Firewatch - 2016 - PC/PS4/Xbox One

Ett indiespel där en varm historia utspelas under en tid av sommarkärlek, mixband och mysterier 

Spelaren följer Henry, en karaktär som efter ett långt, tragiskt förhållande med ett sorgligt uppbrott tagit jobbet som skogsvaktare i nationalparken Yellowstone 1988. Detta kanske för att fly vardagen och för att finna sig själv i tillvaron. Hur som helst är spelaren med från start, genom en gripande bakgrundshistoria och får göra aktiva dialogval redan där (se mitt första gameplay nedan). På sin första dag får Henry kontakt med sin överordnade Delilah via walkie-talkie och en dialog som kommer vara pågående under spelet mellan dem tar sin form.

Hur relationen dem emellan växer beror på spelarens val.

Mystiska saker börjar ske runt både Henry och Delilah. Mystiska saker som hänger samman med omständigeter som ägt rum tidigare. Spelets miljö är baserad på en målning av regissören Olly Moss.

Spelet fick generellt positiva recensioner där dess berättelse, figurer, dialog, spelupplägg och konststil berömdes men där slutet kritiserades. Firewatch vann utmärkelsen "Best 3D Visual Experience" vid Unity Awards 2016 och "Best Indie Game" vid 2016 års Golden Joystick Awards. I september 2016 hade spelet sålt i nästan en miljon exemplar.

Firewatch kanske kan sägas vara en walking simulator, ett spel som hur som helst har stort fokus på story, vilken utvecklar sig genom promenad, att interagera med objekt och att bli ledd i handen via en walkie-talkie. Genren är dock satt som ett förstapersons-äventyrsspel.

Utvecklare: Campo Santo

Utgivare: Panic, Campo Santo

Genre: Äventyr (eller walking simulator?) för en spelare

Tyvärr har jag inte kunnat lägga den tid jag själv önskar på spelet eftersom det "fryser" och kastar ständigt ut mig och måste startas om. Glitche(r)n(a) kan bero på hårdvara eller mjukvara. Jag vet inte vilket, men hade önskat kunna ta mig igenom hela spelet då jag själv anser att det är oerhört vackert både i miljö och story, med den enda bristen att världen inte är så öppen som jag skulle önska.

Spelets introduktion ackompanjerat till min softa röst då jag gör mitt bästa för att läsa på engelska

Kort fortsättning på drygt en halvtimma in i spelet, där du kan följa mig med karta och kompass till mitt usla lokalsinne

#gaming #retro #spelkrönika #äventyr #adventure #skog #mysterier #mystik #kärlek #story #berättelse

  • 2016

Gillar

Kommentarer