Denne gang huskede jeg, at han nærmede sig et tigerspring, og det gjorde det hele meget nemmere. Han der fortiden agerer konge over mit liv, og sætter en stor del af dagsordenen. Jeg var derfor forberedt og havde scheduleret det i min mentale kalender. 8 ugers tigerspringet, der ifølge bogen (eller app' en) 60 vidunderlige uger - 8 skridt i dit barns mentale udvikling som er skrevet af ægteparret og forskerne Hetty van de Rijt og Frans Plooij, skulle være en af de otte milepæle en baby skal igennem under sin udvikling.

Et tigerspring er efter sigende en pludselig udvikling i babys hjerne. Fra dit barn bliver født, til det fylder et år, gennemlever det otte udviklingsspring. Hver gang dit barn når et nyt bevidsthedsniveau, kan du opleve uro. Baby græder måske mere i et par dage eller uger, sover dårligt og kræver din nærhed.

Jeg svor til teorien med vores første fødte for snart 8 år siden, så glemte jeg det lidt med nr. 2, men denne gang er det indtil videre spot on. Første spring havde jeg dog helt overset, da de 5 uger lå lige i forlængelse af en slem forkølelse, så jeg tolkede det som en del af det. Men så slog det mig, at hans grædende og utilfredse adfærd, der skiller sig markant ud fra en ret nem personlighed, måtte være en del af det første tigerspring.

Dette 8 ugers spring omhandler "En verden af mønstre":

Her opdager babyen fra den ene dag til den anden skygger på væggen og trækronerne over barnevognen. Det kan nu også ane mønstre i de ting, det ser på. For eksempel opdager det sine hænder. Baby genkender nu også ting omkring sig, for eksempel sit legetøj.

Det kan din baby i 2. mentale spring:

• holde og dreje hovedet
• dreje sig fra siden om på maven
• sparke med ben og vifte med arme
• skære grimasser
• holde om ting
• opdage sine hænder og fødder
• udstøde korte lyde

Det kan være hårdt og anstrengende de dage eller uger det står på, og særligt hvis din baby i forvejen græder meget og er nem at overstimulere (trust me, I know), men det hjælper at være forberedt og blot være der for din baby med trøst og kys. Tal roligt til baby og hold det tæt ind til kroppen.

Så nu glæder jeg mig bare til jeg får mig søde og pludrende lille mus tilbage med nye færdigheder :-)

Andre der syntes at de to spring giver mening, eller blot tænker at det er volapyk og tilfældigheder?

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Ferien spinder på sidste vers. Vi har holdt fastelavn, har holdt ferie og nu er der kun en weekend tilbage. Vi har aflyst dagens brunchaftale med nogle venner, da Alvin er småsyg og vi alle trænger til at komme til hægterne og ovenpå inden hverdagen begynder igen. Eller rent faktisk er min og Severins hverdag mere rolig end når hele familien er hjemme, Men vi er i hvert fald hjemme i dag, for i morgen får vi huset fuld med gæster, da jeg har fødselsdag på tirsdag. Oh no, 37 somre, vintre eller blot år er gået, siden jeg kom til verden på den anden side af jorden. Set ude fra er 37 jo ingen alder, når jeg har født tre børn, gået i skole i 19 år og har fundet manden i mit liv. Men... jeg føler mig lidt gammel, og på vej op til lejligheden i dag i elevatoren, så jeg under den ubarmhjertige lyssætning flere grå hår end jeg vil kendes ved. Grå hår og begyndende rynker - også på halsen.

Jeg har haft rigeligt med tid her under barslen til at tænkte over, hvor jeg er nu og hvor jeg er på vej hen - eller nærmere bestemt hvor jeg ikke er på vej hen. Jeg føler at barslen minder mig om, at jeg også var her for 5 og 7 år siden, og det leder videre til tanker om jeg siden har bedrevet hvad jeg har ønsket mig? Jeg er i evig konflikt mellem at ville mine børn rigtig meget, med korte dage, stor fleksibilitet og deltidsarbejde, omvendt trækker det også meget i mig, at ville gøre mere karriere og skabe noget mere og andet udenfor familielivet. Ligesom min mand og størstedelen af den arbejdende befolkning. Men der er hele tiden en lille stemme inde i mig, der siger, at børnene ikke skal betale prisen, at jeg også selv brændende ønskede et barn mere just som de tidlige og lidt besværlige børne år var ovre for os som familie og at der er masser af år tilbage, selv efter Severin begynder i skole.

Jeg har derfor svært ved helt at nyde det næste års tid uden at spekulere over, hvad jeg vil derefter. Selvstændig, ansat eller et sted midt i mellem. Og som så mange gange før ender det nok med at det er tilfældighederne, der gør udslaget og jeg havner nok et sted midt i mellem. Hvilke muligheder opstår der? Er der kunder? Er der spændende jobs at søge?

Er lidt ærgerlig over, at jeg ikke bare kan nyde den aller aller sidste barsel og tid med baby, men jeg er allerede lidt rastløs. Kontrolleret rastløs og jeg nyder at snuse babyduft og være hjemme samtidigt, men jeg har en indre uro over hvad jeg gerne vil arbejde mig hen i mod indenfor det næste års tid. Det er nok et af mine grund vilkår, at jeg er lidt flyvsk og rastløs... Trods min kommende 37 års fødselsdag :-)

Likes

Comments

Jeg har måske glemt det mere end jeg forventede. Det der med at have en baby i huset og at skulle gøre alting med en arm. Fordi den anden bærer en tyk blød og geleagtig baby.

Bevares, der går godt og vi nyder ham alle mand, men det er altså også lidt en ny velkendt barselshverdag.


For eksempel havde jeg glemt at;

1) Der hele tiden er noget, der kræver action fra mors side - våd ble, en bøvs, amning, gåture - og så er der jo stadig opmærksomhed til hvad de to andre børn fortæller om skole og børnehave og som også skal have hjælp. Men hver dag sørger jeg for at få lidt "en til en" tid med dem alle - men selvfølgelig går det meste tid med baby Severin, så jeg savner også de andre.

2) At der laves lort så mange gange i døgnet

3) At en baby kan grynte i timevis

4) At ens kaffe altid er lunken og aldrig frisklavet

5) At madlavning befinder sig på at absolut lavpunkt

6) At rengøring ditto er nedprioteret

7) At mit ellers rydelige hjem roder

8) At man sidder utroligt meget i sofaen og laver ikke så meget andet end have en sovende baby på brystet.

9) At man sjældent sover en hel nat i ægtesengen med sin mand, men at man enten er vågen eller han er hidkaldt til børneværelset.

10) At selvom barselstiden er ensformig og triviel, så går den også hurtigt. 6 uger i dag er der gået, og den er suset afsted og Severin er gået fra helt lille bitte til 5 kg. Tung, smilende og opmærksom.

Likes

Comments

Weekenden var fredelig og hjemlig. Det var tiltrængt efter en uges forkølelse, der havde ram på os alle - pånær min mand - og efter en måneds weekendbesøg. Denne weekend havde vi ingen gæster og var bare hjemme i kulden. Drengene legede sammen og hos en nabodreng. Derfor mobiliserede vi også overskud til familiespil, film og hjemmebag. Så vi lavede gammeldags fastelavnsboller - åbne, så det var nemmere for Alvin og Villum at være med og fylde fyld i.

Resultatet - trods semifærdig købt pulver creme - var fremagende og de smagte så godt. Også selvom de var skæve og pyntet af børn. Så det er et forsøg værd - det er jo trods alt fastelavn næste weekend!

Opskriften er fra en virkelig omfattende familiebagebog "Den Store bagebog 2" fra AMO - og selvom vi ikke konsekvent bruger AMO mel, så er bogen altså god til at minde en om alle de forskellige børnevenlige bagesager, man kan lave sammen. For eksempel er der også Halloween tema, Juletema, brød, boller og desserter i massevis.

Næste weekend skal vi finde et sted, at holde fastelavn, og vi har tidligere været glade for den indendørsvenue Statens museum for Kunst - hvor det er praktisk pga. toiletter og varmen, nu hvor vi har en baby med og er afhængige af pusleplads og ammesteder.

Hvor holder i fastelavn?

Likes

Comments

Jeg har tidligere skrevet om det geniale koncept Viggo.us, hvor du kan leje graviditets- og babytøj her og nu hvor baby Severin er landet i familien og vokser for hver dag (ok, uge), så er det ved at være tid til at afprøve deres babytøj.

Vi har lidt favoritter gemt fra vores store drenge, men det er primært lækkert strik og overtøj, så basisvarer i de fleste størrelser mangler vi. Dog har vi fået en del i barselsgaver, men mangler bl.a. dragter og boder med wraplukning - der er min absolutte favorit i de små størrelser. Det er nemmere at få på - og absolut også af, særligt hvis der er sket et uheld og vi har at gøre med en temmelig nasty lortebody. Så er det ret bekvemt, at den ikke skal over hovedet!

Så det jeg primært har klikket hjem på Viggo.us er slå-om bodyer og trøjer i str. 62 samt nogle hagesmækker, der er gode lige til at gribe en vildfaren gylpeklat, så den ikke ender på mors skulder.

Det geniale ved Viggo.us er ud over at det skåner miljøet og du sparer penge, at det er nemt og bekvemt. Du kan vælge og ændre din bestilling online, og slipper dermed for at bruget tid på at tage i H&M, for derefter at forsøge at sælge det igen på Reshopper 2-3 uger senere. For så hurtigt går det i babys første levetid. Alligevel nænner de færreste forældre vel, at iføre deres nyfødte en størrelse 68!

Som noget nyt kan du snart også leje de første bløde babysko gennem Viggo.us, da der er indgået samarbejde med børneskokongen Angulus. De skønne babyfutter fås i et begrænset antal i størrelserne 16, 18 og 20 fra februar 2018 og koster kun 39 kr./mrd..

Til slut vil vi tanke Viggo for det mega cute bamsesengetøj til Severin!

Har du prøvet Viggo.us og hvad er dine erfaringer med det?

Likes

Comments

Vi har ikke tradition for at døbe vores børn herhjemme og nu hvor lillemanden officielt har fået sit navn, tænker jeg at vi gerne vil holde en navngivningsfest til sommer. Både fordi hans 1 års fødselsdag ligger lidt langt ude i fremtiden, og fordi den ligger på en formodentlig kold dag og vi betænker udevejr, da vi kender mange børn (ja, ja skal lige vænne sig til at have et vinterbarn).

De to store drenge har fødselsdag i juli og august, så med en 1/2 års fødselsdag i 29. juni vil det være passende at slå alle tre begivenheder sammen og holde en større fest for familie og venner (hvis vi orker det til den tid :-))

Flere af ønskerne har vi haft i et eller andet omfang, men bliver nødt til at erhverve os igen, da de faktisk var ret praktiske eller uundværlige f.eks. legegulv, gåbil og sansegynge, men andre produkter er nye på markedet og fandtes derfor slet ikke for 5-7 år siden, da vi havde babyer sidst. Det gælder f.eks. Ezpz spiseskålen kombineret med dækkeserviet, hvilket ser rigtig smart ud og STOKKE babypuden. Desuden er der på babymadfronten udviklet rigtig meget og de der Ella´s Kitchen "tuber" med frugt og madmos glæder jeg mig til at prøve i stedet for skemad, som er ret upraktisk on the go.

Derfor er jeg allerede gået i drømmeønsker om hvad den lille fyr mon kunne ønske sig. Produkter og links er ikke sponsoreret.

ØNSKELISTE:

1. Gyngehest

2. Trægynge

3. Gåbil

4. Cykelsæde

5. LEGO DUPLO

6. Sansegynge

7. Briotog

8. Legegulv

9. Ezpz happy mat



Likes

Comments

Dagene dribler derudaf og jeg har i denne uge haft første rigtige barselsuge, det vil sige alene, da min mand er startet arbejde igen. Og jeg må indrømme, at det var lidt vemodigt da han tog afsted med de to store drenge tirsdag morgen.

Men ugen er gået så fint og faktisk er det meget hyggeligt at lave nogle rutiner med lille Severin - bare os to. Efter de øvrige familiemedlemmer hat forladt skuden lidt i 8 om morgenen går vi i seng igen og sover en times tid eller to. Derefter står vi op og jeg gør os begge klar. En dag havde vi besøg af min veninde eller tuller vi bare omkring herhjemme, laver babygymnastik eller handler ind. Men allerede mellem kl. 13 og 14 begiver vi os ud efter en af de store drenge, der på skift får korte dage i hhv. børnehaven og skolen.

Det er så skønt igen at kunne hente og gå ture efter de sidste hårde uger af graviditeten, hvor jeg ikke var særligt mobil. Da jeg igår gik igennem Fælledparken på vej mod Villums børnehave fik jeg totalt dejavu. Her boede vi for snart 8 år siden, da Alvin kom til verden, så her har jeg gået rigtig meget med barnevogn. Det føles utroligt længe siden, og alligevel går jeg her igen med en barnevogn. Men det var også med langt mere ro i sindet nu. Indtil videre nyder jeg virkelig at have en lille baby igen - dengang var morrollen ny og en stor omvæltning, Alvin var født for tidligt og var meget sensitiv og græd meget.

Nu er babygråd jo vand i forhold til hvad morrollen også har tilveje bragt og den drukner lidt i lektier med skolebarnet, fastelavnsudklædningsvalg, madplaner, koordinering og disciplinen, at være nærværende for alle tre børn. Heldigvis er kærligheden til vores lille nye bror så stor hos os alle, at det giver sig selv, at hans behov er klarest (ikke nødvendigvis vigtigst) og han får en stor portion mor-nærhed uden jalousi og sure miner.

Nu vil jeg nyde freden inden jeg igen har huset fyldt og weekenden kommer dundrende.

Likes

Comments

Årets første udsalgs sæson er over os og børnepengene er på vej! Det giver alletiders anledning til at forny din og ungernes garderobe, men eftersom jeg er i ammetøj og ikke helt er returneret til min idealvægt, har jeg mest kigget og købt nyt til mine lækre drenge.

Alvins stil og størrelse
Han bruger str. 9-10 år og går altid i jeans, hættetrøje eller sweatshirts fra Soft Gallery eller Vans, Vans t-shirt og sneakers. Det er meget svært at få ham til at bruge andre t-shirts eller trøjer, selvom han har en masse andet fra bl.a. ZARA.

Villums stil og størrelse
Er mest til sæt, og har først fornylig lagt udklædningsstilen fra sig, efter at have ageret Spiderman og Batman et par år. Nu er han glad hvis bare blødebukser (læs joggingbukser) og trøje passer sammen i farven. Han går aldrig i jeans og har næsten altid uldlag indenunder, da han er ret kuldskær. Bruger str. 6 år.

Severins stil og størrelse
Fra at blive født ind i str. 50 og passe noget af det newborn tøj som hans brødre også har brugt, er han hurtigt vokset til en størrelse større, og er mest iklædt slå-om uldbodyer eller bomuldsbodyer med en uldcardigan samt et par strømpebukser eller bløde bukser. Det er helt klart nemmest at bruge den slags bodyer man åbner og lukker foran, så den ikke skal ned over hovedet på ham og hans sammenkrøllede krop. Han har så meget fint tøj i vente, men det starter fra str. 62.

Her er de webshops, jeg næsten altid bruger, og som (stadig) kan facilitere kollektioner i alle mine børns størrelser.


Minimecph
All time favourite sneakers store på Gl. Kongevej, der også sælger lækkert børnetøj fra Mini Rodini, Marc Jacobs, Vans, Sways og Kenzo.

Littlecolumbine
Skøn webshop med rigtig god opbygning og smukt design, så man nemt kan søge efter størrelse, køn og mærker. Sælger lækre kvalitets brands som Soft Gallery, Angulus, Cam Cam, Bobo Choses, Christina Rohde, Design Letters, Ooh noo til hjemmet, mor og børn.

Den Blå Ballon

Min lokale tøj og sko pusher, der lå lige om hjørnet fra mit kontor og tidligere lejlighed på østerbro. Kommer der stadig ofte efter akutte mangler ud i børne garderoben eller udsalgsgodter, da Villum stadig går i børnehave få gader derfra.

Liva & Rosa
Webshop med lager og afhentningssted på Østerbro som sælger tøj og sko til mor og barn fra mærker som Mads Nørgaard, Marmar, Mini Rodini, Miniature og Ver de Terre. Har et stort udvalg of overtøj og har ofte gode udsalgsfristelser.


Børnecomfort

Endnu en god Østerbro kending, der er specialiseret i uld og overtøj. Jeg kommer forbi hvert efterår og køber uldtøj i de respektive størrelser. Sælger mærker som Joha, MP, Engel, Reima og Mikk-line.

Likes

Comments

Vi har længe gået i ring om navnet på vores tredje søn, og jeg må indrømme, at det var svært at finde et nyt og passende navn, der tilmed gerne måtte harmonere med Alvin og Villum.

Som med vores anden søn, ønskede vi helst at søge efter nye navne og ikke bringe nogen op, der har været oppe at vende i første omgang, da vi skulle vælge navn til den første fødte.

Jeg har tidligere lavet en liste, men ret tidligt i graviditeten, dengang vi ikke engang vidste om vi ventede en dreng eller pige. Så da vi i uge 15 og igen i uge 20 fik at vide og blev bekræftet i, at vi skulle have endnu en søn, forkastede vi flere af budene og startede forfra.

Og pludselig foreslog jeg Severin. Det består af nogle af de samme bogstaver i vores alles navne, er et ældre, men lidt sjældent navn - og så passer det både til et barn, en voksen, Alvin og Villum.

Så velkommen til klanen, min lille Severin💙

Likes

Comments

Jeg fødte hjemme i soveværelset, og havde du spurgt mig, da jeg ventede mig første gang for 8 år siden, havde jeg svaret Øh, nej, aldrig i livet.

Men tredje gang føltes det bare rigtigt. Dels fordi anden gang gik hurtigt og vi var heldige, at vi var på hospitalet, da jeg får presseveer og jordemoderen løber afsted med min seng ned af gangen for at nå fødestuen. Og dels fordi jeg havde et par fødsler i ryggen af vidt forskellig karakter, og havde klaret den seneste på to Pinex.

Så fra første Jordemoderkonsultation drøftede vi hjemmefødsel. Så da jeg rundede 37+ var jeg indstillet på et hjemligt fødselsscenarie.

Selve fødslen foregik med min mand og jordemoderen, efter jeg fredag morgen kl. 4 vågnede og vækkede min mand med veer, der på en eller anden måde skilte sig ud fra alle mine plukkeveer. Kl. 8 blev vores store drenge hentet af mine forældre, og der var mere ro til at mærke veerne og forholde sig til, hvornår vi skulle kontakte fødemodtagelsen, der ville sende en JM ud.

Kl. 10.30 ankommer min JM Simone, og vi taler om hvordan jeg har det og hvilke ønsker jeg har til fødslen over en kop kaffe. Jeg bliver undersøgt og er 3-4 cm. og på grænsen til aktiv fødsel. Jeg kan dog stadig tale fint imellem veerne og i det hele taget holde dem ud. 45 minutter senere er jeg oppe på 7 cm. så der er fremdrift selvom jeg ikke er helt væk, når der kommer en ve. Jeg bruger mit åndedræt og mentalt så visualiserer og forestiller mig, hvordan baby trænger længere og længere ned for hver ve og det hjælper mig til ikke at frygte eller modarbejde dem.

Kl. 11.30 begynder det at gøre rigtig nas, men jeg kan samtidigt mærke, at der er fremskridt og det hjælper, at blive undersøgt og få at vide, at hun kan mærke hans hoved. Vi lytter ofte til babys hjertelyd og jeg begynder virkelig at glæde mig til at han er ude.

Kl. Ca. 12 får jeg presseveer og jeg får lov til at presse med, selvom han endnu står lidt højt. Jeg kan selv mærke,at presseveerne ikke er af fuld styrke, så må derfor presse ekstra meget med selv. Fordi babys puls har svært ved at komme op igen efter hver ve, begynder der at være lidt hektisk og vi ringer 112, så der er forstærkning, hvis han ikke er ude i løbet af de næste par veer. Men det gør han, med 112 i røret og alt er godt! Jeg troede hele tiden på det, men det er JM’s opgave at se frem og vurdere situationen frem.

Et babyvræl og jeg er lykkelig!

Likes

Comments