Utan bönder får vi ingen mat och utan mat så kollapsar Sverige i kris. Det är enkel matte - om någon försöker angripa oss utifrån och vi själva inte har någon stark matproduktion eller livsmedelsförsörjning så kommer vi aldrig kunna stå emot - inom bara några veckor skulle det bli svält och sedan inbördeskrig mellan grupper som alla är ute efter mat.

Försvarspolitik handlar inte bara om vilka vapen och krigsmateriel man använder - har man inte ett system med mat, transport och energi som också kan funka i kris så är man körd.

I Sveriges nya säkerhetsstrategi så tar man upp såväl terrorism, påverkningskampanjer från Ryssland, hälsohot som transporter och energi - men man har inte överhuvudtaget någon idé om hur vi ser till att det finns mat - hälften av all mat vi äter är importerad och allt fler bönder lägger ner sina produktioner.

Om Sveriges bönder skulle lägga ner så skulle Stockholm vara i matkris efter bara någon vecka.

Ska vi försvara oss mot Putin och terrorism så måste vi också försvara våra bönder och se till att det finns en plan för hur vi får tag i mat och att den faktiskt finns.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments