Pinnstolen är en storfavorit i många svenska hem. Det är en klassisk stol som är populär från norr till söder och som hängt med i flera generationer. Det sägs att den första pinnstolsfabriken i Sverige startades redan på 1860-talet, närmare bestämt i den lilla orten Hagafors i Småland..

Många väljer att använda pinnstolar i köket som matstolar runt ett köksbord, men det är inte särskilt ovanligt att man ser enstaka pinnstolar stå i en hall, i ett vardagsrum eller i någon annan del av hemmet där det kan vara praktiskt med sittplatser och ytor för avlastning.

Någonting jag själv gillar med pinnstolen är de enkla, rena linjerna. Det är en design som går mycket bra ihop med den skandinaviska inredningsstilen som är så populär på hemmaplan.

Att försöka välja rätt färg på sina stolar är förstås viktigt för alla som vill skapa ett hemtrevligt boende. Det kan därför vara skönt att veta att pinnstolar finns att köpa i ett stort antal olika färger . Har man en bra budget ska man utvan tvekan ta en titt på Carl Malmstens designklassiker Lilla Åland. Denna fina pinnstol med sin lite lätt skålade sits och höga rygg kommer i flera härliga och ovanliga trendfärger som exempelvis blågrå.

Det är inte alla människor som har stora summor att lägga på köksstolar och man får därför lägga sin energi och fokus på att hitta billiga pinnstolar. De kanske allra vanligaste färgerna för billiga pinnstolar är vitt, ljusgrått och svart. Det positiva med dessa färger är de upplevs ofta som tidlösa, man behöver knappast oroa sig för att köket kommer att kännas omodernt efter ett par år om man väljer att inreda med vitt, grått och svart. Det är samtidigt klassiska färger som är mycket enkla att kombinera med den övriga inredningen i hemmet.

Likes

Comments