Joust - 1982

Klonen av Joust är ett av mina tidiga favoritspel

Men med Balloon Fight (1984) var det inte kärlek vid första ögonkastet. Balloon Fight är ett spel som jag älskade från första stund, och som jag fortfarande älskar, men det här är inte Balloon Fight. Det här är Joust. Det hade varit enklare att racka ner på om releaseåren var ombytta. Men nu är det inte så.

Så jag steppar ut på hal is här och säger såhär: Nintendo tog Joust och gjorde en bättre grej, för Joust är inte särskilt kul. Plattformerna i spelet påminner mer om plattformerna i Mario Bros. (1983), så där är kanske också någonting som plagierats av Nintendo i så fall. Mario Bros. är dessutom också ett av mina favoritspel till Nintendos svarta serie (1985-1987).

Jag kan inte göra Joust rättvisa. Jag måste tydligen prata om alla andra spel som påminner om det. En grej till bara. Hur kommer det sig att det är mindre logiskt med svävande tornerspelare än svävande fåglar fästa i ballonger?

Jag spelade Joust på Atari 2600. Jag kan anta att det är en bättre upplevelse att spela på arkad, eftersom spelet är gjort för arkadhallen.

#tornerspel #gaming #retrogaming #nes #nintendo #atari #atari2600

  • 1982

Gillar

Kommentarer