Outrun (1986)

Bilspelens bilspel, alltså arkadspelet som satte ribban för det där med checkpoints

Det där kan förvisso vara lögn. Det där med att just Outrun satte ribban för bilspel på något sätt. Långt före Outrun fanns exempelvis Night Driver (1976), ett spel som bygger på samma princip (se gärna inlägget via länken) men som har stökigare kontroll och flimrigare ljus och ännu blockigare grafik.

Nu har jag inte ens spelat utgåvan Outrun från 1986 till Sega Master System. Jag har gett mig på versionen som kom generationen efter originalet. Den till Sega Mega Drive från 1991, och jag tycker att jag har rätt att göra det av tre anledningar även om jag presenterar ett spel från 1986.

1) Det är samma spel, med snyggare grafik. Ja, det är snyggare grafik. Okej, det ser bättre ut. Jaja, det är klart att det är fult sett med dagens ögon.

2) Jag har ingen version till Master System.

3) Min blogg, mina regler.

Hur som helst har jag ju nu gett mig fan på att försöka klara spel snabbare än snittet, ett snitt jag kollar upp via howlongtobeat, en sida och ett forum som jag börjat hänga på. Ett intressant verktyg för en gamer som gärna spelar allt möjligt. På howlongtobeat finns dessutom imponerande många speltider att kolla upp, både gamla och nya. Det är den bästa sajten i sitt slag i min mening.

Jag är på intet sätt sponsrad av howlongtobeat. Jag har bara upptäckt sidan och är psyched.

Det kan hända att jag i mitt gameplay nedan pratar om att jag ska lägga ner bloggen och enbart hålla kvar mina gameplays på min youtube-kanal. Ignorera det. Jag säger så mycket konstiga saker i mina videos.

Den största frågan är om jag lyckas klara Outrun på under 48 minuter. För det är nämligen det snittet ligger på för det här spelet.

1.

2.

#retro #gaming #spelkrönika #letsplay #racing #bilspel #bil #outrun #arkad #mastersystem #megadrive #racingspel

  • 1986

Gillar

Kommentarer