LUE TÄMÄ HUONONA PÄIVÄNÄ

Sulla on siis tänään huono päivä? Ehkä oot surullinen. Ehkä velvollisuudet painavat päälle. Ehkä sä koet olevasi riittämätön. Ehkä tänään mikään ei vain ole mennyt putkeen. Meistä varmaan jokainen haluaisi olla aina onnellinen, mutta valitettavasti elämää ei ole suunniteltu toimivaksi niin. Mä voisin hokea tässä, että "valitse olla onnellinen", mutta ei elämä toimi niinkään- tuskin kukaan meistä olisi ikinä huonolla tuulella, jos se olisi niin helposti korjattu.

Siinä missä onnellisuus ei kestä ikuisesti, ei kestä negatiiviset tunteetkaan. Tänään on vain yksi pieni osa sun elämäHuonon päivän saakin korjattua melko helposti. Kääriydy peittoburritoksi. Kysy apua ongelmaan. Katso naurattavia videoita. Itke. Sorru tunnesyömiseen. Ennen kaikkea muista kuitenkin, että ainoa pysyvä fakta elämässä on, ettei kukaan tiedä, mitä huomenna tulee tapahtumaan – tämä hetki on kaikki, mitä meillä on. Älä siis ota elämää liian vakavasti. Helpommin sanottu, kuin tehty, mutta ajattele, että elämässä on kyse tasapainosta – joskus maataan sängyssä pyyhkien kyyneleitä nenäliinoihin, toisena päivänä ollaan kuin aurinko itse. Ole armollinen itsellesi. Kukaan ei kuole vaikka joku deadline ylittyisi tai vaikka yhdestä kokeesta tulisi nelonen. Armollisuus ei ole laiskottelua, jokainen tarvitsee joskus itselleen aikaa, ja jokaisella on oikeus siihen.

Älä myöskään hauku itseäsi. Mä seisoin viimeksi tänä aamuna peilin edessä tuijottamassa omaa naamaani, ja keksin siitä vaikka kuinka monta kymmentä virhettä. Mutta mitä väliä, vaikka näyttäisinkin vähän murjotulta kananugetilta? Mä olen tällainen, enkä ole muuksi muuttumassa (ihan vain senkin takia, ettei mulla varmaan ikinä tule olemaan rahaa kauneusleikkauksiin :'). Ja ihan totta, aurinko paistaa myös meihin risukasoihin. Eikä sillä loppupeleissä ole edes mitään väliä, onko kaunis kukka vai joku keppi.

Vaikka et välttämättä tällä hetkellä usko tai tarvitset siitä muistutuksen, sun elämässä on paljon ihania asioita. Joskus niitä pitää etsimällä etsiä, ja jos sä tällä hetkellä et jostain syystä löydä niitä, voi niitä myös hankkia. Pelkkä kaunis kukkakimppu, ostettuna itselle piristää mieltä jo kummasti. Ajattele se lahjana itsellesi: Olen pärjännyt tänään niin hyvin, vaikka kaikki ei ehkä mennytkään aivan täydellisesti. Olen kuitenkin vain ihminen, ja nyt ansaitsen pientä hemmottelua. On myös ihan okei, jos sä et ole kiitollinen niistä ihanista asioista just tällä hetkellä. Anna itsesi tuntea mitä tunnet - aina ei vain jaksa tuntea positiivisesti. Elämässä tulee vastaan kaikkea ikävää. On ilkeitä ihmisiä, kuraan menneitä kenkiä, joka puolelta tulevia paineita ja riitoja. Mulla on kaikkeen tähän simppeli ratkaisu: jätä ne huomiotta. Sen sijaan haistata niille risut, heitä pehmoinen yöpaita päälle ja tanssi itsellesi pieni ylistystanssi <3

Pihla

Tykkää-merkinnät

Kommentit

IP: 173.231.62.92