Jurassic World Evolution (2018)

En sommarvikarie på mitt brödjobb sa det som "Nästa vecka släpps Jurassic World Evolution! Du måste köpa det! Du måste skriva om det!"

Det är inte anledningen till att jag nu skriver om Jurassic World Evolution. Hade jag brytt mig om vad andra ville att jag skulle skriva om, skulle jag över huvud taget inte sitta här. Då skulle jag varit upptagen med måstet att skriva om alla random människors liv som någon gång sagt "Du måste skriva om mitt liv!"

Nej, och om jag inte vore en så älskvärd person som jag bitvis är hade jag ungefär snäst tillbaka till sommarvikarien "Du, lilleman. Jag var där 1993 när filmen Jurassic Park hade premiär, du vet, ett par år innan du föddes. Jag såg skiten, och jag var inte ens imponerad då"

För det var jag verkligen inte. Jag kunde se att effekterna var balla, och visst är det skakande vattenglaset etsat som scen för mitt inre öga för varje gång jag hör talas om en titel i franchisen, men jag är, och har alltid varit så jävla ointresserad av dinosaurier.

Det finns så sjukt många fler intressanta saker att bygga upp en berättelse (och i det här fallet spel) runt. Dinosaurier är i sig en symbol för någonting som dött ut.

Ja, men så varför i helvete skriver jag ens om Jurassic World Evolution?

Därför att av någon anledning är dinosaurier fortfarande på tapeten efter 25 år, vilket bevisas av den hype spelet fått. Det toppar listorna för popularitet i skrivande stund, men jag gissar på att den populariteten kommer dala snart. Nu när jag istället för att skriva om retrospel ingen hört talas om beslutat mig för att skriva utifrån popularitet oavsett år, kan man vänta sig att det då och då dyker upp en titel i krönikan som skjuter i höjden en vecka eller två.

Ett spel som ingen bryr sig om, om ett par år.

Spelet ser okej ut om man gillar att glo på utdöda djur som fått liv, men det är inte så snyggt att det av grafiska anledningar får någon att egentligen höja på ögonbrynen.

Spelet är en affärssimulator. Det går ut på att bygga en park. Helt enkelt en jura-djurpark där målet är att sköta sina business till den grad att man går plus. Problemet är inte ens att jag har någonting emot en skön affärssimulator. Jag är exempelvis väldigt förtjust i serien Rollercoaster Tycoon.

Jurassic World Evolution är som det, men med dinosaurier som då och då kan löpa amok på nöjesfältet. Det är som att spela ett spel och besviket behöva konstatera att "Jaha, det har alltså inte hänt mer sedan Rollercoaster Tycoon 3 (2004)?"

"Jurassic World Evolution! Du måste köpa det!"

Käften.

Nedan en recension av IGN som oftast got my back i mina åsikter (för så onyanserad vill jag vara med den här artikeln).

Utvecklare: Frontier Developments

Utgivare: Frontier Developments

Plattform: PC, PlayStation 4, Xbox One

Serie: Jurassic Park

Genre: Affärssimulator, en spelare

#gaming #spelkrönika #jurassic #jurassicpark #dinosaur #affärssimulator #ekonomi #infrastruktur #jura

  • Postad i: 2018

Gillar