Starcraft - 1998

Här ett av många spel som jag förmodligen förtjänar en käftsmäll bara genom att skriva om

Starcraft tilltalar mig inte. Så. Fick jag det sagt. Jag hatar Starcraft. Sa du nu då? Starcraft är som två tunnor bajs. Nej. Nu tar jag i. Jag hatar inte spelet, och det är inte som två tunnor bajs. För mig är det ju det, men det har inte med Starcraft i sig att göra. Det har med genren att göra.

Jag har inte ens spelat Starcraft.

Hursäkta!? Vad sa han nu!?

Det är sant. Jag har inte spelat det, och ändå har jag mage att sitta här bakom mitt bekväma skrivbord och skriva ner det. Egentligen skriver jag inte ner Starcraft. Egentligen skriver jag ner en hel genre. Jag klarar inte av RTS. Stressnivån är alldeles för hög för mig. Jag hinner inte dricka kaffe och spela samtidigt, och kaffe är lika viktigt för mig som spel.

Mitt förakt för genren grundar sig i då jag spelade Warcraft II och III. Jag var svinbra på båda spelen och tog mig nästan igenom kampanjerna och så körde jag multiplayer, i tron om att jag var så skillad att jag kunde ta ner vem som helst.

Jag åkte på så mycket däng. Sån råsmisk har jag aldrig fått i något spel. Jag kände mig både besegrad och dum, som på riktigt trott att jag skulle ha en chans. Om jag ändå fått en chans!

Men det var ett viktigt möte för mig. Det var viktigt att få känna på och uppfatta att det finns en elit, gamers över oss vanliga gamers, gamers så skillade att deras spel kunde uppfattas som koreografi, ett mästerverk. Mitt spel såg ut som en nervöst svettig högstadietryckare med någon som är way out of my league.

Därför är jag glad att Starcraft finns, och att spel som Starcraft finns, och att det fortfarande anordnas tävlingar med prispengar för duktiga spelare. Vilken briljant tid för gamers att leva i!

Starcraft är ett spel, som sagt ett RTS, av Blizzard, uppbyggt kring ett antal krigande raser, med motsättningar i likhet med orcher, människor och annat preti och kleti i Warcraft-serien, också av Blizzard. I Starcraft spelar man som antingen Terran, en mänsklig och moraliskt driven ras, eller som Protoss, som jag vilt gissar är motsvarigheten till orcherna i Warcraft. Jaja, jag fattar att de inte är samma och att Protoss faktiskt har den och den bakgrundshistorien och att de stammar ur den eller den stammen och att de haft inbördeskrig och blabla bla. Vet du vad? Jag pallar inte. Nej. Jag pallar inte. Protoss är Starcrafts orcher i Warcraft. Man kan också spela som insektsrasen Zerg, som jag (och jag gissar hela tiden) tror jobbar på att bygga upp svagare arméer i större kvantitet, svärmar. Sen vet jag inte riktigt om man kan spela som Xel'Naga, då det är huvudantagonisten i kampanjläget, men jag fortsätter gissa vilt på att man kan spela med dessa urondingar om man så önskar.

Ja, det var ungefär det jag hade att säga om Starcraft.

Glömde du inte några raser nu herr författare?

Jo, det kanske jag gjorde. Jag vet inte. Det är möjligt att man kan spela Hybrid, Purifier, Primal zerg och Shadow of the Void. Jag har inte spelat spelet själv, och jag pallar helt enkelt inte att fördjupa mig i det. Jag vill spela och skriva om andra spel! Käften! Skriv din egen jävla krönika!

#gamer #rts #realtimestrategy #multiplayer #retrospel #retrogaming #fail #misslyckande #jagkaninteskriva #inteminkoppte #blizzard

  • 1998

Gillar

Kommentarer