Inspiration, Sovrum

I sovrum är det viktigt att det inte ligger för mycket saker framme då detta är ett rum för avslappning och lugn och ro.
När vi flyttade in så blev mitt skrivbord en avlastningsyta med massa krafs på men under en av mina kurser med Rum och Miljö så tog jag tag i projektet "styla om".


Bokstäverna köpte jag på Mio under deras rea och lyktan är köpt i en blomsteraffär. Den vita tomma ramen blev över när jag höll på med projektet i sovrummet så den fick flytta in tillsammans med printet från Amakli.se

Nya inköp blev de fina lådorna från Hemtex och sen har jag framme det "fina" kursmaterialet :)
Min variant av anslagstavla är ett snöre med klädnypor och inspirationsbilder från tidningar.

​Nu blev det en mer harmonisk känsla med ordning och reda och inte massa kläder och papper som ligger och skräpar. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Inspiration

Även om man bor i en liten lägenhet så kan det vara skönt att få till känslan av att ha flera rum eller en avskiljare mellan vardagsrum/sovrumsdel och då är mitt tips att köpa gardiner!

Antingen väljer man mörkläggningsgardiner för att kunna stänga helt eller så väljer man lite ljusare skira gardiner, då får man också ett bättre ljusgenomsläpp om rummet inte har så mycket fönster.

Denna bild kommer från Pinterest och visar just hur man kan dela av men samtidigt få en ljusare och öppen känsla.

Ljusa gardiner från IKEA, 79 kr.

Mörkläggningsgardiner från Hemtex, 399 kr.

Likes

Comments

Inspiration, Pyssel och projekt, Badrum

Det är inte bara i sovrum och vardagsrum man kan ha en tavelvägg utan det går naturligtvis lika bra att ha det även i badrummet.

  1. Plocka bort gammal bild och glas och måla ramarna i önskad färg

2. Sätt upp bilder i passande kulör med häftmassa på väggen och gör sen likadant med ramarna. På så sätt kan man flytta runt, byta och testa utan att det blir hål i väggen. Dessutom ger det lite mer djup när man bara sätter upp träramen.

Tre av korten är köpta på Lagerhaus och Carl Larsson-kortet är ett loppisfynd. 

Likes

Comments

Inspiration, Sovrum

Något som jag tycker är väldigt fint är att blanda både nya produkter med loppisfynd och ärvda saker. Vårt sovrum är nog det rum som jag är mest nöjd över och som jag trivs bäst i, just för att det är en sån fin harmoni mellan nytt och gammalt.

  • Nattduksborden har varit mina föräldrars men när jag flyttade hemifrån fick de följa med mig och fick äntligen används dem!
  • Lamporna köptes efter att vi flyttat in och finns på IKEA.
  • Kuddarna är från IKEA och Hemtex. Älskar verkligen dessa kuddar och har en pläd i samma mönster som vi fick av mina föräldrar.
  • Dessa fina böcker hittade jag på Holmens Marknad för 10 kr styck och är så fina tillsammans med mitt ärvda lilla "rokoko"-skrin,
  • Lampan är en rislampa från IKEA men den fick jag gratis av en tjej som rensade hemma via en loppissida på Facebook. 
  • På hyllorna ovanför sängen står kort på mig och D och detaljer som representerar vårt intresse för att resa och att upptäcka nya saker. 
  • Det som inte finns med på denna bild är en blomma som numera står i ena hörnet, lite grönt i rummet skapar ännu mer harmoni. 

Likes

Comments

Lyx vs budget

När jag och mamma var på Klädkällaren i Bohus igår gjorde jag något av de sjukaste fynden någonsin! Hjärtat hoppade till och jag trodde inte det var sant när jag såg prislappen.....

​Bilden högst upp till vänster är hyllan Labyrint som kostar cirka 1295kr och hyllan längst upp till höger är den jag hittade på Klädkällaren för.......................229 kr! Hur galet är inte det! Så skynda att fynda på Klädkällaren i Bohus :) 

Likes

Comments

Inspiration

By On, som är ett av mina favoritmärken när det kommer till fina detaljer, hade utförsäljning idag och då passade jag och mamma på att åka och fynda. Här är vad som fick följa med hem till mig oss.
Allt som allt fick jag betala 50 kr!


Liten glaskupa för flingsalt

Doftljus Victorian, perfekt i badrummet.

Och en fantastiskt fin kruka som fick flytta in på hallbyrån tillsammans med en garderobsblomma. Garderobsblomman är otroligt lättskött och inte ens jag ska väl lyckas ta kål på denna.

Likes

Comments

Lyx vs budget

Jag älskar att leta budgetvarianter på designprylar och detta måste vara ett av de bästa fynden hittills!

Lyxvarianten finns på New Home och kostar 849 kr.

​Och denna replica finns på Biltema och kostar 90 kr! Vilket kap och så fin! Liknar även den som jag kom över på Ullared för 30 kr :)

Likes

Comments

Allmänt

​I senaste numret av Elle decoration tipsar Trendenser aka Frida Ramstedt om hur man utvecklar sin blogg och ett av råden var: 

"Fundera inte så mycket på vad som funkar för dig eller vad du kan idag, utan mer på vad du tycker fattas och framförallt vad du är sugen på att lära dig mer om, och jobba ifrån det! Se till att vara tydlig i konceptet och jobba på att bli expert på ett nischat område."

Det fick mig att fundera, vad kan jag? Vad vill jag bli expert på, vad vill jag stå för med min stil? Svaret kom ganska snabbt....
​ Jag vill, genom både instagram och blogg, inspirera till hur man med små medel kan göra stora förändringar i sin inredning och visa att man kan få ett mysigt hem utan att behöva lägga ut en förmögenhet. 

Mina inlägg kommer därför att följa teman utefter följande fyra ben: 

1. Lyx vs budget, där jag tipsar om budgetvarianter på designprylar 
2. Hur man kan inreda med loppisfynd, visa hur man får till en fin kombo med både nytt och gammalt
3. "Gör-det-själv-projekt" där jag tipsar om små och stora pyssel för en liten peng, 
4. Tips på prisvärd inredning med allt från IKEA till webbutiker. 

Sammanfattningsvis hoppas jag på att inspirera till vad man själv kan göra hemma och att ett trivsamt och ombonat hem inte handlar om att man måste köpa det som råkar vara trendigt just nu, Ett personligt hem kan bara DU skapa själv. 

Hoppas att ni vill följa med på min resa!

Likes

Comments

Inspiration

När man ska sälja sin lägenhet eller sitt hus så är det många idag som väljer att ta in en inredningsstylist till hjälp för att på så vis få ut lite mer marginal vid försäljningen.
Många mäklarfirmor kan erbjuda tjänsten internt men man kan också hitta sin egen som förbereder visningarna.

Jag tänkte ge lite enkla tips på vad man själv kan göra vid en visning och som inte alls behöver kosta mycket.

1. Ta bort personliga tillhörigheter
De som tittar på boende vill själva kunna fantisera om hur deras tillhörigheter kan passa in och har man kvar egna kort eller lappar på kylskåpet så kan det dels kännas obekvämt för de som tittar men dels så kan deras tankesätt bli låst i just ert sätt att möblera.

NEJ, ta bort privata kort eller inbjudningar.

JA, neutrala tavlor eller prints funkar fint!

2.Tänk bort det praktiska
Inför en visning behöver man inte vara praktisk! Skapa så öppna ytor som möjligt, mycket färska örter på köksbänken, stenar i handfatet, bort med tandborstar. Strunta i hur det funkar i vardagen, en visning ska inspirera!

NEJ, bort med småsakerna och in med en blomma, rena handdukar och lägg stenar i handfatet. Det skapar en spa-känsla.

JA, handdukar, tvål och draperi matchar, väck med sminktillbehör och tandkrämer och blomman tillsammans med stenarna skapar en härlig lyxig känsla.

3.Ta bort småsaker!
Återigen, det behöver inte bara praktiskt. Ta bort "småkrafs" och ha inte framme gamla saxar och slöa knivar utan satsa på fina färger som livar upp och framförallt färska örter.

NEJ, bort med plastiga köksredskap.

JA, satsa på de fina detaljerna och sätt fram färska örter. Och klassikern, låt gärna fräscha frukter eller grönsaker ligga framme.

4. Blommor!
Det skapar en hemtrevlig och välkomnande miljö utan att det blir personligt. Dessutom luktar det ju fräscht när man kommer in :)

Likes

Comments