Tro inte att det är du som bestämmer över mig!!!

Qasper har kommit in en ful fason. Så fort man säger till han om någonting nu, att han ska plocka undan sina leksaker, att han ska gå och tvätta händerna, att han ska gå och ta på sig eller vad som helst. Får man till svar " Du bestämmer inte över mig " eller " Du bestämmer inte över det " eller " Tro inte du kan bestämma över det ". Första gången jag hörde han säga det så blev jag så paff. Jag bara utbrast " Ursäkta!!? " sen hade vi en diskussion om det. Men tydligen är han inne i den fasen nu där han tror han bestämmer över allting och ingen bestämmer över honom eller det han göra. Ingen kul sak överhuvudtaget.

Jag och han flög lite i luven på varandra imorse. Jag kommer ut i storarummet och ser han plockar ut både nallar och nerf här. Han ska då börja skjuta och sig här ute 8:30 på morgon och jag säger till honom att ta in det på sitt rum för han kan leka där inne och hålla på om han nu tvunget ska leka med det så tidigt på morgon. Han bara skriver " meeeeeeeeeeen " , vilket han alltid gör när man säger till honom, och han slänger sig bakåt i soffan. Jag tar hans nallar och han börjar skrika på mig om att jag inte bestämmer över han eller hans leksaker och att han får leka precis var han vill och när han vill. Jag med mitt morgonhumör tar alla hans saker och skickar in dom på rummet och där fick dom stanna.

Det är JAG som bestämmer i detta huset. Det jag säger gäller. Han ska bara lyda och acceptera det jag säger. Ja och såklart det Linus säger också. Dock vet Qasper att Linus viker sig ofta för Qasper bara Qasper tjatar på honom lite. Men jag är fan hård. Jag håller fast vid mina nej för jag vet det bara kommer ge problem i längden. Linus kan inte ens gå in i en affär med Qasper utan att Qasper kommer ut med något till sig själv. Men som sagt så är jag hårdare när det gäller såna saker. Och det vet Qasper mycket väl om, så det här beteende han har just nu varför kör han det med mig och inte med sin pappa istället när han vet det är han som viker sig för honom?

Vilket som, han kan fortsätter tills hans tröttnar. För jag kommer inte bry mig och jag kommer fortsätta hålla fast vid det jag säger och det jag gör. Sen får han tro precis vad han vill, men han vet i själva verket att det faktiskt är jag, mamma, som bestämmer i detta hemmet! Punkt slut!

Någon annan som har barn som också hållit på så här? Hur har ni gått tillväga?

Caroline...

Gillar

Kommentarer

Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ohh jag minns när Casper var i den perioden, trötta mig liksom! Det handlar om att inte ge med sig 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet
PiimPiina
PiimPiina,
Oh ja det är inte skoj, och med attityd säger han det också. Snorunge, haha. Nä, jag ger inte med mig så lätt. Värre med hans pappa. 😊
nouw.com/piimpiina
Linda,
Fin bild och budskap!
lindaviktoria.se