Hej alla mina kära läsare!
Var ett tag sedan jag skrev sist... men nu är jag tillbaka!

Det har hänt mycket den senaste månaden. Jag har uppträtt i Taberg och det gick ganska bra! Jag har uppträtt på flera olika ställen denna månaden, och hunnit med att släppa två nya låtar på Spotify!

Har fått jättebra respons på min musik, blir så sjukligt glad när jag får höra att folk gillar min musik.

Nu till det tråkiga... i dag på morgonen fick vi reda på något väldigt irriterande. Någon eller några har gjort inbrott på skolan i natt. Jag blir jätteorolig eftersom det finns så mycket dyr utrustning, speciellt inom musik på skolan. Jag hoppas inte detta kommer påverka skolan och/eller dess budget och att de som gjorde inbrott inte hann stjäla mycket. Jag ska springa upp till min mentor och musiklärare och fråga om något av utrustningen blivit stulet. Om det är fallet, blir jag otroligt ledsen, eftersom den utrustningen hjälpt mig att spela in och skapa en stor del av den musik jag har i mitt bibliotek. Skolans utrustning och skolans lärare har hjälpt mig ett steg närmre min dröm. Nu har jag två singlar som är släppta och ute på Spotify, iTunes/Apple Music, Google Play, Amazon osv. Det är tack vare tillgången till den inspelningsutrustning som funnits på skolan och som varit fritt fram att låna och använda.

Just nu har vi inte så mycket information om inbrottet då det hände ganska nyligen... Jag blir så otroligt trött!
Om det är vuxna människor eller om det är ungdomar vet vi inte. Men en sak är säker. De var inte nöjda med sin egna utbildning eftersom de var tvungna att göra såhär. Blir så sjukt frustrerad över hur man kan göra sådana saker, speciellt mot en skola där det handlar om elevers framtid. Man har sina misstankar vem/vilka det kan tänkas vara, men jag drar inga slutsatser och det kan vara precis vem som helst. Hur som helst visste tjuvarna att det fanns bra grejer på skolan att sälja.

Men detta inbrottet kommer inte att påverka undervisningen, och det är ju positivt. Men bara så sjukt tråkigt att sådant här ska hända!

Nåja, nog om det... Det har vart ganska fullt denna månaden, jag har haft så mycket nu med läxor och musiken, men det har varit riktigt kul faktiskt! Tack vare mina goa lärare på Plus så har jag vågat mer och utvecklats sjukt mycket jämfört med högstadiet! Och det faktum att min musik kommer upp på Spotify numera - det är stort, riktigt stort. Så jag har skapat en Facebook-sida där jag uppdaterar om min musik, spelningar osv. Vecka 46 kommer skolan att åka runt till olika skolor och vi ska uppträda. Vi kommer även vara i Vaggeryd eventuellt och spela. Mer om det kommer när det är lite mer klart. Kul!

Nu har jag Historialektion och måste arbeta vidare på min uppgift, men jag vill bara säga att jag har stora saker på gång... Så se till att hålla er uppdaterade! Vi syns snart igen!
Puss och kram,

Chris.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Tja!

Idag är det måndag. Faktiskt börjar jag gilla måndagar mer och mer på grund av mitt sköna schema i skolan. Det är ganska så soft. Vi hade svenska och ensemble idag. På ensemblen spelade vi God Knows av Mando Diao. Grymt kul låt! Det började med att jag försökte hitta rätt sätt att sjunga låten på, i början var det ganska tyst men sedan gav jag mitt allt och hittade ett bra sound. Så det var ganska lyckat och jag tycker det är grymt kul att sjunga just sådan typ av låtar. 

Anyways, i dag har jag inte gjort så mycket, jag har träffat några kompisar och min älskade bebi i stan. Sen har jag tillbringat lite tid i studion i skolan. Riktigt kul att vara tillbaks! Nu känner jag att det är dags att börja om på nytt och skapa ett nytt sound. Jag har hittat min genre och det kommer bli en helt annan stil för min del, för alla som följt mig sedan början på YouTube vet ni att jag mest kört på "poppiga" låtar. Nu finner jag att min röst passar bättre (och jag får mest utav rösten) till Pop-Punk Rock. I dag spelade jag för övrigt också in en cover på Lost in Hollywood av System of a Down och för första gången är jag riktigt nöjd med min inspelning. Det kommer att släppas en hel del nya låtar som jag skrivit, det kommer även en del covers osv. Så jag hoppas ni är lika taggade som jag är!

Psst... ska spela och sjunga i Taberg nu på lördag! Det kommer bli grymt - det blir premiär för min låt "I'm not Perfect", som kort efter premiären kommer släppas på Soundcloud, YouTube och eventuellt Spotify och iTunes! Hjälp gärna mig att sprida min musik så att fler kan ta del av min musik och dela med sig av sina åsikter! Jag älskar alla former för kritik - konstruktiv kritik är riktigt bra! Men för övrigt så kommer jag släppa denna låten plus en bonuslåt som blir en liten överraskning... Hoppas ni gillar det!

Gött, jag känner att livet är på topp just nu. Jag har bara positiva tankar och jag är säker och hoppas på att ni kommer gilla den nya Chris lika mycket som jag gör! FULL RULLE! :D

Det var väl allt för mig idag really, jag skriver igen när jag har något på hjärtat! Tack för att ni läser alla kära läsare, det värmer mycket och jag blir glad att folk gillar att läsa mina inlägg. Ses nästa gång!

Over and out, //Chris

Likes

Comments

nya lurar... time to review !

Beats är ett välkänt märke som verkar trenda överallt. Man ser folk på bussar & tåg, på flygplanet, i stan osv. Beats har nått en status som modeaccessoar. Man ser jätteofta att någon har ett par Beats hängandes runt halsen. Jag måste medge, att Beats antagligen har lyckats designa de snyggaste hörlurarna på marknaden. Jag har inte sätt bättre design på ett par hörlurar, det är helt enkelt hörlurarnas porsche.

Nåväl, lite bakgrundshistoria, men nu ska vi snacka om själva hörlurarna. Jag valde att köpa modellen Beats Executive eftersom utseendet tilltalar mig, både av materialet och designen. Denna modell har inte den typiska "färgglada" looken som Beats typiskt är känt för. Nej, det är ett stilrent grått och svart helt i aluminium och läder. Till skillnad från Beats plastiga lurar verkar dessa lurar eleganta, stilrena och dessutom riktigt hållbara.

(bild tagen från 101monkey.com)

Först och främst, när man packar upp hörlurarna ur kartongen får man, som alltid med Beats, en riktig premiumkänsla. Det känns som att man köpt något riktigt dyrt och fint. Alla tillbehör som följer med håller hög kvalité och gör en inte besviken. Det du får med är följande:

1 x manual, garanti. 1 x klistermärke. 1 x flygplansadapter. 1 x 3,5mm-6,3mm adapter. 1 x fodral. 2 x aaa-batterier. 1 x rengöringsduk. Och ett par hörlurar.

( bild tagen från whathifi.com )

Hörlurarna drivs av 2 stycken AAA-batterier, vilket är ett minus i min bok. Jag tycker att det kunde varit inbyggda batterier åtminstone. Därför rekommenderar jag att köpa omladdningsbara batterier + ett extra par då det lär behövas i nödsituationer. Ett annat klagomål jag har är att hörlurarna inte går att lyssna på utan batterier. Jepp. Så om dina batterier dör, och du inte råkar ha med ett par extra, då är du pretty much done. Detta tycker jag borde ha varit ett alternativ, att kunna lyssna utan den aktiva brusreduceringen, men Beats valde alltså inte att gå den vägen.

Hörlurarna känns riktigt bra på huvudet, bekväma öronkuddar som kan sitta på i flera timmar. Allt är gjort i riktigt hög kvalité, och om man kollar extra noga har dom gjort en liten fin touch runt "b"-märket, där det omringas av läder. Riktigt snygg touch.

( bild tagen från theawesomer.com )

Jag blev väldigt överraskad första gången jag satt mig och lyssnade på lurarna. Eftersom jag har en del erfarenhet inom just Beats-hörlurar (Mixr, Studio, Studio 2.0, Solo HD, Pro) vet jag att dom oftast brukar fokusera ENBART på bas. Det är såklart bra för dom som föredrar detta. Men om man ska jobba i studion, eller är en audiofil, så vill man ha diskant och välbalanserat ljud. Jag blev förvånad. Ljudet var mer kristallklart än någon av de andra Beats-lurar jag testat, basen var inte lika överkraftig och kändes inte jobbig. Detaljerna drunknade inte i basen ( för det mesta )

Med dessa lurar kunde jag lyssna på en stor bredd genrer, inte bara Pop, EDM etc utan nu kunde jag med glädje lyssna på rock, pop, hip hop, jazz, blues, akustisk musik osv utan problem. Akustiken har verkligen förbättrats och jag blir fortfarande lika överraskad över vilken förändring dessa lurar gjort med tanke på märket som alltid fokuserat på just bas! Med tanke på att det går att få tag på lurarna för runt 1500-2000 svenska kronor är ljudet faktiskt väldigt bra (dock inget spektakulärt jämfört med andra i prisklassen, det är ju trots allt Beats vi snackar om).

Nu till ett annat klagomål... Det är otroligt tråkigt att behöva säga det här, men brusreduceringen är riktigt medioker. Visst, lurarna blockerar nästan allt ljud utanför, MEN... man hör ett (ganska så) tyst "ssss"-ljud. Det är alltså riktigt värdelöst att lyssna på musik på lägre volym än 40%. Då hör man detta tysta "sss"-ljud i bakgrunden och detta kan vara störande. Dock så fann jag inte det ljudet så irriterande efter en stund eftersom det inte är så högljutt och det hörs knappt när du väl har lurarna på lagom volym. Detta kunde dom gjort bättre då brusreduceringen var markant mycket bättre på deras Studio modell (2.0).

Till skillnad från i princip alla deras andra hörlurar (specifikt Mixr, Studio 1.0 och Solo HD-modellerna) fokuserar Executive mer på diskant än bas, vilket ger en bättre ljudupplevelse. Det känns inte jobbigt att lyssna på dessa lurar, och detaljerna drunknar inte av basen. Jag har haft en riktigt skön upplevelse med dessa lurar och jag upplever att dessa är en av de bästa lurar från just Beats by Dr Dre. Dock är detta inga speciellt häpnadsväckande lurar, men de fungerar och dessutom är de så pass snygga i designen att jag gärna äger ett par.

Positivt :

  • Snygg, hållbar design i Aluminium
  • Premiumkänsla!
  • Tillbehör av hög kvalité
  • Bekväma öronkuddar, sitter bra.
  • Fin liten touch med läder
  • Bättre diskant, akustisk, mindre bas än vanligt


Negativt :

  • Kräver 2 stk AAA-batterier för att fungera
  • Brusreduceringen är medioker. (SSSS!!!)
  • Något färgat ljud.
  • Priset. Kunde vart billigare.

Totalt får Beats Executive 3.5 / 5.0 öron! För prislappen finns det bättre hörlurar, men dessa är riktigt roliga att lyssna på och det glädjer mig att säga att Beats förbättrats i både diskant och tonat ner basen.

Likes

Comments

​Hej igen underbara läsare!

Hoppas ni har haft en lika bra vecka som jag har. Det har varit full rulle på skolan och full rulle hemma i min studio. Nu har jag köpt in nya grejer bland annat nytt ljudkort och ett par trevliga hörlurar. Jag väntar paketet idag. I dag har vi ganska så soft schema i skolan, vi har tre olika musiklektioner varav en är musikproduktion och en annan är gehörs-och-musiklära. Det är trevligt! 

Anyways, jag tappade bort mitt skolkort igår och fick typ panik. Men som tur är får jag pengar till att köpa ett nytt kort. Så det är lugnt nu. Jag måste lära mig att hålla koll på mina saker bättre!

Jag ska också till Gränna idag och hälsa på min älskade tjej. Ska bli så skönt att få se henne igen och spendera helgen tillsammans. Jag är på sjukt glatt humör idag! Det känns som att inget kan förstöra det idag!

Dessutom har vi musikproduktion som är min favorit! Idag blir det även hamburgare till mat och jag bara omg... kunde inte bli bättre! Så nu ska jag iväg och käka och tjöts med bästa Sara och sen tillbringa lite tid i studion <3

Jag hoppas ni alla får en trevlig helg! Livet är på topp!

-Chris
Likes

Comments

​Hej alla goa läsare!

Idag står det ensemble & historia på schemat. Det är ganska så chill eftersom man får sluta tidigare idag.

Jag vaknade med ett leende på läpparna. Det är så sjukt kul att gå på Plus, jag känner mig så nöjd & motiverad att gå till skolan. Det skulle jag aldrig ha vart om inte lärarna där varit så fantastiska med stöd & hjälp. Jag tycker att det pedagogiska på Plus är top-notch likaså det materiella! 

Jag tänkte berätta hur en dag för dom som går plus andra året ser ut (musiklinjen).

I princip varje dag har vi minst 1 musiklektion, ibland 2-3 stycken per dag. Det tycker jag är bra för fokus ska ligga på linjen man älskar, det är ju därför man valt just den linjen. Självklart så kommer man behöva plugga andra ämnen också i både ettan och trean, men i tvåan är det nästan bara musik för det mesta om inte man valt till något annat ämne man vill få extrapoäng för. Det ger en också ett ganska bra break från dom andra ämnet, som ni kanske vet är musiklinjen på plus högskoleförberedande vilket innebär att du blir behörig att söka till universitet/högskola efter att du tagit examen. Det här ger en säkerhet och om man vill plugga vidare och utöka sina kunskaper så är detta ett bra val!

Många är osäkra på om dom borde söka en estetisk linje, ifall dom får jobb. Många föräldrar sätter också press på en och väljer vad man ska ha för linje. Detta tycker jag INTE man ska följa. Man ska följa det man tycker om att göra och verkligen VILL jobba med, inte vad man förväntas göra. Många syokonsulter säger att man inte får många jobb inom de estetiska linjerna, vilket vissa missuppfattar som att det inte finns några jobb alls, men det är inte sant inom de flesta estetiska linjerna. Visst kanske det finns mindre jobb än industriella linjer men det betyder inte att det inte finns möjligheter inom estetiska linjer. Jag valde musiklinjen för att jag älskar musik och det är verkligen det enda jag vill jobba med vare sig det gäller att hålla på med ljud & ljus, producera musik, spela i band/bli artist, musiklärare m.m

Det du får är professionell och bra pedagogisk hjälp, riktigt högkvalitiva medel att arbeta med (instrument, mikrofoner, osv)

Du får dessutom en riktigt bra dator att arbeta med din musik och göra dina läxor med, en MacBook Pro på 13 tum. Den är optimal för musikskapande och funkar för det mesta. Du får även ett musikprogram som heter Logic Pro X gratis, dessutom det inbyggda GarageBand. På plus behöver du heller inte känna dig utanför och du lär snabbt få vänner med likadana intressen som du då skolan är väldigt mångsidig och alla olika typer av elever söker dit. Du kommer att få spela sköna låtar i olika genrer och skapa musik i datorn elektroniskt, lära dig att mixa och spela in, teori är något som också ingår och dessutom individuellt instrument alltså gitarr, trummor, bas, sång, piano osv. 

Skolan är en mindre skola men mycket fräscha lokaler, trevliga elever & lärare, mindre stök och bra arbetsmiljö. Detta ger dig en lättare skolgång och kan faktiskt hjälpa dig att fokusera bättre. 
Maten är riktigt god, vi äter på A6 Center's Steak House varje dag och där erbjuds bra mat med goda grönsaker och tillbehör som kan hjälpa dig att orka med resten av dagen.

Schemat varierar från klass till klass, men du brukar oftast få ganska bra scheman med tillräckligt med raster och du får börja ganska så bra tider och sluta bra. 

Under den tid jag gått på Plusgymnasiet Jönköping har jag bara fått bra hjälp, underbara resurser, bra mat & pedagogisk vägledning. Jag har lärt känna nya vänner i en trevlig klass och jag har fått möjligheter som gjort att jag utvecklats som artist, producent & person. 

Jag kan med säkerhet säga att Plusgymnasiet är ett bra val och en av de bästa skolorna i Jönköping inom musiklinjen.

Kom gärna förbi när det är öppet hus, på mässan eller prata med din syo angående att få besöka skolan och se hur det är en dag i skolan. Jag kan inte vara mer nöjd med min skola, den är verkligen top notch.

Sen finns det ju såklart saker som finns att jobba med, men det tror jag att alla skolor har. Alla lärare är engagerade i sina elever och deras välmående och att de ska få så mycket som möjligt ur sin skolgång.

Nu ska jag iväg och sjunga låten God Knows av Mando Diao på ensemblen, hoppas ni fick en liten inblick av hur det är att gå musikerlinjen på Plus i Jönköping. Hoppas vi ses där!


Hejhej! /Chris


Likes

Comments

Hej alla läsare! Så skönt att ha startat en ny blogg nu! Jag tänkte börja med att introducera mig lite...

Jag heter Christian Mortensen, även kallad för Chris. Jag är 17 år gammal och går just nu andra året som musikproducent på Plusgymnasiet. På den här bloggen hade jag tänkt att berätta om hur det är att gå på Plusgymnasiet i Jönköping, blogga om olika artister / kommande musik, uttrycka mina åsikter & diskutera dagens media & politik. Det kommer att vara blandade ämnen, men för det mesta så cirkulerar alla inlägg kring ämnet Musik. Jag brinner för musik, det är mitt levebröd, det är det jag håller på med och arbetar med i princip varje dag. Musiken är inte bara en livsstil eller hobby för mig, det ÄR hela mitt liv.

Jag hoppas att ni kommer tycka om min blogg & följa mina inlägg och förhoppningsvis få en idé hur det är att gå på Plusgymnasiet, hur det är att jobba med musik och bli inspirerade att göra det ni älskar. Hur som haver, det var kul att ni tittade in!

Nu ska jag ta och lägga mig så jag är pigg och glad inför morgondagens lektioner på Plus! Riktigt taggad, speciellt på ensemble-lektionen i morgon. Ha det gött!

/Chris

Psst, ta en titt på min kanal, bifogar en låt här nedanför, länk till min kanal finns i sidomenyn här på bloggen! Peace!

Likes

Comments