Inspiration, Corner75, Homestaging
"Vi ska sälja en tom lägenhet, behöver vi styla då?"


I veckan har jag varit i kontakt med en mäklarfirma och jag fick frågan om jag kunde styla en av deras lägenheter inför visning. Det som var speciellt med denna var att den ska säljas helt tom.

Visst, man kan anlita ett företag som ställer dit ett helt möblemang men i längden blir det ganska dyrt så därför gjorde jag på ett annat sätt.

I de flesta fall skulle jag säga att man kan lämna den tom, men nu gjorde jag ett undantag och jag ska förklara varför.

Genom att hänga in en jacka och ställa fram skor skapar man en lite mer välkomnande miljö för de som kommer för att titta på lägenheten.

En skärbräda i köket, lite ljus och småplock gör att man med små medel ändå kan skapa lite inspiration till hur man själv kan ha det.
Ser ni bänken mot väggen? Här kan trötta ben vila under visningen men fortfarande ha en bra överblick över lägenheten.

Blommor/grönt är alltid rätt på en visning!
Den fräcka flamingon i det stora fönstret? Spekulanterna får en bättre blick över höjden på fönstret samtidigt som det är lite inspiration till fönsterprydnad som inte är en vas eller en kruka.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Inspiration, Kök

Många vet säkert att jag har en förkärlek till plåtburkar men något som också är väldigt fint är vanliga glasburkar.
Dessa är från IKEA men går alltid att hitta på loppis för bara några kronor.

Jag har piffat upp våra med etiketter från webbutiken Helenas Hem och skrivit med Granits tavelpenna.
Enkelt tips för att fixa ett hörn i köket.

Likes

Comments

Inspiration, Sovrum

Man behöver inte ha en sänggavel för att rama in sängen, det räcker med kuddar.
Köp 4-6 stycken, innerkudde med fjäder för att kunna fluffa ordentligt, och luta mot väggen.

Ur Feng-Shuins synvinkel ska man inte ha hyllorna ovanför sängen på detta sättet men tycker att det i detta fall ger en fin inramning.

Ha en fin kväll alla!

Likes

Comments

Inspiration

Sen vi flyttade in har vi haft tunna vita gardiner i vardagsrummet, men nu till hösten är jag sugen på att göra det lite "murrigare" genom ett par gardiner i sammet.
Letar efter en rosa/beige nyans men tror jag får gå en tur i butiker och kolla. Svårt att få en bra bild när man internetshoppar.
Dessutom tror jag att gardinstängerna ska få flytta lite högre upp. Genom att göra det skapar man en känsla av högre takhöjd och jag tror det kan bli bra då vårt vardagsrum finns i en egen del av en annars öppen planlösning.

Likes

Comments

Allmänt, Inspiration

Denna helgen är det ju dags för FORMEX-mässan i Stockholm och via min utbildning fick jag möjligheten att gå, vilket har varit en dröm länge! Tyvärr fick jag inte ihop med resan dit så därför blir jag hemma, riktigt riktigt ledsen för det men får sikta in mig på vårens nyheter istället!

En av montrarna som jag hade velat se är Cooee Design. Stilrena och enkla vaser i keramik som är så fina i sin enkelhet. Dessutom är de inte jättedyra, den lilla 8cm ligger på cirka 130 kr och mellanvasen 10 cm ligger på 185 kr.
Håller tummarna att Corner 75 tar in dessa, har spanat in både den mörklila och den ljusrosa.

Likes

Comments

Allmänt


Jag läste häromdagen att Colorama skall göra ett nytt Webb-tvprogram tillsammans med Ann Söderlund och tyckte temat var riktigt intressant:

"När andra inredningsprogram fokuserar på hur det blir fint, frågar journalisten Ann Söderlund istället sig varför det ska vara fint? Det är utgångspunkten för Coloramas första egna programsatsning ”Colorama rycker ut” som har premiär i höst."

"Hur blir det om vi inreder våra vanligaste rum efter våra verkliga behov, snarare än efter den perfekta Instagram-bilden? Med hjälp av familjer som ställer sina hem till förfogande, ett par välbekanta personliga vänner, en rad experter och undersökningar inom vitt skilda områden kommer Ann göra om några av våra vanligaste rum tillsammans med Coloramas inredningsdesigners och hantverkare."

Jag tycker att det ska bli riktigt roligt att följa programmet även om det inte riktigt står i klarspråk vad det handlar om, men jag slås själv ibland med häpnad av hur folk kan ha det så städat och vitt och fint hemma HELA TIDEN? jag är glad om vi åtminstone då och då har en diskfri bänk eller perfekt lagda puffade kuddar i soffan.

Avslutar med en "fint dukat"-bild :)

Likes

Comments

Allmänt

Jag var hemma hos mina föräldrar igår och mamma visade ett av deras senaste inköp, nämligen denna fina ram!
Älskar att den ser lite så där antik och sliten ut men i själva verket är den köpt på IKEA. Så om man inte känner för att gräva i ramlådor på loppis så är denna att rekommendera. :)

Likes

Comments

Inspiration, Badrum

Idag var det återigen dags för att styla om ett badrum och jag vill igen påpeka hur stora förändringar man kan göra med små medel.
Denna gång hade jag inte med mig något själv utan vi plockade i skåpen och hittade massa fint, kolla bara in bilderna härnere :)

Likes

Comments

Inspiration, Badrum

Mitt svar är ja!
Till skillnad från många andra som säsongsinreder och tar in lite murriga färger i hemmet, så är jag tvärtom. När det är mörkt och ruggigt ute så vill jag gärna ha det ljust inomhus.
Till hösten kommer jag därför ha kvar mina ljusa pasteller hemma :D

Här nere finns ett litet kollage hur man kan inreda sitt badrum lite ljusare.

Likes

Comments