F-Zero (1990)

Att köra bil, förlåt hoovra hoover, i en framtid i neon mot en lila och rosa himmel är en av mina många drömmar

F-Zero är i mitt tycke ett väldigt vackert spel, helt utan sarkasm kan tilläggas, vilket jag brukar nämna när jag pratar om retrospel. Jag har en känsla av att det kan vara svårt att ta saker som snyggt och vackert på allvar när man pratar om spel som för många är utdaterade.

F-Zero var ett spel jag närapå glömt bort, men som plötsligt överraskade mig då jag återupptäckte det.

Att spela F-Zero är att vara hemma i min storebrors ungkarlslya i början av 1990-talet, dricka Cola, höra hur cigarettpappret brinner då han drar in rök, att då och då få en storebrorsnäve i armen, att få sitta uppe hur länge man vill och spela. Vi spelade mycket Super Nintendo och mycket Sega Mega Drive också för den delen, min bror och jag.

F-Zero är för mig ett typiskt storebrorsspel. Ett av de där spelen som jag då inte kunde fatta att han valde framför andra titlar. Hur kunde han välja att köpa F-Zero? Idag förstår jag det. Spelet är awesome. För mig har det också det där nostalgiska värdet av att sitta bredvid brorsan i soffan och spela spel.

I vuxen ålder ser jag inte alls längre upp till den där brorsan. Jag umgås inte ens med honom.

Men det är hur som helst skönt att jag fick göra det under min uppväxt.

#retro #gaming #spelkrönika #letsplay #fzero #hoover #hoovercraft #racing #bil #bilar #bilspel #framtid #supernintendo #nintendo #snes

  • Postad i: 1990

Gillar