Medal of Honor: Underground - 2000

För att vara med i kriget om krigsspelen har det för FPS-genren varit viktigt att smattra ut sina spel i tät följd från den underhållningskulspruta spelmakarna sitter på   

Medal of Honor: Underground är alltså inte en expansion till Medal of Honor (1999), utan helt enkelt en uppföljare. Släppt ungefär elva månader efter sin föregångare.

Spelen är så lika varandra att det skulle kunna vara samma spel, om man inte hade titeln att gå på, och förstås den stora olikheten att Medal of Honor: Underground utspelar sig i Frankrike under nazistisk belägring 1940.

Annars är upplägget likadant då det kommer till att man ska lösa uppdrag, skjuta nazister. Man har möjlighet till ett gäng olika vapen och förklädnad mot fienden.

Jag märker i mitt skrivande hur korkat mitt resonemang är. Målen och uppdragen i spelen är förstås inte desamma som i föregångaren. Det är bara kontrollen och upplägget som är likadant. Mitt resonemang faller på samma grund som att jag skulle stå oförstående kring förändringar i sportspel som släpps varje år. En oförståelse jag går emot i min artikel om Elitserien 95 (1994)

Vad jag egentligen vill ha sagt är nog att jag inte har mycket att gå på, mycket på grund av att jag personligen inte haft tillfälle, och idag inte möjlighet att testa spelet.

Min negativa inställning baseras egentligen på hur avig jag var mot dess föregångare när det begav sig.

Nedan följer ett relativt kort videoklipp som visar spelets gameplay. Upplagt av chaffXgrenade.

#gaming #retro #spelkrönika #fps #ps #playstation #medalofhonor #ww2 #krig #action

  • 2000

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229