Välkommen!

Vad roligt att just Duhar hittat hit! Vi är två systrar som driver den här bloggen och vihoppas att vi under resans gång kommer lära känna varandra bättre.

Under sommaren jobbade vi på en ö i skärgården. Där hade vi fyraolika jobb så vi hade inte mycket tid för annat. Dagarna spenderades på ettvandrarhem, i en liten glasskiosk, i en mataffär och i hamnarna där vi jobbadesom hamnkaptener. Det här inlägget skrev vi under vår jobbperiod. Hoppas attdet kan vara givande. Ha det bra så hörs vi, Kramar <3

----

Regnet öser ned, jag sitter inne i värmen med raggsockorna på, ihopkurad i pappas stora och mysiga kofta. Med en stor kopp värmande te i handen och en bra bok spenderas denna förmiddag. Laddar upp inför jobb i eftermiddag och kväll.

Vi pratade igår med en kompis igår om vikten att uppskatta nuet. Det är så lätt att tänka att dagarna bara flyger iväg och att sommaren snart är över. När ångesten kommer ikapp en, alla saker som man vill hinna med, är det viktigt att se över ens tankesätt. Se saker och ting från den ljusa sidan. Våga tänk positivt med ett leende på läpparna. Dagar går och dagar kommer, våga stanna upp och njut. Livet är en berg och dalbana. Ibland går det upp och ibland ner, men för att uppskatta när det går ner måste en stöta på motgångar. Det är de som formar en till den enär. Oavsett var i livet just Du befinner dig, utifrån Dina förutsättningar, ge dig själv en present och klandra inte ner på dig. Tänk inte att sommaren rinner iväg, klaga inte över vädret, tyck inte synd om dig själv för att du känner dig ensam när alla är bortresta och se inte jobbet som ett ont måste. Det är upp till dig att göra det bästa av dagarna. Om en tänker positivt och ser till att göra det bästa av stunden blir det bättre! Försök att ta vara på det som just Du tycker om och det som ger Dig energi. Våga ta intiativ och bjud in till en grillmiddag vid vattnet, ta en promenad och njut av fåglarnas kvitter, laga härlig sommarmat och bjud familjen och kom ihåg att ha roligt.


Vi vill inte känna att sommaren rinner iväg för att dagarna bara består av jobb. Jag vill ta vara på den tid jag har och uppskatta nuet. Känna tacksamhet för att vi har ett jobb, att vi kan tjäna egna pengar, att vi jobbar på en fantastisk plats och att vi har alla möjligheter i världen att vara våra bästa jag. Från och med idag ska vi se varje ny dag som ett blankt blad som ska färgläggas i alls regnbågens färger. Vi uppskattar våra jobb då de ger oss lite av allt. Vi arbetar med trevliga kollegor, möter många olika människor dagligen, vi får vara sociala, njuta av naturen och lugnet, vara med och utveckla, påverka och framföra våra åsikter.

Stanna upp här och nu, vad får Dig att uppskatta den här dagen? Vad gjorde Du idag som gjorde Dig glad? Dagen kanske har varit stressigt, allt har gått i ett och Du haft fullt upp, men föröka att ändå komma på några positiva saker. En fin komplimang, nya kläder, god mat, fina miljöer, lugn kväll eller ett härligt bad.

Ta hand om er!

Gillar

Kommentarer

beccasmelodi
beccasmelodi,
Vilka kloka tankar ni har. Och de sista bilderna va helt underbara! Så somriga. Stor kramnouw.com/beccasmelodi
plantifulsisters
plantifulsisters,
Tack snälla du! Ha en bra vecka! Kram
nouw.com/plantifulsisters
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229