Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Undertitel "The Graphics Adventure", för det här är ett peka-klicka-spel och vi vet alla vid det här laget att peka-klicka inte är min grej

Men ändå, när det kommer till Indiana Jones and the Last Crusade är det en nostalginerv som hugger tag om barndomsminnenas del av hjärnan. Plötsligt är jag tillbaka hemma hos Aron, vid hans pappas arbetsbord där Aron och hans pappa delade dator. Där spelade vi många peka-klicka-äventyr, för det var vad som fanns till PC.

Det fanns till Amiga också, men Amiga var mer fokuserat på action. Jag sörjer fortfarande att Commodore gick i konkurs. Amiga var fan awesome!

Men Indiana Jones and the Last Crusade. Jag har ingen relation till Indiana Jones. Nej, men på riktigt. Jag tyckte att filmerna sög. Indy var liksom inte cool. Han var en för mig redan åldrad gubbe som såg ut som Harrison Ford och som gic tunt med hatt och piska. Piska for fuck's sake!? Det fanns de som tyckte det var coolt.

Och den där scenen när Indy ser på när det äts aphjärna.

Hur som helst. Jag hade aldrig något intresse av spelet The Last Crusade på grund av filmen med samma titel. Däremot var jag intresserad av spelet utifrån att det var ett äventyr. Men det var då, när jag spelade det någon gång under tidigt 1990-tal.

Idag har jag svårt för peka-klicka-spel. Men jag fick avnjuta en kaffe när jag spelade Indiana Jones and the Last Crusade idag.

Spelet finns att spela gratis på classicreload.com

#retro #gaming #spelkrönika #letsplay #indy #indianajones #lucasfilm #dos #pc #pekaklicka #äventyr #text #filmbaserat

  • Postad i: 1989

Gillar