerar men det hjälper!
Ett vinrött schabrak från Horsesaver. Fin färg och ett fint vågigt mönster. Syns inte på bilden tyvärr.
En svart allroundsadel, vet inte vart den är ifrån, den är syntet iaf.
Svarta Compositi stigbyglar.
Brun sadelgjord.
En vit fårskinnspadd.
Marinblå, röd, vitt ländtäcke med flätad svans sak (jag och namn på saker och ting är ingen bra kombination).
Och tillsist ett par bruna benskydd. Används för att hon lätt sparkar sig själv då hon är väldigt svajig och osmidig, så vill inte riskera onödiga skador.

Hon rids även på hackamore. Men det använder jag helst inte när hon är superpigg, då jag får en förminskad kontroll. Hon är dock mycket mer uppmärksam och känslig när hon har hack, vilket jag uppskattar!

Så det var nog detta. Kan fixa bättre bilder om någon skulle vilja ha!

XOXO

Likes

Comments

Vädret de senaste veckorna har varit kasst. snö, regn, snö, regn, sol, grått, regn, snö. Alla Sveriges årstider på en månad. Eller ja, de årstiderna Sverige har, höst och vinter.
Har försökt vara ute med Gloria så ofta jag kunnat när vädret varit lite bättre. På två veckor har vi varit ute typ 4 gånger. Skäms över att säga det, men hon mår faktiskt bättre av att stå i hagen när det blåser och regnar än att vara ute på promenad. Hon tycker inte alls om när det blåser och regnar.
I onsdags var vi ute på en ridtur. Slutade tidigt och det var sol så passade på! Dock var det fruktansvärt kallt.
Tänkte bara ta en kortistur men hon var så himla pigg så blev nästan två timmar!? inte alls vad som var planerat men så kan det gå. Vi tog någon enstaka galopp och travade nästan ingenting. Men hon blev sjukt svettig! Som ni ser på bilden nedan var hon helt dyngsur av svett när vi kom hem. Men det var nog för att hon var så pigg och tittig på allt. Så tro inte jag red henne så svettig!

Imorgon kommer Glorias ägare och hälsar på. Hon vill se hur hon har utvecklats under dessa månaderna osv. Ska bli jättekul att få visa vad hon kan! Hon har ju kommit så himla långt!
Till kvällen ska vi även kolla Melodifestivalen med släkt och vänner. Ska bli mysigt! Även fast jag inte är så jättetaggad på mello så blir det nog bra ändå.

Jag har så sjukt mycket plugg. Nästa vecka har vi Kemi, Fysik, SO prov, Engelska, Matte, Tyska och Svenska.
Dom jag är mest orolig över är SOn, ekonomi, vem fattar någonting om det?! Och i svenskan ska vi redovisa en låttext inför klassen. Förhoppningsvis så överlever jag haha! Och i engelskan har vi en stor muntlig redovisning och en stor uppsats som ska in. Hur i hela världen ska jag kunna hinna med att göra detta och att ta hand om Gloria? Aja det löser sig nog.
Näst nästa vecka är det ju lov. Så då hinner jag greja mycket med henne! Ska evt ner till kusinen i Halmstad då också! Ska bli kul eftersom att vi inte ses så ofta.

Hoppas jag hinner blogga lite under allt pluggande. Och för all del hoppas jag att Gloran sköter sig imorgon! :P


XOXO

Likes

Comments

Jag är så fruktansvärt skoltrött. Jag vill gå ut nian med någolunda bra betyg, men det ser så avlägset ut. Lärarna är inte motiverade att pusha på oss denna sista terminen, vilket gör att vi skiter i att lyssna. Betygssystemet suger. Hur kan ett B + C bli D? Hur kan A A A + B B + D bli ett E?
Att vara elever med detta system är kasst. Vi läser på våra kriterier att vi kommer få ett B, och blir jätteglada för att man äntligen lyckats. Och så kommer betygslappen hem och man har ett E? Hur (förlåt) Fan ska man kunna tro på att man kan när man inte får ett rättvist betyg?
Föräldrar, lärare, Syv, släkt, alla säger "du har ju bra betyg!"
Ursäkta? Att ligga på ett D i 14 av 16 ämnen? Jag VET att jag kan mycket om SO ämnena,  jag får bra på alla proven. Men så kommer det där sista lilla, Muntliga. Att inte säga mer än ett ord på lektionen kan sänka  2 steg? Hur ska man kunna ha motivation till att kämpa till högre betyg när det är omöjligt?
Den ständiga tävlan om vem som får bäst betyg, vem som har mest meritpoäng, vem som fick bäst resultat på provet. Det gör mig inte gott att höra att man svarade likadant på en fråga men ena ligger på en A nivå och den andra på D nivå?

Blir rätt så trött på det här med gymnasievalet.
Vissa gymnasium har 270 poäng, vissa har 170 poäng. Gör det gymnasiet till en dåligare skola för att den har mindre?
Och att folk "jag har 280 poäng och det är dåligt för jag kommer inte in på mitt gymnasium."
Medan jag sitter här med mina 224 poäng och hoppas på att jag inte sänker mig. Mitt gymnasium har 170 poäng. Jag kommer med säkerhet in.
Vad är meningen med att då skryta om sina poäng när man inte kommer in på sitt val?

Jag vill inte sitta i den sitsen 2 dagar innan betygen sätts och tänka att jag inte gjort mitt bästa. Jag gör mitt bästa HELA tiden. Men det räcker inte. Ska jag behöva slita huvvet av mig för att få ett A?
Tydligen.

Texten blev extremt rörig men var tvungen att få det ur mig haha!
Det är inte riktat till Någon! Så ingen får ta illa upp. 

xoxo

Likes

Comments

Heej!
Idag tänkte jag berätta en historia för er! Detta utspelade sig sommaren 2014 när jag och Michelle lånade Vera och Lukas.

Vi bestämde oss för att rida ut en liten runda på kvällen. Vi satt barbacka och skulle rida på en stig i skogen. Stigen började vid kanten av en grusväg och fortsatte fram till en mur. När vi svängde in på stigen och hade gått ca 30 meter tvärstannar hästarna. Vi förstår ingenting och försöker titta efter vad det kan vara. Jag ser då att på muren ca 20 meter ifrån oss står en älgko och tittar på oss. Säger till Michelle att vi borde vända då den kan ha en kalv i närheten. Precis när vi vänder hästarna om ser jag i ögonvrån hur den kommer springandes mot oss. Hästarna blir jätterädda och springer mot vägen. Vera lägger öronen slickat bakåt och sparkar bakut flera gånger. Älgen var då precis bakom oss! När vi kom fram till vägen hade älgen försvunnit och hästarna saktar av till trav.
Nu är det ju då så att Lukas är som en pingisboll i traven och Michelle studsar av på direkten! Med skärrade hästar försöker vi förstå vad som hände och se om Michelle var helskinnad. Allt gick som tur var bra men vi höll avstånd från den skogen hela sommaren efter det haha!
Tycker det fortfarande är lite kusligt att gå igenom där, även fast det är ett kalhygge så man ser ifall det skulle vara någon älg någonstans. Kan dom inte bara ta på sig reflexer så man ser dom och slipper bli livrädd?!
Nej Älgar är inte min typ av djur! Dom är fina och väldigt mäktiga OM dom håller sig på behörigt avstånd! :P

XOXO

Likes

Comments

Heeej!
Igår fick jag ett mystiskt brev på posten! Hade ingen aning om vad det var, kunde inte ha köpt något för det var ju platt. Öppnade det och insåg att det var bilden på Vera jag fått. Förra veckan beställde jag en bild av en tjej på Facebook som ritade av hästar. Självklart fick det bli Velan! Blev jätteglad! Så nu ska jag bara hitta en passande ram och sätta upp henne på väggen i rummet.
Finaste pärlan <3

XOXO

(Bilden är från Facebook, därav kvaliten! Ska försöka fixa en bättre!)


Likes

Comments