SimCity (1989) - Gameplay

När jag var runt tio år fick jag vara med när brorsan och hans kompis spelade SimCity på Amiga. Idag testar jag det igen på SNES. 

Efter att jag testat SimCity i början av 1990-talet hade jag svårt att sova. Jag ville ha en dator. Jag ville ha ett Amiga. Det var bara så sjukt fantastiskt att det fanns spel som inte såg ut som några andra spel.

SimCity, ett spel där man bygger en stad! Det var helt fantastiskt eftersom jag aldrig sett ett friare spel. Inte bara en värld att röra sig i. Nej, inte ens en värld där jag går omkring. En värld där jag är borgmästare, till och med Gud.

"Det finns massa sånahär spel till Amiga" sa brorsans kompis, och fortsatte berätta om Ports of Call (1987) som går ut på att köpa och sälja skepp, ett rederi liksom. "Kanske vi kan testa pårts åvv kål nästa gång?" stammade jag. "Käften" sa min bror som tyckte det var pinsamt att jag ens var med i rummet.

1.

Se mig komma igång med spelet efter en dag på jobbet, och hör mig resonera kring alla mina moves över en kopp kaffe. Ja. SimCity är ett spel som lämpar sig bra med en kopp kaffe.

2.

Till min andra session upptäcker jag att trots att det till spelet funkar bra med en kopp kaffe, kanske det blir ännu bättre med ett glas vin. I synnerhet då statskassan sinar och jag snar blir sittande i väntan på att få bygga den där elledningen eller det där området.

Det tog tid innan jag fattade hur jag skulle förhålla mig till RCI-metern, men till slut slog jag upp s.21 i manualen.

På s.32 fick jag reda på hur man parerar "traffic jam". Över huvud taget kan jag rekommendera nyfikna gamers att faktiskt läsa igenom manualen. Hade jag gjort det från början hade hela mitt gameplay gått så mycket bättre. Men jag skulle prompt ha inställningen att jag ju spelat SimCity så många gånger att jag minsann inte behöver vägledning.

3.

Här är mitt sista gameplay. Det är med lätt sorg jag lägger ifrån mig kontrollen, men såhär långt in i spelet känner jag att 1989 inte lockar till längre spel än två-tre timmar. Samtidigt ville jag någonstans sitta kvar där, se över och vaka över den stad jag byggt upp.

#simcity #gaming #retro #citybuilding #management #stad #amiga #snes #letsplay

Gillar

Kommentarer