Balloon Fight - 1984

Att battla med ballonger är inte allas favoritspel, men det är helt klart ett av mina

Balloon Fight är i grunden ett spel för arkad och skapades också först till Nintendo VS. System, därav ett releaseår lagt till 1984 och inte till 1986 då hemma-gamers först fick spela det till Nintendo.

Konceptet är enkelt. På en skärm ska du och/eller din medspelare floata runt genom att upprepade gånger trycka på A-knappen, eller (vilket jag precis lärde mig) hålla inne B-knappen. Detta är de enda två knappar, förutom styrkorset, som finns tillgängliga på en originalkontroll till gamla NES.

I svävandet gäller det att leka kull och spränga motståndarfåglarnas ballonger genom att helt enkelt nudda dem. Varför fåglarna inte kan fortsätta att flyga utan ballong är en gåta för mig. Möjligtvis är det abnormt feta fåglar vi dealar med här.

Hur som helst går spelet ut på att plocka så mycket poäng som möjligt.

I vattnet under lurar en fisk som fångar den som kommer för nära, ballongsvävare eller fiendefågel gör detsamma.

Det är möjligt att utföra stiltricket att glida ner under vattnet vid landmassan (se bild ovan) och genom paniskt tryckande på knapparna flyga under vattnet utan att fångas av fisken. Det ger inga poäng, men det är snyggt.

Det är heller inga problem att spränga sin medspelares ballonger och helt sonika göra medspelaren till en motspelare. Som i många gamla spel med tvåspelarläge fungerar spelskärmen och dess satta regler som ram. Hur man sedan spelar är upp till spelarna. Den enkla ramen tycker jag är skönheten med spel från före igår.

Det finns också ett scrollande enspelarläge där det gäller att glida fram mellan blixtar (eller stjärnor?) och spränga ballonger.

Utvecklare: Nintendo Research & Development (197?-2005)

Utgivare: Nintendo

Genre: Arkad/Action

Plattform: Arcade (1984), NES (1986), Sharp X1 (1985), Sharp Zaurus (2001), GBA (2004)

Personligen har jag alltid älskat spelet och jag älskar det fortfarande. Åtminstone gillar jag det tillräckligt för att köra en omgång då och då fortfarande 34 år senare.

Se och hör mig spela en uppvärmningsrunda, följt av ett grymt gameplay, följt av mitt personliga rekord i läget "Balloon Trip"

#gaming #retro #spelkrönika #ballong #battle #fight #nintendo #nes

  • 1984

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229