Värt att ta hand om.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sakta men säkert går det bättre och bättre med löpningen. Jag känner ingenting av höfterna nu. Eftersom jag inte jagar bra tider eller tränar inför något lopp är jag glad över att jag kan springa igen. Det är nästan tre månader sedan jag sprang problemfritt. Jag är fortfarande rädd att ta i för mycket och få ont igen, så jag tar det lugnt. Det får ta lite tid att kunna springa i samma takt som tidigare.

Varje månad kommer en naprapat till jobbet och han har kollat mina höfter. De var mycket bättre idag än sist, sa han, och jag kände att det inte alls gjorde lika ont när han trycker på vissa punkter. Det känns bra!

Eftersom Mattias var hemma med en hostig Alexander idag och det fortfarande var ljust ute när jag kom hem, passade jag på att ta en tur på isen. Långfärdsskridskor är verkligen helt fantastiskt. Jag älskar det och det är bara att passa på att åka när det går. Det är så få dagar varje vinter man har möjlighet att göra det.

Likes

Comments

Är det tröttheten efter för lite sömn i helgen mån tro? Jag tycker inte om att ta tabletter, men efter att att varit i badhuset för lek och plask med Alexander och sedan ordnat mat till familjen blev huvudvärken för mycket. Det blev panodil och en promenad för att få lite frisk luft. Nu mår huvudet lite bättre, men jag tänkte ta en tidig kväll. Kvällar är inte min tid. Det finns en solklar anledning till varför jag springer på morgnarna. Före frukost känner jag mig stark och pigg.

Likes

Comments

Efter en helg med middag på restaurang för att fira min farmor som fyllde år i fredags, fest i lördags och många kilometer på isen är jag redo för en ny vecka.

Det var nära det inte blev någon fest för oss i lördags. Min mamma bröt foten och hamnade på akuten och det var hos mormor och morfar killarna hade sett fram emot att tillbringa helgen. Nu var farmor snäll och ställde upp.

Trevlig fest blev det i alla fall, med lekar, god mat och trevligt sällskap. Grattis igen, Magnus och Richard på era respektive 40-årsdagar. Tvillingar, men dock olika födelsedagar. Vad livet är märkligt!

Likes

Comments

En helt fantastisk tur på långfärdsskridskor idag. Älskar sådana här dagar. Sol, vindstilla och i stort sett ensam på Mälaren.

Likes

Comments

Förkylningen och febern är borta. Äntligen kände jag mig tillräckligt stark för milen. Över en veckas vila från allt vad träning heter och det är väldigt ovanligt för att vara mig. Minns inte ens att det hänt, men jag har känt mig riktigt risig i veckan. Jag kände inte ens av höften idag. En riktigt bra löpardag helt enkelt.

Nu är det Matchsammandrag i innebandy. Tidig morgon för Johannes, men han är taggad. Vi har förberett äggmackor att fylla på energin med mellan matcherna.

Likes

Comments

Nu bläddrar vi till nästa dag....

Sådana här dagar är det lätt att drömma sig till värmen. Jag fryser enda in i märgen och har ont i hela kroppen. Jag vill ha sol och värme. De här bilderna är från 2007, Dominikanska republiken, när vi gifte oss.

Likes

Comments

Det finns flera recept på mörkt bröd som brukar ligga i brödkorgen på restauranger. De skiljer sig en del åt och det här är min variant av det, också det bröd vi åt till frukost i helgen.

En limpa

3 dl fullkornsvetemjöl
2 dlfint rågmjöl
1 dl fiberhavregryn
1 dl vetekli
0,5 dl rågkross
0,5 dl solroskärnor
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl mörk brödsirap
7 dl filmjölk

Blanda samman alla ingredienserna till en kladdig smet med en slickepott.

Häll upp smeten i en smord brödform. Jag gjorde en mindre sats och då blev det en väldigt liten brödform och två små kuvertbröd. Strö över lite rågkross så blir det ett fint bröd.

Grädda brödet i mitten av ugnen, gärna på varmluft, 180 grader, i ca 60 minuter. Mina stod inne ungefär 50 minuter eftersom de var lite mindre.

Likes

Comments