The Legend of Zelda: Link's Awakening (1993)

Session 2: Jag tycker Link ska gå och lägga sig igen

Jag vet inte om det beror på att jag är förkyld med feber, eller för att vardagslivet just nu känns hetsigt. Jag vill bara bort från den här svartvita världen, som för övrigt påminner om min barndoms feberdrömmar då det återkommande var Musse Pigg som jagades av Svarte Petter i all oändlighet.

Det här är förstås pixligare än Disney's filmer från 1930-talet, men det är den där ständiga jakten på det ena föremålet efter det andra för att ta sig hit eller dit. Det är det jag inte pallar. Inte för att jag hittat något särskilt föremål som kan ta mig dit eller dit, men det är själva vetskapen om det, om hur alla jävla Zelda-spel är upplagda.

Det var kul att prova ett spel i serien som jag aldrig testat, ett spel vars titel jag hört, men som jag på grund av ett ointresse jag redan som barn närde för Game Boy, aldrig provade 1993.

Jag tror inte jag hade gillat det bättre efter att ha spelat The Legend of Zelda: A Link to the Past (1991), jag menar herregud! Det här spelet kom alltså två år efter ett av de bästa, om inte det bästa, Zelda-spelet!

Se session 1

#retro #gaming #zelda #adventure #letsplay #link #island #gameboy #gb

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229