Pro Wrestling (1986)

Sportlovsfeber 2019

Pro Wrestling var ett spel jag tyckte var asballt i fem minuter i slutet av 1980-talet

Det kan vara en orättvis bedömning att klassa spelet som skräp, för det tänker jag nämligen göra. Det känns som att spelet hade potential med friheten att röra sig utanför den begränsade spelvärlden i form av en wrestlingmatta. Man kunde kasta sin motståndare utanför ringen, eller själv bli utkastad.

Wrestling är över huvud taget en sport som har potential i fightinggenren, men eftersom antalet attacker är begränsade på grund av spelkontrollens tidiga begränsningar blir Pro Wrestling aldrig kul. Dessutom är det svårt att avgöra hur mycket stryk man själv, eller motståndaren tål. En detalj som känns ganska vital då det kommer till fightinggenren.

Det här är ett spel som min äldsta brorsa propsade på att hyra, för att han är den typen. Den typen som gillade skräp-shooters. Den typen som senare skulle spela ubåtssimulatorer och vara underhållen av det. Den typen som på riktigt hellre spelade Soccer (1985) än Kid Icarus (1986).

Det finns en sak som gör mig lite misstänksam kring om jag är någonting på spåren då det kommer till utvecklingen inom fightinggenren. Nedan kan du nämligen se några coola wrestlare från Pro Wrestling.

Vi har bland annat Star Man, King Slender och Giant Panther, alla med egna attribut och specialattacker. Men trots det är det ingenting speciellt med dessa karaktärer annat än att animationerna är lite olika, och förstås att Star Man var den absolut coolaste man kunde välja att spela med på 1980-talet. Jag har valt att inte presentera alla karaktärer eftersom, ja, det känns helt meningslöst.

Men nu till den där karaktären som får mig att reagera, och varför jag reagerar. Jag kommer inte ens kommentera det vidare utan låter hellre bilderna berätta sina tusen ord.

#retro #gaming #spelkrönika #letsplay #åretsblogg #wrestling #sport #sportlov #sportlov2019 #fighting #nintendo #nes

  • Postad i: 1986

Gillar