Pole Position - 1982

"Men det står ju 1983 på loggan?" "Ja, men det är för att jag spelat en fucking portning!"

När jag testar spel från förr använder jag mig av vad som står mig till buds. Dessvärre har jag inte råd eller plats med arkadkabinett. Dessvärre har jag inte råd med ett Atari 2600 heller. Nej, jag får använda virtualatari.org för att spela spelen. DOS-spelen hittar jag på classicreload.com, och ibland kollar jag in internet archives. Jag har emulatorer för en rad gamla konsoler, vilket jag försvarar med att jag laddat hem före ipred-lagen gick i kraft. I skrivande stund är jag dessutom arbetslös, vilket förstås ger mig tid att skriva artikel efter artikel här.

Jag önskar jag hade spelat Pole Position på arkad, för som arkadversion finns det en helhet. Att klara en bana på en viss tid för att få vara med i ett F1-lopp mot sju datorstyrda bilar. Versionen till Atari 2600 tycks bara vara ett grådassigt lopp som tar slut och väntar på reset när föraren kommit i mål.

Grafiken ser okej ut för sin tid antar jag, men arkaden var stället en ville hänga på vid den här tiden. 1982, eller i fallet med Ataris version, 1983, var inte en tid då en ville sitta hemma arbetslös och spela spel. Då var det bättre att svänga förbi arkadhallen efter jobbet, poppa i ett mynt och ta en cigg vid kabinettet.

Det här spelet, som portning, påminner om den arbetslösa situation jag befinner mig i. En grådassig väg som leder till ett abrupt avbrott i jakt på ett bättre lopp, men i slutändan är allt bara samma jävla skit som far förbi och det finns ingen poäng ens i att försöka plocka poäng.

Electronic Games recenserade inte portningen när de skrev att spelet är actionfyllt från start till mål, eller att spelet är rimligt verklighetstroget formel ett, eller att det finns ett djup i grafiken.

se mig spela portningen som Ataris version.

#gaming #retrospel #retrogaming #atari2600 #atari #racingspel #racing #f1 #formel1 #formelett #arbetslös

  • 1982

Gillar

Kommentarer