Mitä hyvinvointi merkitsee mulle?

Helou! Tänään haluan puhua hyvinvoinnista. Siitä mitä hyvinvointi merkkaa mulle, mitä mä teen mun oman hyvinvoinnin eteen ja miten se näkyy mun arjessa päivittäin.

Mä kasvan joka vuosi vanhemmaks ja samalla oon huomannu miten mun arvot ja elämän tärkeät asiat muuttaa merkitystään. Jotkut asiat menettää kokonaan merkityksensä, kun taas toisten merkitys vaan kasvaa ja niiden sisällöistä tulee mulle todella tärkeitä. Oon eläny lähestulkoon koko mun elämän täysin fiilispohjalta tekemättä mitään sen suurempia suunnitelmia tulevaan. Oon ollu surkee asettaan mitään tavoitteita ja unelmoimaan mistään sen suuremmasta. Toisinaan koen sen johtuvan siitä, että mun reagoiminen pelkoihin ja epäonnistumisiin on poikkeuksellisen vahva. Kuitenkin vuosien varrella, kokemuksien ja hyvien asioiden kertyessä, mulla on jo lähestulkoon selvät tavoitteet ja suunnitelmat siitä, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.

Hyvinvointi on asia, jonka merkitys on kasvanu ihan mielettömästi. Oon alkanu tekeen töitä hyvinvoinnin parissa ja saanu kuulla ja oppia niin paljon uusia asioita itsensä kehittämisestä ja oman hyvinvoinnin edistämisestä. Hyvinvointi ei missään nimessä oo itsestäänselvyys, eikä muutos välttämättä tapahdu hetkessä. Se on kuitenkin asia, johon jokainen voi itse vaikuttaa ja panostaa.

Mitä mä sitten itse teen edistääkseni mun omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia? Oot varmaan kuullu jo muutamaankin otteeseen, että uni on kaiken perusta. No onhan se. Varsinkin pitkää työpäivää tehdessä, jonka päälle vapaa-ajan harrastukset ja muu toiminta vie ihan valtavan määrän energiaa. Syyllistyn ite turhan usein nipistämään aikaa arjen muille velvollisuuksille omista yöunista. Tää pahe on kuitenkin toosi minimaalinen verrattuna siihen, mitä se on aikoinaan ollut.

Toinen mitä voin suositella on ajan antaminen omille ajatuksille. Pysähdyn ite aina iltaisin hetkeksi pieneen omaan kuplaan miettimään muutaman minuutin ajaksi, mistä mä tänään oon kiitollinen ja mikä teki mut tänään onnelliseksi. Yllättävän voimaannuttavaa, kokeile säkin. :)

Sit päästään mun lemppari kohtaan! Apu mitä mä käytän konkreettisesti päivittäin mun hyvinvoinnin edistämiseksi, lisäravinteet. 😍 Oon aina ollu tosi kokeilunhalunen ja kokeillu vähän sitä sun tätä hömpänpömppää eri ihmisten suosittelemana. En kuitenkaan oo koskaan ollu mikään mestari pysymään missään rutiineissa ja mun nopeasti nouseva innostus tuppaa laskemaan vähintään yhtä vauhdikkaasti, kun on noussutkin. Nyt oon kuitenkin löytynyt itelleni tuotteet mistä en aijo luopua luultavasti koskaan.

Mulla on ollu nyt puolisen vuotta käytössä ravintolisät, joista saan oikeestaan kaiken tarvittavan, mitä en muualta saa. En halua enää edes muistella, millasta mun arki oli ennenkun alotin tuotteet. Elin ennen vähän sellasessa hölmössä ajatusmaailmassa, että saan kyllä tarvittavat vitamiinit, kuidut....yms ihan pelkästään mun ruokavaliosta. Noooot, mun ruokavaliossa on paljon puutteita ja siks oonkin super kiitollinen näistä tuotteista. Pieni vaiva, valtavan suuri merkitys arjen toimivuuteen. Jos oot koskaan miettiny itelles ravintolisiä arjen tueksi, ota muhun yhteyttä niin jutellaan lisää. 😍

Muistakaahan ottaa kiireisenkin arjen keskelle pikku stoppeja ja ihan vaan nautiskella! Ihanaa viikonloppua 💜

Tykkää-merkinnät