Min son har adhd

Shit vad snabba allting har gått. Var inne på helgmottagningen igår med Qasper och träffa hans "person" som hade träffat läkaren vi träffade i Torsdag och diskuterat och allting visade på tydliga tecken adhd. Så nu har han fått sin diagnos, vilket alltså då blev adhd.

Samtidigt som jag känner en frustration över det hela så känner jag en sån otrolig lättnad. Nu vet jag liksom till 100% varför min son är lite mer hyper, varför han gör impuls saker som inget annat "normalt" barn skulle göra, varför han springer på väggarna redan 5 minuter efter han vaknat på morgon. Varför han blir rastlös så fort han kommit in och varför han tycker vissa saker borde göras super snabbt och andra saker mer ordentligt.

Nu är bara den största oron att han inte kommer få den hjälp och det han behöver i skolan för han ska klara sig igenom skolan helt och hållet, att han ska tycka skolan är rolig och faktiskt vilja fortsätta gå där även när det blir mer läxor och mer att göra i skolan.

Jag och Linus kommer gå en föräldrar utbildning för barn med adhd. Min mamma och pappa gick det för min lillasyster när hon fick diagnoserad adhd och sa den var super bra. Så ska gå den, man kan aldrig sluta lära sig om just adhd!! Sen i Februari blir det att träffa läkaren igen och snacka om medicinering och komma fram till en bra lösning där. Så nervös inför denna medicinen alltså för jag vet vad som finns i dom. Men måste tänka på Qasper nu och att han får den hjälp han behöver.

Just nu känner jag bara att jag har så mycket mer att älska hos min son, och det är därför han som är så speciell som han är. Kommer ju aldrig sluta kämpa och kriga för honom, han ska få det bästa och jag kommer aldrig ge upp. ❤

Finns det någon här som läser min blogg som har barn med adhd diagnos och kan ge lite tankar om vad ni tycker om medicinerna ifall dom medicineras? Vill ni inte skriva här i kommentarer så kan ni skicka ett privat meddelande till mig eller skicka mail till mig. Tack så mycket på förhand.

Caroline...

Gillar

Kommentarer