Star Wars: Return of the Jedi, Death Star Battle - 1983 - Atari2600/ZX Spectrum

Ett spel i rymden, ett spel bland spel, ett spel bland filmer, ännu ett spel bortglömt?

När jag skriver en artikel hoovrar jag oftast först in på Wikipedia innan jag grottar ner mig, då det krävs. Av någon anledning blir jag glad när jag upptäcker att informationen på Wikipedia är fel, och att jag vet bättre. Enligt Wikipedia är Star Wars: Return of the Jedi, Death Star Battle det andra Stjärnornas krig-tematiserade spelet i spelhistoria.

Läs mina artiklar, Wikipedia! Detta är det fjärde i ordningen. Det är till och med det tredje i ordningen för Parker Brother's (skaparna av Monopol), en ordning där det första spelet är Star Wars: The Empire Strikes Back (1982), följt av Star Wars: Jedi Arena (1983), och slutligen det här. Däremellan har också Atari själva gjort arkadspelet Star Wars: The Arcade Game (1983).

Men det är svårt att hålla reda på, och allt kretsar runt samma tid, vilket också märks i spelet. Inte för att spelen blev särskilt fantastiska ens för en gamer 1983, med tanke på den krasch som spelmarknaden nådde under samma år. Man får sätta det i sitt sammanhang, att det var en tid då spelutvecklare spottade ut spel som kom att svämma över marknaden på bekostnad av kvalitet.

Just Star Wars: Return of the Jedi, Death Star Battle är inte utmärkande som varken bättre eller sämre än de flesta spel som syntes för tiden. Vid en första anblick är det en shooter i split screen, som på ett sätt är ganska innovativ.

Spelet kretsar kring nedskjutandet av den andra dödsstjärnan och är uppbyggt i två nivåer. I den ena skjuter spelaren farkoster som i vilken shooter som helst, och i den andra är målet att hitta en lucka för att skjuta ner den andra dödsstjärnan (som i vilken shooter som helst). Därefter börjar spelet om på en svårare nivå.

#gaming #retro #starwars #letsplay

Här en kort Let's Play, där du kan höra mig kommentera spelet.

  • 1983

Gillar

Kommentarer