Kirjoittaminen

Jos mieli on jumissa etkä oikein tiedä mikä auttaisi, niin kirjoita. Siinä ei tarvitse ollenkaan epäröidä saatikka pohtia omaa osaamistasi. Niin mäkin teen useasti. Välillä mulla saattaa olla tietty päämäärä, kun lähden purkamaan ajatuksia koneelle tai paperille, mutta useasti kirjoitukseni on vain silkkaa ajatuksen juoksua.Mulla on jo pitkän aikaa ollut sellainen tietynlainen rento ote kirjoittamisen suhteen. Sen jälkeen kun olen oppinut olemaan vertailemasta omia töitä ja tekemisiä muiden tuotoksiin, aloin todella nauttimaan kirjoittamisesta ja sen tuomasta helpotuksesta omaan elämääni. Kirjoittaminen käykin siis tavallaan terapiasta. Huonoina päivinä kirjoittamisesta onkin muodostunut oiva apukeino kohti parempia päiviä.

Usein ennen kuin alan kirjoittamaan, pyrin rauhoittumaan hengittelemällä rauhaisassa paikassa muutamaan otteeseen. Tyhjennän samalla ajatukseni kaikesta ylimääräisestä samalla kuunnellen itseäni etsien tärkeimmän ajatuksen sisälläni tai ne tunteet, jotka valtaavat minut siinä tilanteessa. Sen jälkeen alan vain kirjoittamaan, välillä hieman vähemmän kuin joskus. Mutta sekin on täysin OK.

Olen myös kiinnittänyt huomiota, kuinka välillä saan inspiraatiota vain olemalla luonnossa kissani Maunon kanssa. Niinhän sitä tosin sanotaankin, että mieli rauhoittuu sekä rentoutuu luonnon äärellä, jonka seurauksena otamme vastaan helpommin uusia ajatuksia sekä pystymme kuuntelemaan itseämme. Siksi ne mahtavimmat ajatukset minun osallani usein syntyvätkin luonnon siimeksessä. Rentoutumisen taito on todella tärkeä ja se korostuu myös mun omissa huomioissa, joita olen havainnut kirjoittamisen lomassa.

Huomiot kirjoittamisessa:

- Mitä enemmän kirjoitat ja tutkailet ympäristöäsi, sitä enemmän kehityt

- Ennen kirjoittamista on tärkeää virittäytyä kirjoittamiseen, itselleen tulisi löytää luonteva tapa tähän

- Luota itseesi

- Ajatuksenjuoksu on hyvästä, sillä jokainen ajatus on tärkeä eikä mitään tule jättää pois

- Kuuntele itseäsi

- Älä vertaile teoksiasi muiden teksteihin

Uskon sisimmässäni, että jokaisessa meissä asuu kirjoittamisen taito, jonka avulla pystymme kirjoittamaan ajatuksia sekä erilaisia mietteitä syvällisistä tunteista, mutta myös iloisista ja kipeistäkin asioista. Kunhan vaan muistaa kokeilla rohkeasti ilman ennakkoluuloja!

Pihla

Tykkää-merkinnät

Kommentit

IP: 173.231.62.76