Punch-Out!! - 1983

Innehåller affiliate-länkar

Före där fanns Nintendo Entertainment System och Mike Tyson, fanns det arkad

Punch-Out!! är alltså inte i det här fallet det klassiska spelet Mike Tyson's Punch-Out!! (1987) till NES. Punch-Out!! är i det här fallet det klassiska arkadspelet skapat av Nintendo. Det som senare skulle bli Mike Tyson's Punch Out!! med en del modifikationer.

Punch-Out!! har ett högre pace än den version som skulle komma till NES. I sann arkad-anda är det också skönare att vila ögat på. Det är inte så skarpa konturer som vi senare skulle få till våra hemmamaskiner.

Ljudet är också mestadels objektivt bättre, men det blir lite tjatigt att höra utrop som "Body Blow!" "Body Blow!" "Right Foot!" "Body Blow!" "Uppercut!" "Right Foot!" "Body Blow!" repeteras om och om igen.

Det här var en arkadmaskin som hördes i arkadhallen.

Till arkadversionen är det också enklare att ha koll på sina poäng, vilket inte blir tydligt förrän vid domslut i versionen till NES.

Det sägs att den man spelar i Punch-Out!! är samma lille Mac som man senare spelar i versionen till NES, men det finns egentligen ingenting som bekräftar den tesen, så det kan lika gärna vara en efterrekonstruktion.

Spelet är relativt enkelt och går ut på att spöa sex motståndare. När man lyckats med det börjar spelet om på svårare svårighetsgrad och den där genomskärda karaktären man spelar går från att vara grön till att vara gul. Kanske det skulle kunna ses som viktklasser?

Det som arkadspelet och versionen till NES har mest gemensamt är egentligen de stereotypa karaktärerna det jobbar med. Idag kan det sticka lite i ögonen, men på 1980-talet var det... nej, det var lika mycket stereotyp då.

Klicka på bilden till höger om du själv vill lära dig att boxas. Det är garanterat ett bättre sätt än att spela Punch-Out!! från 1983.

#gaming #retro #retrogaming #retrospel #boxning #nintendo #nes #arkad #arkadspel #fight #fightnight #champ

  • 1983

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229