​I torsdags var jag på något som var helt nytt för mig, Soma move heter det. Vet inte riktigt hur jag ska förklara eller beskriva det, vill säga att det är någon sorts yoga men i ett lite snabbare tempo. Det var ett pass som aldrig lät en stå helt stilla utan man är i rörelse exakt hela tiden. Inga redskap, bara den egna kroppen vilket gör att alla gör det på sin nivå. Min nivå var nog inte direkt hög i jämförelse med många andra där men huvudsaken är ju att man är där och gör det bästa man kan. Nästa gång är det bästa man kan lite bättre. Ska försöka komma iväg nästa torsdag också. 


Jag har haft ont i axlarna ett tag, antagligen för att jag suttit så himla dåligt på jobbet - MEN efter Soman var den värken som bortblåst. Jag kände mig mjuk och avslappnad på ett sätt som jag inte känt på länge. Ja, och sedan kom träningsvärken haha. Men det är en helt annan historia..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Två vegetariska och en köttmåltid. Försöker att hålla ner pointsvärdet på luncherna så att jag alltid kan äta samma saker som resten av familjen till middag. Funkar toppen för mig!

Sojaproteinfärs,  falafel och viktväktarkorv. Superbra att ha tillsammans med bönpasta, ris eller zucchinipasta.

Likes

Comments

Idag var jag och tränade för första gången på någon vecka. Trodde det inte men har saknat det! blev direkt piggare (& kände mig lite snyggare bara sådär). Träffade min pt och gick igenom målen inför nästa träff, härligt!

Likes

Comments

Invägning idag. Minus 0,1 igen. andra veckan i rad. Och jag vet ju varför. Jag kan ju bara skylla på mig själv, oregelbundna måltider, fel mat, för mycket mat. Ja ni hajar.  Helt fel.

Har känt lite de två senaste veckorna att motivationen inte riktigt är där. Jag flyter liksom iväg av någon anledning. Måste hitta tillbaka till det där tänket. Iallafall  jag ska tappa de där sista 10-15 kilona. Är alltså mer än halvvägs. Vilken jävla grej ändå! Jaja, motivation var det. Bättre mat. Oftare. Mindre. Typ så, så ska det nog lösa sig.

och så kanske jag skulle börja löpträna... Har ju sagt att jag ska springa Vårruset. mvh har sprungit ca noll km någonsin.

Likes

Comments

Jag har aldrig varit en "träningstjej ". Eller alltså, jag red i x antal år och spelade innebandy några dagar i veckan i några år efter det. Men helt ärligt, det var nog mer socialt än fokus på själva träningen. Hatade att bli trött och svettig till exempel. Mm precis.

På senaste åren har jag känt mig obekväm som fan. Ville inte gå och träna av en massa anledningar ; obekväm i min egen kropp, ville inte visa mig bland alla vältränade, pallade inte mer än några minuter på ett pass innan jag fick blodsmak i munnen typ, det gjorde ont i knän och fötter. Allt var fel helt enkelt.

I början av den här viktresan (som kanske är mer mental än kroppslig när allt kommer omkring) visste jag att jag skulle behöva börja träna ordentligt, pw flera gånger i veckan blev opraktiskt. Tog mycket tid, gav lite resultat osv. Typiskt obra när man har småbarn hemma och en snubbe som jobbar natt. tid är ja, en bristvara.

Hur som helst. Fick ett gymkort av mina föräldrar i present. TACK! Jag var livrädd för att känna att träningen skulle kännas som ett ok. Det har blivit lite annorlunda. Väldigt annorlunda till och med. Jag längtar efter att gå till gymmet, planerar mer livet kring träningen än tvärtom som jag gjort tidigare.
Jag gillar till och med styrketräning, något jag aldrig trodde om mig själv.

Helt plötsligt gillar jag att pressa mig själv. älskar att svettas och att bli så trött att benen vill ge vika.

igår var jag på ett boxpass. 45 minuter. När de där minuterna var över klappade tränaren mig på axeln och sa bra jobbat. Och jag höll fan med honom! Samtidigt var jag sjukt nöjd över att han inte klappat lite hårdare, då hade jag antagligen ramlat omkull och inte kommit upp igen.

Likes

Comments

4 portioner
250 g broccoli
200 g cream cheese light
120 g salami 33%
1,5 dl riven ost 10%
4 portioner pasta (jag valde spaghetti = 3 pp för 35 g okokt)
2 dl mellanmjölk

1. Koka pastan.
2. strimla salamin och ta bort stammen på broccolin.
3. Blanda ihop Cream cheese, mjölk och hälften av osten. smaka av med salt och peppar.
4. När det är 2 minuter kvar på pastans koktiden - lägg ner broccolin (jag lade även i lite salladsärter)
5. Häll av vattnet med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen, häll i röran med cream cheese, ost och mjölk samt salamin. Finfördela salamin.

Voilá! snabbt, enkelt och riktigt gott!

Likes

Comments

Är nu uppe i 16,8 kg minus. känns bra! på fredag har vi vår femte bröllopsdag. Det firas med fina vänner helgen efter! då jäklar ska jag ha ett till minus i ryggen och ha en räknefri kväll!

Likes

Comments

Häromdagen såg jag själv en stor skillnad. 16 kg drygt som försvunnit.

Inte bara från kroppen men från allt annat. från huvudet. Jag märker en enorm skillnad i min vardag, skillnader som faktiskt gör mitt liv lättare och roligare. Jag sover bättre, jag snarkar inte lika mycket vilket resulterar i att J sover bättre tillsammans med mig, jag äter inte så att jag vill kräkas, jag har inte ont i leder/knän/höfter längre, jag blir inte andfådd när jag leker med Jack och över huvudtaget känner jag mig mer positiv till det mesta. Om det här är vad 16 kg gör ska det bli spännande att se hur det är med ytterligare 10 eller 15 kgs nedgång. För är det såhär bra nu, fatta hur bra det kan bli!

Likes

Comments

I förrgår fick jag hem mina nya träningskläder från Röhnisch som jag beställde på deras rea. Ett par tights och en sportbh. 298 spänn istället för runt 1000lappen. Fynd ju!

Är väldigt nöjd med båda köpen måste hag säga, tightsen sitter skönt och är inte för låga i midjan. Sportbhn kanske inte ger det stöd jag behöver under typ gruppass men på gymmet kommer den funka perfekt!

Likes

Comments

Det här är alltså vad min lunch kommer att bestå av torsdag och fredag. Vegetarisk schnitzel med bönpasta och ärter. 9 pp per matlåda om man räknar in rapsoljan jag stekte schnitzlarna i. Vilket jag gör, räknar ni in smöret/oljan ni steker i?

Försöker äta vegetariskt iallafall en gång i veckan. Inte bara för att det är ppsnålt men också för att det är så himla gott och nyttigt! Vill gärna prova nya recept, vad har ni i gömmorna?

Den här gången kanske maten inte ser så himla party ut det kan jag hålla med om MEN den smakar bra och håller en mätt länge. Toppen ju!

Likes

Comments