Det här inlägget är riktat mot alla som ser på SKAM!

Hon har blivit hyllad och älskad av hundratusentals - SKAM-Noora. Till och med jag som varken är feminist eller PK överhuvudtaget har fattat tycke för den världskända PK-polisen och hårdföra feministikonen.

Men det beror långt ifrån på hennes väldigt vänsterinriktade politiska värderingar - där står vi långt ifrån varandra. Det är hennes självständighet, hennes styrka och mod till att vara en riktig bulldozer som fått mig på fall. På något sätt lyckas hon både kalla sig för feminist

Noora är stark och modig - hon säger alltid vad hon tycker och lyckas på bara några sekunder ta ner skolans drittsekk - skolans mest sviniga, mest ytliga, utnyttjande och kalla kille - från hans höga hästar - rakt ner på jorden och ger honom ordentliga blåmärken och skrubbsår. Noora är en självständig bulldozer - hon stoppar diskussionen direkt när skolans till en början mest ytliga och kill- och popularitetssökande tjej Vilde kallar tjejer som gör vad de känner för för slampor (slutty) och när hon försvarar William när han beter sig svinigt.

Jag kan knappt räkna hur många tjejer jag har mött som ena stunden kallat sig själva för feminister och sagt att de kämpar för jämställdhet för att sedan i nästa stund:

1. Kalla tjejen på skolan som valt att va med många killar för hora
2. Bli bff med och försvarar den där killen som sedan hon börjat träna och blivit fit kallat henne för snygg - men som för bara några år sen aldrig skulle ha rört henne, som tyckte att hon va äcklig och som fick henne att gråta varje kväll samt få ätstörningar när han tjockishånade och stirrade ut henne i skolan.
3. Börjat hata och håna den tjejen som "stal" hennes kille - han som både va otrogen bakom ryggen på henne och gjorde slut via sms.
4. Skrattat och försvarat "skolans snyggaste kille" när han skämtar om att tjejer bara är till för att ligga med och att stå vid spisen bara för att han är "schysst" och är hennes "kompis".

Så till alla er tjejer som säger att ni är för jämställdhet, som hyllar Noora men som bakom allt skvaller beter er såhär: sluta hylla Noora - beter er som henne och visa lite mod och girlpower istället.

​Bilden är skärmdump från serien.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments