Indiana Jones and the Fate of Atlantis (1992)

Testat på PC, DOS, genom online-sidan classicreload

Du kan själv testa spelet gratis här.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis minns jag från tiden då det var färskt. Min polare Aron hade alltid den modernaste PC:n för tiden, och han hade alla möjliga äventyrsspel av den här typen.

Det märkliga med Arons stasch av spel är att jag var sjukt imponerad av spelen då, på 1990-talet, och jag tyckte att spelen kändes svinroliga. Ja, kanske inte svinroliga, men åtminstone roliga. Jag saknade den här typen av spel till mitt Nintendo där hemma. Och det var ju liksom spel där man fick tänka!

Nu i efterhand är jag trött på spelen. Jag uppskattar inte ens Monkey Island som väl får anses som en klassisk serie. Det är som att den här typen av spel passar sig bäst under en viss tid. Å andra sidan kan det ha att göra med att det kom ut så jävla många spel av den här typen kring 1990-1993:ish att det floodade marknaden.

Nyligen spelade jag och fastnade för The Blackwell Legacy (2006) (ett inlägg om det kommer 1 september 2018) som är just ett peka-klicka-äventyr. Dels hade jag saknat genren, men dels trodde jag också att The Blackwell Legacy i egenskap av indie-spel skulle säga någonting nytt, berätta någonting annorlunda.

Peka klicka kan vara min kopp te. Men jag blev för längesedan less på 1990-talets gryniga grafik och försök att få mig skratta genom sin goschiga humor.

​#retro #gaming #spelkrönika #letsplay #text #pekaklicka #indy #indianajones #äventyr #pc #dos

  • 1992

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229