Shadow of the Beast (1989)

Halloween 2018

Resultatet av Shadow of the Beast kom till när dess skapare satt med omslaget till Altered Beast och bajsade

Välkommen till mitt första oktoberinlägg, mitt allra första Halloween-inlägg. Tråkigt att det är med just Shadow of the Beast. Shadow of the Beast gör mig nämligen nästintill illamående, och det är inte bara för att jag sitter med en fet skärm med alltför hög upplösning för spelets bästa.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, men antar att jag kan ta det från titelskärmen. Vad jag ser heter spelet rätt och slätt "Beast" (se ovan) eftersom det tycks vara en pubertal spårvagnstaggare med feta skejtdrömmar som skapat titelskärmen. Efter ett knapptryck börjar spelet som rör sig i hög pace från vänster till höger eller från höger till vänster. Det är för övrigt den enda strimma av ljus jag ser i den här bajsranden till spel, att man är fri att scrolla åt höger eller vänster.

Problemet är att oavsett vilket håll jag väljer är spelet oförlåtligt brutalt svårt, och inte på ett bra sätt. Det största problemet är kontrollen och käftsmällsanimationen på B-knappen. Det är som att den antingen ligger för sent eller för tidigt och samtidigt som jag spöar motståndet får jag stryk för att monstren snuddar min lilltå i kampen.

Det är som att spela ett sidscrollande shoot 'em up i högt tempo, med handikappet att ens projektiler har en arms räckvidd.

Här och där dyker det upp odödliga nävar av något slag från underjorden och på något ställe flashar dödliga ögon omkring i bakgrunden, omöjliga att undvika. Det blir som att "Jag måste ta mej åt det där hållet, men jag kommer ta random stryk av ett kluster ögon som blinkar i luften".

Det känns som att jag spelar en utskiten variant av Altered Beast (1988) och det enda jag behöver är några power ups för att ha en chans. Men det jag söker finns inte att hitta.

Jag kan gissa mig till att spelet förmodligen inte är helt omöjligt om man kan det, men inlärningskurvan är alldeles för hög för att jag ska orka bemästra spelet idag. Förmodligen såg det annorlunda ut för en gamer som kom över en tidig utgåva av spelet, eftersom man då med iver väntade på andra awesome titlar till Sega Mega Drive och kanske hade tid att sitta med det här ett tag, då man redan varvat Altered Beast på mindre än en vecka.

Nedan bjuder jag på mitt gameplay. Det är repetitivt eftersom jag dör och dör och dör och dör och dör och dör.

#retro #gaming #spelkrönika #letsplay #åretsblogg #halloween #skräck #monster #oktober #best #shadowofthebeast #beast #sega #megadrive #segamegadrive #varulv #svårt #oförlåtligt

  • 1989

Gillar

Kommentarer