Streets of Rage / Bare Knuckle (1991)

Den en gång så fridsamma random staden har tagits över av gangsters och bus, så nu är massvåld (jo, det är ett ord) vanligt, och ingen går säker

Streets of Rage som på sina håll också gick under titeln Bare Knuckle är ett spel som liknar serierna Double Dragon och/eller Golden Axe. Spelaren, alltså Adam Hunter, Axel Stone eller Blaze Fielding, kan förutom sina bare knuckles och fötter använda vapen som knivar, baseballträn och järnrör.

Det är ungefär det som är grejen. Eller det är exakt det som är grejen. Man tar sig fram genom ett scrollande landskap och spöar bus tills man möter en boss, vilket kan tänkas vara ganska tråkigt.

Jag tycker inte det är det. Jag gillar den här typen av spel, möjligtvis för att genren markerar en tid av arkadspelen under tidigt 1990-tal, en tid då jag fortfarande var för ung för att få komma in på en arkadhall. Samtidigt gillade jag inte fightingspel som spelades på en mer begränsad yta, som Street Fighter II (1991). Det är möjligt att den typ av spel som Streets of Rage är, är en perfekt mix av Super Mario (1985) och förbjudet videospelsvåld.

Jag vet faktiskt inte vad triggern är för mig.

Jag och min fru tar en paus från småbarnsförälderlivet och tar en stroll på random gator, i jakt på bus att spöa

Spelet, gissningsvis som alla spel av den här typen, är så mycket roligare att spela i co-op. Därför är jag lycklig som har en Player2 i min fru, som gärna tar den andra kontrollen, allra helst spelar hon med mig om spelet innehåller underhållningsvåld.

Streets of Rage blir dock inte lättare för att man spelar två. Man kan spöa varandra, och det går inte att stänga av friendly fire. Dessutom kommer bossarna i dubbel uppsättning, samtidigt som fienderna inte tycks kunna råka spöa varandra.

Men jag gillar också utmaningen med det.

Utvecklare: Sega

Utgivare: Sega

Plattform: Mega Drive/Genesis, Sega CD, Game Gear, Master System

Serie: Streets of Rage

Genre: Beat 'em Up

Manual (pdf) eng.

Se det legendariska gameplayet då jag som Blaze och min fru, Player2, som Axel, ger oss ut för att skipa rättvisa i stan. Jag har dessutom äntligen lärt mig att ställa in ljudet så spelljudet inte blir öronbedövande som det tidigare varit då jag lagt upp spel i co-op. Nu är alltså den här videon lika soft som mina andra videos.

#gaming #retro #spelkrönika #streetsofrage #sega #megadrive #genesis #fighting #våld

  • 1991

Gillar

Kommentarer