Hearts (1992)

Före Facebook och före mobilspel, till och med före mobiltelefoner, fanns det i skolan någonting som kallades datasal 

I dessa datasalar fanns det rader av datorer där man kunde ta plats på håltimmar, förutsatt att inte alla platser var upptagna. Det fanns inte mycket att göra i dessa salar egentligen, med tanke på att Internet i sin vagga låg på futtiga fyra terabyte, vilket å andra sidan var imponerande för sin tid.

Av dessa fyra terabyte låg förvisso en stor del på lågrenderad porr, men eftersom användarna såg vad bordsgrannen surfade på och för att man över huvud taget riskerade att bli portad från datasalen om man surfade porr, vågade man på sin höjd göra två saker.

Antingen att ge sig hän åt textbaserad cybersex (eller c6) via Aftonbladet chat (mitt användarnamn var för övrigt "sillhuvudet") eller att spela Hjärter över nätverk. Ja, det var så otroligt. Man kunde nämligen möta vem man ville i den där datasalen, förutsatt att denne också ville spela.

Men vem ville inte spela? Med tanke på att spelet kunde spelas i din skärm mot personer i datasalen, oavsett var de satt, var det mer fantastiskt än den där längtan att få komma hem och onanera över de scenarier vi alla bidrog till i Aftonbladet chat.

Jag är inte helt sarkastisk i detta. Jag spelade Hjärter över datasalarnas nätverk fortfarande 2001, och jag introducerade möjligheten för andra som ville spela så snart jag bytte skolor och datasalar.

Jag har lagt ner mer tid på Hjärter (eller Hearts) än vad jag gjort på Candy Crush (2012) eller ens på Farmville (2009).

Nedan en tutorial i hur spelet går till, upplagd av Eric Buffington.

#retro #gaming #spelkrönika #letsplay #kortspel #nätverk #datasal #windows #browser

  • 1992

Gillar

Kommentarer