Recept morotskaka

Vi gjorde en supergod morotskaka här om dagen och oj så mycket barndomsminnen som kom med det! Har inte ätit morotskaka på flera år men det kommer definitivt inte dröja lika länge tills nästa gång hehe....

Flera frågade efter receptet på instagram så här kommer receptet! Hoppas ni vill testa! :)

Blanda de torra ingredienserna i en bunke:

2 dl havremjöl (mixade havregryn)
1 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
½ dl kokosmjöl
1 tsk kanel, mald
1 tsk kardemumma
¼ tsk ingefära (valfritt)
¼ tsk nejlika (valfritt)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

Blanda ihop nedanstående ingredienserna i en separat bunke och vispa upp dem till en jämn smet.

2 mogna bananer
½ dl kokossocker
½ dl agave (eller 1/2 kokossocker till)
½ dl kokosolja
1 dl imat eller kokosmjölk
½ kikärtsspad (eller ytterliggare 1/2 dl imat eller kokosmjölk)

Blanda nu ihop den torra blandningen med den blöta, tillsätt 2-3 dl finrivna morötter och rör om tills det blir en jämn smet. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.

Låt kakan svalna och lägg sedan på frostingen som är gjord av sojgurt/havregurt uppvispad med florsocker, limskal och vaniljpulver.

MUMS och NJUT!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229