Wing Commander - 1990 - DOS

Spelet kom senare att släppas till bland annat Amiga, Sega CD, SNES, 3DO, PS1, GBA, Macintosh. Wing Commander var ett påkostat spel, tillverkad till ett pris fem gånger mer än genomsnittsnotan. Det var ett stort spel som satte ribban för hela industrin under sin tid.

Jag kan se att det är stort för sin tid, jag fattar det, men jag förstår personligen inte varför egentligen. Som vanligt beror det till stor del på att jag har svårt för spel som utspelar sig i rymden, men i det här fallet också på att manualen till spelet är svårtillgänglig. Så svårtillgänglig att jag måste gissa mig fram, vilket också går, men till den här typen av storspel vill jag helst ha en manual. En klassisk gammal manual. Okej, en manual som går att läsa på en hemsida, men ändå en manual.

Spelet känns stort, och det är ju kul, om man gillar att glida igenom asteroidbälten och skjuta fiendeskepp, för det är det enda jag tycks göra. Å andra sidan vet jag inte vad jag hade förväntat mig.

Det finns en story i spelet, och storys är jag intresserad av, men jag får liksom inget grepp om vem någon är. Det kan hända att Wing Commander skulle spelas i sin tid, att det är ett spel som man skulle uppleva då för att kunna se storheten.

Spelet går i stort ut på att åta sig uppdrag och att klättra i rang. Det finns två olika slut på spelet, och vad jag förstått beror slutet på hur väl man klarat sig i spelet, och att även uppdragen i spelets kampanj påverkas. Jag tycker det låter helt underbart, men jag känner det inte!

Chris Roberts står bakom spelet dessutom. Mest känd för att (fortfarande) vara på gång med Star Citizen som alla väntat på för länge. Jag menar: det är stort. Chris Roberts! C'mon! Men ändå, nej det här är inte min kopp te.

Kanske det ger sig när jag får ge mig på uppföljarna?

Jag tycker det är sorgligt.

Alltså att jag är sorglig.

Jag vill kunna ge en bild av vad spel inom alla genrer gett oss, men jag räcker inte till. Jag borde ha en hjälpbloggare som får i uppdrag att enbart spela gamla science fiction-spel. Det vore det bästa för den här krönikan som jag ser det. Att jag hade hjälpbloggare för alla genrer jag själv har svårt för, och när titlarna dök upp kunde de få i uppdrag att skriva en artikel efter att de testat spelet. Jag skulle till och med hjälpa till att hitta spelet och köpa det om det krävdes.

Om du är grym på att skriva (obs! du måste vara grym på att skriva) och du älskar science fiction och vill ha random uppdrag då och då för en artikel, oftast om ett retrospel, droppa ett mail. Om bloggen någon dag ger utdelning får du din del. Som det ser ut i skrivande stund bör du nog dock mest älska att spela spel och att skriva.

Jag söker Player2.

#gaming #retro #sciencefiction #jobb #jobberbjudande #skuggskrivare #skriva #sökes #författare #gamer #dos #pc

  • 1990

Gillar

Kommentarer