I Ryssland har politikerna nu bestämt att mäns våld mot kvinnor, eller hustrumisshandel, ska ses som ett "administrativt brott" - i klarspråk innebär det att hustrumisshandel och fortkörning kommer ses som lika "ofarligt" och straffet kommer som mest bli böter.
Den ryska politikernas argument är att mannen är familjens chef och överhuvud och att han har rätt att straffa sin familj om de sårar honom eller ifrågasätter honom.

I Irak tog man för några år bort lagen om slöjtvång - kvinnor var inte längre tvungna att bära slöja. Men bara några år senare fick samtliga kvinnor som jobbar åt staten ett brev från den kvinnliga jämställdhetsministern som uppmanade dem att klä sig "lämpligare". Byxor och korta kjolar (vi pratar alltså om en kjol som går ner till knäna) skulle bort för att männen inom organisationen uppfattade det som stötande.

I mitt förra inlägg skrev jag om Fadime - hon som kämpade för de friheter hon hade rätt till och som mördades utav just den anledningen. Jag skrev om alla de framsteg som Sverige gjort för kvinnors rättigheter och jag tänker inte ge mig.

För precis som i Irak och Ryssland så sviker det svenska samhället de värderingar och de friheter som kvinnor kämpat för i decennier. Man vågar inte ta fajten och i de få fall där man förklarat sig så har man använt "tolerans" som argument.

Det har handlat om döljande utav misstänkta våldtäktsmäns identiteter - för att de haft utländsk bakgrund och att berätta det har ansetts kunna spä på rasism.
Det har handlat om svenska skattefinansierade badhus där unga tjejer och kvinnor blivit sexuellt ofredade - men där lösningen har blivit att man separerar killar och tjejer istället för att stänga av de skyldiga tafsarna.
Det har handlat om religiösa friskolor där tjejer och killar - i mellanstadieålder - har separerats under idrottslektionerna för att de har lärt sig sedan de va små att tjejer ska skyla sina kroppar - vilket blir jobbigt under fysisk rörelse. Något som skolinspektionen - som ska se till elevers bästa - hade accepterat och godkänt
Det handlar om kvinnors situation i förorten där många invandrarkvinnor tvingas bära slöja mot sin vilja och där de uppmanas att låta bli/hindras från att anmäla våld i hemmet.
Det handlar om hur trycket på svenska kvinnojourer har ökat och hur andelen invandrarkvinnor som är i behov av skydd har ökat.

Inga rättigheter och friheter som vi har är skrivna i sten - de har krävt våld, de har krävt blod, svett och tårar och de kan försvinna lika fort som de kom. Vi får inte vika oss för någon - vi måste alltid skydda våra värderingar, friheter och rättigheter.

Svenska kvinnor ska inte behöva anpassa sig till tafsande män på badhus - det är männen som ska ta sitt straff. Det spelar ingen roll vilken bakgrund en gärningsman har - den ska redovisas offentligt - det enda mörkande leder till är rasism och hat mot invandrare. Det är bättre att man visar att det är ett problem. 

Politikerna måste skärpa sig - alla minimistraff för sexualbrott, våldsbrott och hotbrott måste höjas kraftigt och ett livstidsstraff måste också innebära att man inte släpps ut. Men framförallt så måste Sverige införa en princip om att om en nyanländ/asylsökande begår brott som i lagen ger minst än sex månaders fängelse så ska det leda till utvisning.

För ingen tjej eller kvinna i Sverige ska behöva förändra sitt liv, sina intressen - behöva flytt runt eller särbehandlas för att det finns män och killar från både Sverige och andra länder som står för vidrigt unkna värderingar.

Punkt slut.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fadimedagen 2017.

Hans kraftiga och våldsamma slag på lägenhetsdörren slutar plötsligt, utan någon vetskap om vad som komma att ske öppnar hon dörren och kikar ut i trapphuset - en stor hand rycker tag i hennes bruna lockar och två skott avfyras - rakt genom huvudet. Ned till golvet faller en av Sverige i vår tids största frihetskämpar, Fadime Sahindal, brutalt mördad utav sin egen far.

De där två skotten hördes genom hela Uppsala och satte skräck i hela Sverige - efter månader och år av hat, utfrysningar, hot, misshandel och våld från sina bröder och manliga släktingar hade nu den unga kurdiska kvinnan blivit mördad utav sina egna, sin egen far - han som skulle vara hennes beskyddare i livet.

År 1810 - började kungen myndighetsförklara kvinnor.
År 1845 - får kvinnor rätt att ärva lika mycket som män
År 1863 - blir alla kvinnor (ogifta) över 25 myndigförklarade
År 1864 - förbjuds hustrumisshandel och både män och kvinnor får driva företag inom näringslivet
År 1872 - förbjuds arrangerade äktenskap, både män och kvinnor fick rätt att själva välja sin livspartner
År 1874 - får gifta kvinnor rätt till sin egen lön
År 1919 - inför Sverige kvinnlig rösträtt
År 1921 - blir också kvinnor myndiga
År 1927 - får män och kvinnor studera tillsammans på samma villkor
År 1938 - blir preventivmedel lagligt
År 1975 - blir abort lagligt och de allra flesta flickskolor är nedlagda

År 2002 mördas Fadime Sahindal i Uppsala utav sin egen pappa, efter att ha blivit förföljd och hotad i flera månader, för att hon stod upp för sina rättigheter.

Fadime dog, för att hon konsekvent stod upp för sina rättigheter på skolor, i media, i tidningar, hon vägrade gifta sig med de kusiner som föräldrarna hade valt ut som hennes framtida makar - hon skaffade sig en svensk pojkvän som hon ville leva med. Hon dog för att hon hävdade något som de allra flesta tycker är en självklarhet - att alla människor ska ha rätt att ha en familj och kunna ha ett eget liv, att man fick bestämma över sitt eget liv och vem man tillbringar det tillsammans med, att få studera till det man vill. Fadime dog för att hennes vilja att leva sitt eget liv och få rätt till sina rättigheter ansågs som hemskt utav hennes kultur, och hennes beteende ansåg man "förstörde" hela hennes familjs rykte och heder.

Fadime dog, och vi måste hedra henne. Vi måste försvara hennes arv och försvara de framsteg som vi gjort för tjejers och kvinnors rättigheter. För Fadimes skull, för tjejers skull, för jämställdhetens skull, för Sveriges skull.

Likes

Comments

Skriver om detta för att jag via media har fått höra om olika rättegångar och andra problem. Detta är ett problem som jag ser, som jag själv inte (som tur är) har märkt i min närvaro men som upprör mig fruktansvärt.

"Hade du stringtrosor på dig den kvällen?"
"Nej men måste du prata om det där nu, det blir så jobbigt för familjen"
"Är du säker på att det hände?"
"Nej men strunta i att han håller på, det är bara en fas"
"Han nyper ju dem bara lite, det är ju lite gulligt - va inte så känslig"

Det vidrigaste vid en våldtäkt, ett övergrepp eller ofredande är inte själva akten i sig, det är den heder, de uttryck som drar igenom hela samhället när familjer är rädda för att ta konflikten med brodern, sonen, fabrorn - pappan som våldtagit sin egen dotter, när en förälder ska försvara sitt ouppfostrade barn som springer runt och oinbjudet tafsar på andra elever i skolan, när en skola inte vågar ta ställning för ett offer och säga ifrån och markera i rädsla för att hamna i fajt.

Det värsta man kan kasta i ansiktet på någon som har blivit så utlämnad, så skändad, så kränkt är en orsak, en förklaring eller ett ifrågasättande. Att skuldbelägga ett offer, att flytta skulden från gärningsmannen. Att se en person rakt in i ögonen och förklara varför den drabbades och hur synd det är om alla andra - hur synd det är om gärningsmannen. Hur kan man ha samvete till det?

Jag har aldrig förstått hur det kan vara så viktigt att få människor att "förstå" - varför kan aldrig fel få vara fel? Varför måste det alltid vara "det var fel, men.." "men han/hon hade en dålig uppväxt", "men han/hon har inte lärt sig de sociala reglerna och vilka lagar som gäller", "men han/hon har levt i utanförskap/kommer från en annan kultur".

En tjej i bikini på stranden eller i linne och shorts på stan/i skolan ska väl kunna gå i det utan att hon blir ett vandrande sexobjekt?

Likes

Comments

Det här inlägget är riktat mot alla som ser på SKAM!

Hon har blivit hyllad och älskad av hundratusentals - SKAM-Noora. Till och med jag som varken är feminist eller PK överhuvudtaget har fattat tycke för den världskända PK-polisen och hårdföra feministikonen.

Men det beror långt ifrån på hennes väldigt vänsterinriktade politiska värderingar - där står vi långt ifrån varandra. Det är hennes självständighet, hennes styrka och mod till att vara en riktig bulldozer som fått mig på fall. På något sätt lyckas hon både kalla sig för feminist

Noora är stark och modig - hon säger alltid vad hon tycker och lyckas på bara några sekunder ta ner skolans drittsekk - skolans mest sviniga, mest ytliga, utnyttjande och kalla kille - från hans höga hästar - rakt ner på jorden och ger honom ordentliga blåmärken och skrubbsår. Noora är en självständig bulldozer - hon stoppar diskussionen direkt när skolans till en början mest ytliga och kill- och popularitetssökande tjej Vilde kallar tjejer som gör vad de känner för för slampor (slutty) och när hon försvarar William när han beter sig svinigt.

Jag kan knappt räkna hur många tjejer jag har mött som ena stunden kallat sig själva för feminister och sagt att de kämpar för jämställdhet för att sedan i nästa stund:

1. Kalla tjejen på skolan som valt att va med många killar för hora
2. Bli bff med och försvarar den där killen som sedan hon börjat träna och blivit fit kallat henne för snygg - men som för bara några år sen aldrig skulle ha rört henne, som tyckte att hon va äcklig och som fick henne att gråta varje kväll samt få ätstörningar när han tjockishånade och stirrade ut henne i skolan.
3. Börjat hata och håna den tjejen som "stal" hennes kille - han som både va otrogen bakom ryggen på henne och gjorde slut via sms.
4. Skrattat och försvarat "skolans snyggaste kille" när han skämtar om att tjejer bara är till för att ligga med och att stå vid spisen bara för att han är "schysst" och är hennes "kompis".

Så till alla er tjejer som säger att ni är för jämställdhet, som hyllar Noora men som bakom allt skvaller beter er såhär: sluta hylla Noora - beter er som henne och visa lite mod och girlpower istället.

​Bilden är skärmdump från serien.

Likes

Comments

Utan bönder får vi ingen mat och utan mat så kollapsar Sverige i kris. Det är enkel matte - om någon försöker angripa oss utifrån och vi själva inte har någon stark matproduktion eller livsmedelsförsörjning så kommer vi aldrig kunna stå emot - inom bara några veckor skulle det bli svält och sedan inbördeskrig mellan grupper som alla är ute efter mat.

Försvarspolitik handlar inte bara om vilka vapen och krigsmateriel man använder - har man inte ett system med mat, transport och energi som också kan funka i kris så är man körd.

I Sveriges nya säkerhetsstrategi så tar man upp såväl terrorism, påverkningskampanjer från Ryssland, hälsohot som transporter och energi - men man har inte överhuvudtaget någon idé om hur vi ser till att det finns mat - hälften av all mat vi äter är importerad och allt fler bönder lägger ner sina produktioner.

Om Sveriges bönder skulle lägga ner så skulle Stockholm vara i matkris efter bara någon vecka.

Ska vi försvara oss mot Putin och terrorism så måste vi också försvara våra bönder och se till att det finns en plan för hur vi får tag i mat och att den faktiskt finns.

Likes

Comments

Ett dagisbarn ska aldrig och får aldrig utsättas för någon form av sexuella övergrepp i förskolan, ett litet minderårigt barn ska aldrig och får aldrig användas som ett sexuellt njutningsobjekt i porrfilmer, en ung kille eller tjej ska aldrig få bli utnyttjad på nätet utav vidriga och äckliga pedofiler. - Barn ska få utforska sex i sin egen takt och framförallt när de själva är redo för det och det är samhällets förbannade plikt att skydda dem från pedofiler och sjuka sexualförbrytare som försöker ta den rätten i från dem.


Om det finns något som får mig att må illa och bli riktigt förbannad så är det när barn - sårbara och försvarslösa små liv blir utnyttjade sexuellt utav vuxna - de människor som är satta i samhället för att skydda dem. Jag har under den senaste tiden läst artiklar - om människor som anställts på dagis och som blivit påkomna med att ha filmat när de begått sexuella övergrepp mot barnen, om människor som laddat ner porrfilmer där barn våldtas - och haft mage att njuta till det, om människor som lurar barn att skicka nakenbilder och sedan vänder det emot dem och deras familjer.

I varje klass finns det åtminstone tre elever som blir utnyttjade sexuellt och en hel del fall om sexuella övergrepp mot barn läggs ner i brist på bevis.Samhället måste skydda barnen, till vilket pris som helst - kosta vad det kosta vill.


- Förskolor och andra verksamheter där det finns små barn måste införa kameraövervakning på alla ytor och man ska inte få lämna en stor grupp barn till en ensam anställd och speciellt inte med en person som inte har en riktig utbildning.

- Alla straff för sexuella övergrepp och utnyttjande utav barn måste höjas och de personer som begår brotten måste kunna dömmas till livstid - fick jag bestämma så skulle alla som begått sexuella övergrepp mot barn sättas bakom lås och bom på livstid.

- Sexualundervisning i skolan måste handla om att barnen får lära sig vilka delar som är deras privata samt vad andra personer får och inte får göra mot dem.

- Sociala medier måste bli betydligt strängare vad gäller resning utav fakekonton och stoppa profiler (framförallt på barnsidor) där man inte kan identifiera den som äger kontot och garantera att personen inte utnyttjar andra.


Likes

Comments