The Witcher (2007)

Antingen har jag blivit lika gammal som Geralt eller så fattar jag bara inte vad som klassas som ett bra RPG längre 

Jag fick upp ögonen för The Witcher när jag skulle köpa The Witcher 3 (2015), då jag var på jakt efter någonting som kunde stilla mitt begär efter Skyrim (2011). Underbart, tänkte jag. En hel ny saga att ta del av. En trilogi.

Det jobbigaste för mig med The Witcher, alltså inte bara den tredje delen, är att det är känt för att vara så otroligt bra. Men jag får ju för fan inte ens skapa min egen karaktär! Jag är stuck med ett gammalt pervo med kattögon som måste gå runt med två olika svärd eftersom silver tydligen inte gör samma skada som järn när man hugger en simpel människa.

För att förtydliga. Geralt of Rivia är en monsterjägare, en slayer. Han får sällan något tack för hjälpen. Han är helt enkelt en fattig, ödmjuk hjälte som spöar bestar. Ibland får han ett ligg på kuppen. Eller ett pornografiskt kort att runka till. Det är förvisso ganska coolt. Alltså inte det med korten, men det där att han är ganska ödmjuk och mer ett offer för mänskligheten på grund av att han ser jävligt weird ut. Och gammal dessutom.

Snarare spottad på än hyllad.

Det kan jag gå med på trots allt. Jag kan spela Geralt utifrån den premissen. Men det är det där med stridssystemet. Varför måste han ha två svärd att switcha mellan? Varför måste han sitta och meditera hela tiden? (Dessa saker förklaras förstås, men spelmekaniskt känns de ganska onödiga trots storyn bakom).

Om ett RPG i mycket handlar om alkemiskt kunnande, varför har man gjort det så jävla tråkigt att pyssla med alkemi?

Oftast föredrar jag den öppna världen framför den linjära, men när det kommer till The Witcher hade jag föredragit en berättelse som var lika rak som Linus på linjen, för så snart världen öppnar sig pallar jag inte gå runt i Geralt's lunkande pase längre.

Nej, då skiter jag bara i det och lämnar ordet till någon som har mer att säga om det, om än också som en mixed review. Nedan en video upplagd av Zeitgeist Game Review.

#retro #gaming #spelkrönika #review #rpg #crpg #witcher #thewitcher #geralt #geraltofrivia #naket #sex #våld #action #svärd #slayer

  • Postad i: 2007

Gillar