Nya retrotag med bloggen

Jag har mina fixa idéer för mig i mitt skrivande. Det har jag alltid haft.

När jag arbetade som dramatiker använde jag mig av en slumpgenerator för att fastslå hur mycket tid jag skulle lägga åt mitt skrivande per dag. Jag skapade ett spel av mina arbetsrutiner, och det funkade bra tills jag började berätta om rutinerna för andra. Det var då jag förstod att det kanske är något fel på mig.

Det är förmodligen något fel på mig, men det är inte alltid av ondo.

Det finns fortfarande ingen jag känner som producerar kvalitativ text så snabbt som jag, och jag vet att det är så. Det är inte en självgod känsla jag har. Skrivandet sitter i mina fingrar och det bara flyter på när jag sätter mig vid ett tangentbord. Jag behöver inte ens tänka, och särskilt inte då jag skriver på den här krönikan.

Vissa inlägg blir skit, men det är okej. Jag korrigerar inte skiten i efterhand. Det som står, det får stå kvar.

Nu har jag hur som helst en ny fix!

Den går ut på att jag inte får skriva om spel som på dagen är äldre än 20 år. Jag får idag inte skriva om några spel som haft release efter 26 september 1999. För nu kommer jag köra retro på bloggen, och retrogränsen för spel går vid just 20 år oavsett spelgeneration, för det har jag bestämt.

Så kommer jag skriva tills jag tillgodogör en annan fix.

(Det finns dock ett par modernare titlar än retro i pipen, redan upplagda på schema för publikation under oktober. Det är två skräckspel som de flesta känner till)

Gillar

Kommentarer