Dragon Quest (1986)

Spelet gick egentligen under titeln Dragon Warrior i väst. Och när jag säger väst menar jag USA, för vad jag vet landade inte spelet i Europa

Jag hade aldrig tillgång till Dragon Quest aka Dragon Warrior. Jag upptäckte genren några år senare, men det kommer jag förmodligen in på när jag får läge att spela Phantasy Star II (1989). Dragon Quest är dock ett spel som jag velat ge mig på. Egentligen en hel serie som jag vill klara av.

Anledningen till att serien är så viktig för mig är för att med Dragon Quest startade hela den genre vi idag kallar JRPG, utan att egentligen ha satt etikett på det förrän senare. Härifrån stammar bland annat allt slime som är de första fienderna i otaliga JRPG:n.

Som första spel i sin serie och som startskott för en så massiv genre sätter Dragon Quest också tonen för vikten av grinding. För dig som inte vet vad grinding innebär, är det någonting jag ägnar större delen av mina gameplays med.

1.

2.

3.

4.

#retro #gaming #spelkrönika #letsplay #dragonquest #dragonwarrior #dragon #rpg #jrpg #nes #nintendo #äventyr #saga #rollspel

  • 1986

Gillar

Kommentarer