Halo 2 - 2004 - Xbox/Xbox One/PC

När handlingen i ett spel är baserad på fanfiction har jag svårare att hänga med än om spelet bara följde sin föregångare

För backstory rekommenderar jag dig att läsa min artikel om Halo: Combat Evolved (2001).

Halo 2 är dock inte som man kan tro helt och hållet en uppföljare på sin föregångare. Nej, spelet är inspirerat av boken Halo: First Strike (2003), en bok skriven av Eric Nylund. Namnet till trots, en amerikansk författare. Med Halo 2 blir det klart att fanfiction kan löna sig.

Spelets intro tar avstamp kort efter där första spelet slutar. Spelet börjar på Covenants mobila huvudstad High Charity, med en krigsrätt mot Thel 'Vadam, en högt uppsatt befälhavare för Covenant-flottan från det första spelet. Befälhavaren blir av med sin rank och märkt som kättare för att ha misslyckats förhindra människorna från att förstöra Halo.

På jorden får John-117, mer känd som Master Chief (i min artikel om Halo: Combat Evolved relaterad till som "bossen för supersoldaterna"), beröm tillsammans med sergeant Avery Johnson för vad de åstadkom på (eller i?) Halo. Lord Terrence Hood belönar soldaterna tillsammans med kommendant Miranda Keyes, som tar emot en medalj å sin döda fars (kapten Jacob Keys) vägnar.

Öppningsscenen ur Halo 2, ett klipp upplagt av Scott Hull

Covenanterna har upptäckt jorden och den enda kvarvarande supersoldaten, alltså Master Chief, får i uppdrag att borda det fiendeskepp som landat över den afrikanska staden New Mombasa. Samtidigt fortsätter Covenanternas ledare, The Prophets sitt sökande efter fler Haloringar. Covenanterna tror att en aktivering av Halo ska leda till "The Great Journey". Vad de inte vet är att Haloringarna byggdes för att stoppa en annan utomjordisk ras, "The Flood", en zombieliknande ras som genom infektion tar över varelsers kroppar. Med hjälp av ringarna, som är enorma vapen i omloppsbana kring planeter, dödade ringarnas skapare, Forerunners allt liv i galaxen i ett försök att stoppa zombievarelserna.

Handlingen skiftar också i detta spel från Master Chief till Covenanternas krigare the Arbiter. Arbiter är en Elite som har blivit dömd till döden då han inte lyckades stoppa Master Chief från att spränga den första Haloringen, men som fick en andra chans i form av att agera som en Arbiter. Under sina uppdrag kommer Arbiter närmare sanningen om Haloringarna och när Arbiters och Master Chiefs vägar korsas öppnas möjligheten till en osannolik allians.

Utvecklare: Bungie Studios

Utgivare: Microsoft Game Studios

Serie: Halo

Genre: FPS, med möjlighet till multiplayer (upp till 6 spelare)

Här en film som hyllar Halo 2, uppföljaren till Halo: Combat Evolved, upplagd av The Act Man

#gaming #retro #halo #xbox #fps #multiplayer #spelkrönika #action

  • 2004

Gillar

Kommentarer