MITEN SELVITÄ KIIREESTÄ?

Helou! Pitkästä aikaa blogijuttujen parissa. 😍 Mä istuskelen tällä hetkellä meidän kotisohvalla nautiskelemassa vapaapäivästä! Pidennetty viikonloppu osui ihan täydelliseen saumaan, kun arki on tuntunu jo pidemmän aikaa vähän turhan raskaalta. Palkitsin tänään itseni ja kävin ihanan Ainon kanssa Powayn aamupalalla herkuttelemassa. Kotimatkalla sain ajatuksen jakaa tänne mun omia vinkkejä miten selvitä kiireestä ja stressaavasta arjesta.

Muista nukkua

Tässä mulla on itellä tosi paljon tsempattavaa! Mun päivät koostuu useimmiten siitä, että lähden kotoa töihin jo kuuden jälkeen aamulla ja palaan seuraavan kerran kotiin yhdeksän maissa illalla. Poikkeuksia mahtuu mukaan, mutta näinä päivinä ei millään malttais mennä heti kotiin tullessa iltaruutinien kautta nukkumaan, vaan sohva ja Netflix houkuttaisi niin paljon enemmän, haha.

Palkitse itsäsi sillon, kun olet sen ansainnut

Varsinkin kiireen keskellä on hyvä muistaa kiittää ja tsempata itseään pienillä mieltä piristävillä asioilla. Tee vaikka lemppari ruokaa kotona, käy ulkona syömässä tai osta jotain kivaa itselles. 😊

Kuuntele tilanteisiin sopivia biisejä

Oon kokenu toimivaks valkkailla soittolistoja sen mukaan, mikä tilanne mulla on päällä. Jos ajan kiireessä treeneihin, mulla on tapana pistää rauhallisia biisejä soimaan. Jos taas aamulla herääminen tuntuu poikkeuksellisen haastavalta, tykkään kuunnella meikatessa ja aamupalaa syödessä jotain vähän menevämpää musiikkia.

Pyri hoitamaan pakolliset asiat heti pois alta

Mulla on paha tapa vitkutella pakollisten juttujen, kuten laskujen maksamisia ja muita tylsiä hommia, jonka takia hommat kertyy ja aiheuttaa ihan turhaa päänvaivaa. Yritänkin nykyään maksaa laskut aina samalla viikolla, kun ne mulle postitse pamahtaa ja merkkailla kalenteriin eräpäiviä pakollisille velvollisuuksille.

Opettele myös sanomaan EI

Tää on pitäny opetella ihan kantapään kautta. Arvostan hirveesi ihmisiä, jotka suostuu lyhyelläkin varotusajalla tuuraamaan sairastumisia, tulemaan töihin vapaapäivinäkin tai ylipäätään auttaa aina tarvittaessa. Joskus kuitenkin on hyvä osata sanoa myös ei. Jos viikon ainoalle vapaapäivälle tulee pyyntö satunnaiselle työkeikalle, on ihan ok kieltäytyä. Itselleen pitää saada järkättyä vapaata aikaa, kun saat tehdä niitä itselle kivoja juttuja ja ottaa rennosti.

Tykkää-merkinnät